Πού θα βγεις: ΣΚ με swing, σινε-βραδιές & παιδικό θέατρο!

Περίληψη: Πλησιάζει η αγαπημένη στιγμή της εβδομάδας και ετοιμαζόμαστε να βολτάρουμε στην πόλη ανακαλύπτοντας φανταστικούς προορισμούς τέχνης και πολιτισμού!

Τσικνοπέμπτη σήμερα και μπορεί όλη την εβδομάδα να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο η έξοδος με την παρέα στα «κρεατοφαγικά» στέκια της πόλης. Μη ξεχνάς όμως πως καταφτάνει και το Σαββατοκύριακο. Όπως πολύ καλά γνωρίζεις οι προτάσεις της Public ατζέντας δε σταματούν ποτέ. Θέατρο, συναυλίες, παιδικές παραστάσεις και ακόμα περισσότερα ξεχωριστά events σε περιμένουν μαζί με τα θεαματικά πάρτι των Αποκριών. Πάμε λοιπόν να δούμε χωρίς δεύτερη σκέψη πού θα βγεις το ΣΚ!

Θέατρο: Από τον Lorca στην Ελλάδα του ’50

Ξεκινάμε με προτάσεις για τους φίλους του κλασικού – και όχι μόνο - θεάτρου. Στο Θέατρο Μπέλλος επιστρέφει για 3η χρονιά η παράσταση «Αριστερόχειρες». Το θεατρικό που υπογράφει η Νεφέλη Μαϊστράλη και η ομάδα 4frontal μας μεταφέρει στη μετεμφυλιακή Ελλαδα μέσα από ένα αλληγορικό έργο που δε διστάζει να μιλήσει για τους «σκελετούς» στην ντουλάπα της ελληνικής ιστορίας.

pou-tha-vgeis-90-01

«Δυο μοναξιές που συναντιούνται για να βγουν μαζί έξω από το καβούκι, προς το φως». Αυτό το ΣΚ βρίσκουμε στο Θέατρο Αργώ την παράσταση «Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην» σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη. Το πολυβραβευμένο έργο του Jeff Baron είναι μια ωδή στη διαφορετικότητα, την καλοσύνη και την ανθρώπινη τρυφερότητα ως όπλο αντίστασης απέναντι στη μισαλλοδοξία και την αποξένωση. Με τον Γιώργο Κωνσταντίνου και τον Αποστόλη Τότσικα.

Επόμενος σταθμός το υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης Καρόλος Κουν. Η Μαρία Πρωτόπαππα σκηνοθετεί «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα», το τελευταίο από τα αριστουργήματα του Federico García Lorca. Παρουσιάζοντας την τραγική ιστορία της αυταρχικής χήρας, ο φημισμένος Ισπανός συγγραφέας σχολιάζει την κλεμμένη ελευθερία και αξιοπρέπεια των γυναικών της εποχής του, αλλά και κάθε ανθρώπου που βρίσκεται αντιμέτωπος με την καταπίεση.

Video Duration
1:17

Το Σαββατοκύριακο βρίσκουμε ακόμα ένα έργο από τον μεγάλο Ισπανό δραματουργό. Ο Δημήτρης Τάρλοου διασκευάζει το «Περλιμπλίν και Μπελίσα» στο Θέατρο Πορεία με τον Χρήστο Σαπουντζή και τη Μαριάννα Πουρέγκα στους ομώνυμους ρόλους. Εδώ ο Lorca καταπιάνεται και πάλι με το αγαπημένο του θέμα, τον ανεκπλήρωτο έρωτα, με μια ιστορία τρυφερή όσο και οδυνηρή από την αρχή έως το τέλος.

Σχολές μαγείας και παραμύθια για παιδιά!

Συνεχίζουμε με θεατρικές παραστάσεις που θα συναρπάσουν τη φαντασία παιδιών και εφήβων. Στη θεατρική σκηνή του Θεάτρου «Κατερίνα Βασιλάκου» ανεβαίνει τις Κυριακές του Μαρτίου η θεατρική διασκευή του Αναστάση Δεληγιάννη στο «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα». Το αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του Μενέλαου Λουντέμη μοιράζεται πάντα επίκαιρα μηνύματα και αξίες όπως η ελπίδα, η ισότητα, η αποδοχή της διαφορετικότητας και η δίψα για μάθηση.

pou-tha-vgeis-90-02

Για παιδιά προσχολικής ηλικίας που θέλουν να γνωρίσουν για πρώτη φορά τη μαγεία του θεάτρου προτείνουμε την παράσταση «Μια κάμπια πολύ πεινασμένη». Στο Θέατρο Βέμπο, τα εβδομήντα πέντε ζώα του Αμερικανού ζωγράφου και εικονογράφου Eric Carle αναδύονται μέσα από τις σελίδες των βιβλίων του και «ζωντανεύουν» μπροστά στο κοινό δημιουργώντας ένα μοναδικό υπερθέαμα για μικρούς και μεγάλους.

Αυτή την Κυριακή, μια φαντασμαγορική παράσταση σε περιμένει στο Θέατρο Αθηνά. Μετά από 30 sold out παραστάσεις στην Θεσσαλονίκη, η περίφημη «Σχολή Μαγείας» έφτασε στην Αθήνα και υπόσχεται μια ακόμα πιο εντυπωσιακή εμπειρία. Χορευτές, ξυλοπόδαροι, ξεκαρδιστικοί διάλογοι, ένας μυστικός γρίφος και ένα μοναδικό lighting show συνθέτουν έναν μαγευτικό κόσμο που δεν έχεις ξαναδεί πάνω στη σκηνή. Μέρος των εσόδων θα δοθεί στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Video Duration
0:59

Film fest ή βραδιά swing στην Κυψέλη;

Εν μέσω Αποκριών δε θα μπορούσε να λείπει η μουσική από την ατζέντα μας. Το ερχόμενο Σάββατο στο Orfeas live bar στήνεται ένα καρναβαλικό πάρτι με Mardi Gras ρυθμούς και τραγούδια από τη Νέα Ορλεάνη. Οι Speakeasies Swing Band δίνουν το τέμπο παντρεύοντας μουσικές και παραδόσεις σε ένα μουσικό ταξίδι από την Ελλάδα μέχρι την Αμερική.

Αύριο Παρασκευή οι γυναίκες του κόσμου γιορτάζουν! Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι η τέλεια αφορμή για να στηρίξουμε το κάθε ΝΑΙ που κάνει τις γυναίκες της ζωής μας να νιώθουν πραγματικά ξεχωριστές. Τι θα έλεγες φέτος να το γιορτάσεις με φανταστικά τραγούδια από το παρελθόν και το σήμερα. «Πειραγμένα» με την αγάπη, το κέφι και τη φινέτσα της ταλαντούχας Κατερίνας Παπουτσάκη και της μπάντας της. Στη Μουσική Σκηνή Σφίγγα.

pou-tha-vgeis-90-04

Αντί επιλόγου, δύο σινε-προτάσεις για όσους αγαπούν τον κινηματογράφο όσο κι εμείς. Από σήμερα Πέμπτη έως και την Κυριακή, ντοκιμαντέρ και ταινίες μυθοπλασίας από όλες τις γωνιές του κόσμου συναντιούνται στο Άστορ και το Positively Different Short Film Festival. 41 προβολές χωρισμένες σε 7 σετ γίνονται φέτος η αφορμή για μια γιορτή με θέμα τη διαφορετικότητα, τον έρωτα και την ανατροπή. Μετά από τις προβολές θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με το κοινό παρουσία δημιουργών.

Αν ψάχνεις μια arthouse πρόταση για το ΣΚ δεν έχεις παρά να δεις το «Υπέροχες μέρες». Η νέα ταινία του Wim Wenders μας ταξιδεύει στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου με μια μελαγχολική ιστορία που αποτυπώνει στο έπακρο το μεγαλείο του φημισμένου Γερμανού κινηματογραφιστή.

Video Duration
1:37

Και κάπου εδώ θα σε αποχαιρετίσουμε για να απολαύσεις τα εδέσματα της Τσικνοπέμπτης και, φυσικά, να οργανώσεις τα πλάνα σου για το Σαββατοκύριακο. Όπως πάντα, ακόμα περισσότερες επιλογές σε περιμένουν στο Public Tickets!

Να περάσεις υπέροχα!