Ο Τίμος συναντά την Samsung S95B OLED παρέα με τον Ζήση Ρούμπο

Περίληψη: Η ολοκαίνουρια Samsung S95B OLED είναι μια τηλεόραση για μεγάλα σαλόνια και μεγάλες συγκινήσεις. Η εικόνα της εντυπωσιάζει τον Τίμο και την παρέα του!

Η Samsung έχει αυτή τη στιγμή μερικές από τις κορυφαίες τηλεοράσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Η εταιρεία έχει επενδύσει σε πολλές και διάφορες τεχνολογίες, ενώ τα μοντέλα της καλύπτουν όλο το φάσμα της αγοράς, από πολύ καλά budget μοντέλα μέχρι και τηλεοράσεις για πολύ, πάρα πολύ υψηλές απαιτήσεις. Τι νέο φέρνει η Samsung S95B OLED και είναι τόσο καλή;

Όπως φαίνεται από το όνομά της, η S95B OLED είναι… OLED! Εντάξει, όλοι γνωρίζουμε πως, εδώ και μερικά χρόνια η αγορά των τηλεοράσεων χαρακτηρίζεται από τρεις βασικές τεχνολογίες: την OLED, τα Quantum Dots, και τις γνωστές LCD. Τα quantum dots χρησιμοποιούνται για να παράξουν καθαρό φως σε ένα μήκος κύματος· έτσι χρησιμοποιούνται περιοχές με quantum dots δύο ή τριών μεγεθών, έτσι ώστε να παράγονται τα τρία βασικά χρώματα, μπλε, πράσινο, κόκκινο, για τον οπίσθιο φωτισμό των οθονών LCD. Οι OLED, από την άλλη, δεν έχουν LCD μπροστά τους αλλά μικροσκοπικά οργανικά LEDs, τα οποία παράγουν το δικό τους φως, με κάθε pixel να αντιστοιχεί σε τρία OLEDs (για τα τρία χρώματα). Τώρα, όμως, η Samsung ταράζει τα νερά των τηλεοράσεων, συνδυάζοντας τις τεχνολογίες, με αποτέλεσμα να συνδυάζει τα δυνατά σημεία της κάθε τεχνολογίας. Με απλά λόγια, η S95B χρησιμοποιεί OLEDs, τα οποία φωτίζουν quantum dots και με αυτό τον τρόπο παράγουν το φως του κάθε pixel – χωρίς να παρεμβάλλεται οθόνη υγρών κρυστάλλων, κάτι που μειώνει την ακρίβεια και οδηγεί σε ανεπιθύμητο light bleeding.

Τα μοντέλα της Samsung S95B OLED

Όπως είναι φανερό, η τεχνολογία είναι απολύτως κορυφαία, είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τον συνδυασμό της τεχνολογίας OLED με αυτήν των quantum dots, αλλά η Samsung δεν βιάστηκε αλλά περίμενε την κατάλληλη στιγμή, ώστε οι δύο τεχνολογίες να είναι αρκετά ώριμες για κάτι τέτοιο! Έτσι, η Samsung έβγαλε τη σειρά Samsung S95B OLED, η οποία βγαίνει σε δύο μοντέλα, ένα 55 και ένα 65 ιντσών, τα οποία μάλιστα χαρακτηρίζονται από την απίστευτα λεπτή οθόνη τους. Μάλιστα, επειδή κάπου πρέπει να μπουν και τα βύσματα για τις συνδέσεις, αλλά και τα λοιπά ηλεκτρονικά, η Samsung έχει ένα… ας το πούμε εξόγκωμα, πίσω από την οθόνη, το οποίο φιλοξενεί όλα όσα χρειάζεται η τηλεόραση για να λειτουργήσει και να συνδεθεί. Το ίδιο το πάνελ της τηλεόρασης δεν ξεπερνά τα 4 χιλιοστά σε πάχος! Μιας και το αναφέραμε, όμως, οι συνδέσεις της S95B περιλαμβάνουν τέσσερα HDMI ports (ένα με eARC), θύρα κεραίας, δύο βύσματα USB type-A, οπτικό S/PDIF, LAN, αλλά και ένα RS-232C. Ταυτοχρόνως, στο άυλον της υπόθεσης, υπάρχει Bluetooth 5.2 και Wi-Fi 5 (802.11ac).

Video Duration
5:01

Εικόνα απαράμιλλης ποιότητας στην S95B

Η εικόνα στα δύο μοντέλα S95B είναι πραγματικά… απερίγραπτη. Όπως θα δεις και από τις αντιδράσεις του Τίμου, η εικόνα είναι απλά… ουάου. Εδώ θα πρέπει να πούμε πως είναι καλύτερο το να περάσεις από ένα κατάστημα Public και να τη δεις με τα μάτια σου. Με 8,3 εκατομμύρια αυτόφωτα pixels, κάτι που μεταφράζεται ευθέως σε πρακτικά μηδενικό lag στην εικόνα, 120Hz refresh rate στα 4k, αλλά και σε πρακτικά άπειρο contrast, η S95B είναι ό,τι κοντινότερο στην αληθινή όραση!

Οι τηλεοράσεις είναι ανάλυσης 4k, κάτι που βελτιώνει ακόμη περισσότερο την ποιότητα της εικόνας. Όμως η Samsung γνωρίζει καλά πως δεν είναι όλες οι πηγές εικόνας 4k. Γι' αυτό έχει εφοδιάσει τις S95B με έναν μοναδικό επεξεργαστή, τον Neural Quantum Processor με 20 νευρωνικά δίκτυα για αναβάθμιση του οποιουδήποτε υλικού σε ανάλυση 4k με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης της Samsung. Παράλληλα, υπάρχει και λειτουργία Motion Xcelerator Turbo+ το οποίο μεταφέρει την εμπειρία gaming σε άλλα επίπεδα, εξαλείφοντας το lag και μειώνοντας το blur.

Ήχος κορυφαίας ευκρίνειας

Η Samsung έχει εφοδιάσει την S95B με όλα τα απαραίτητα πρότυπα για να απολαύσεις μια ταινία ή σειρά με άψογο ήχο. Έχουμε Dolby Atmos, μαζί με σύστημα 2.2.2 καναλιών αλλά και το μοναδικό σύστημα OTS (Object Tracking Sound) της ίδιας της Samsung, το οποίο μεταφράζεται σε κατευθυντικό ήχο ο οποίος φέρνει τον θεατή στο κέντρο της δράσης, ενώ του επιτρέπει να εντοπίζει και ηχητικά τις πηγές ήχου. Ταυτοχρόνως, το σύστημα Q-Symphony συγχρονίζει τα ενσωματωμένα ηχεία της τηλεόρασης με soundbars της σειράς Q της Samsung, για ακόμη πιο εντυπωσιακή εμπειρία surround sound.

Αλλά μακρηγορούμε. Η Samsung S95B OLED είναι μια εμπειρία μόνη της. Δες το βίντεο με τον Τίμο για να καταλάβεις, από τις αντιδράσεις του, το πόσο εντυπωσιακή είναι η εμπειρία θέασης σε μια τέτοια τηλεόραση! Δεν υπάρχει περιγραφή, δεν υπάρχει μεταφορά, δεν υπάρχει αναλογία· πρέπει να την δεις με τα μάτια σου! Πέρνα από το κοντινότερό σου Public για να καταλάβεις για τι πράγμα μιλάμε!