Xmas 2023: Ιδέες χριστουγεννιάτικων δώρων για gamers και gadget-άκηδες!

Περίληψη: Τα δώρα είναι η πεμπτουσία των Χριστουγέννων και το να βρεις το κατάλληλο δώρο για gamers και φανατικούς της τεχνολογίας είναι δύσκολο – αλλά όχι ακατόρθωτο!

Τα Χριστούγεννα είναι μόλις 10 μέρες μακριά και, αν δεν έχεις φροντίσει για να διαλέξεις δώρα, ο χρόνος τελειώνει! Μην καθυστερείς άλλο, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνεις τη λίστα σου και να αρχίσεις να τα συγκεντρώνεις κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, ή να τα κρύψεις μέσα σε κάποια ντουλάπα, αν έχεις ανυπόμονους στο σπίτι. Σε γενικές γραμμές, όλοι γνωρίζουμε, πάνω-κάτω, τι θέλει ο καθένας από τους αγαπημένους μας, αλλά πάντα υπάρχουν και οι δύσκολες περιπτώσεις. Για παράδειγμα, οι gamers είναι μια κατηγορία μόνοι τους, και θα πρέπει να ξέρεις τις συνήθειές τους, τις προτιμήσεις τους, ενίοτε και το είδος των games που τους αρέσουν, για να διαλέξεις δώρο. Ομοίως και για τους gadget-άκηδες, οι οποίοι σίγουρα έχουν στο μυαλό τους κάτι πολύ συγκεκριμένο για κάθε κατηγορία, επομένως θα πρέπει να ανοίξεις μια «γενική» κουβέντα, με εντελώς αδιάφορο ύφος, για να αρχίσεις να καταλαβαίνεις τι θα ήθελαν να βρουν κάτω από το δέντρο.

Όπως πάντα, εμείς έχουμε κάνει την έρευνά μας και έχουμε να σου προτείνουμε διάφορα, τόσο για τους gamers της ζωής σου, όσο και για τους φανατικούς της τεχνολογίας και των gadgets, για να βρεις αυτό που τους ταιριάζει αλλά και για να πάρεις ιδέες! Πάμε να δούμε τι έχουμε μαζέψει!

Gaming headsets για κορυφαία εμπειρία ήχου

Μπορεί όλοι να μιλάνε για τα γραφικά, το μυστικό συστατικό των games, όμως, είναι ο ήχος! Αν δεν απολαμβάνεις τον ήχο του κάθε game με ποιότητα, χάνεις τη μισή εμπειρία. Οι κατασκευαστές gaming περιφερειακών αυτό το γνωρίζουν καλά, και αυτός είναι ο λόγος που υπάρχουν πάρα πολλά gaming headsets στην αγορά. Η βασική διαφορά των gaming headsets από τα απλά είναι η ύπαρξη μικροφώνου, και σε δεύτερο επίπεδο η σχεδίαση με απομόνωση ήχου, κάτι που επιτρέπει στους gamers να μην ενοχλούν τους γύρω τους, αλλά και να μην ενοχλούνται από εξωτερικούς ήχους. Εννοείται πως υπάρχουν ασύρματα headsets, αν και οι top gamers προτιμούν ενσύρματα για το μηδενικό lag. Ένα ενδιαφέρον παράδειγμα είναι τα Razer Kraken BT Kitty Edition για την gamer της ζωής σου!

x-mas-gifts-gamers-gadgets-01

5 ιδέες για δώρα Χριστουγέννων για gamers!

Gaming καρέκλες για άνεση και στυλ

Η καρέκλα είναι ίσως το πιο παραγνωρισμένο αξεσουάρ. Οι gamers γνωρίζουν (πολλές φορές the hard way) τη σημασία της καλής καρέκλας, όταν παραμένεις καθισμένος για ώρες, χωρίς να κουνιέσαι. Οι απλές καρέκλες είναι… απλά ακατάλληλες, ενώ και οι εργονομικές καρέκλες γραφείου είναι σχεδιασμένες για διαφορετικά πράγματα. Οι καρέκλες gaming μοιάζουν περισσότερο σε καθίσματα bucket από… Mitsubishi Lancer WRC, κι αυτό φαίνεται αν ρίξεις μια ματιά στην αντίστοιχη σελίδα του Public για καρέκλες gaming. Για την υγεία της οσφυϊκής χώρας του αγαπημένου σου gamer, διάλεξε gaming chair και θα σε ευγνωμονεί για πάντα! Για να πάρεις μια ιδέα, δες την Anda Seat Phantom 3 και… μείνε με το στόμα ανοιχτό!

x-mas-gifts-gamers-gadgets-03

VR headsets και καθηλωτική εμπειρία

Η εικονική πραγματικότητα είναι το επόμενο επίπεδο στο gaming και στο immersion. Δε μιλάμε απλά για το ότι «μπαίνεις» στον κόσμο του παιχνιδιού, πραγματικά μπαίνεις στον κόσμο του παιχνιδιού, και το headset είναι υπεύθυνο για αυτό. Οι τρεις διαστάσεις είναι όντως υπαρκτές, καθώς τα μάτια σου βλέπουν ακριβώς αυτές, και η εμπειρία είναι εντελώς καθηλωτική. Τα VR headsets υπάρχουν διαθέσιμα για το PlayStation 5, και έρχονται και σε bundle μαζί με παιχνίδι! Ενδείκνυται για όσους ήδη διαθέτουν headset αλλά και για όσους θέλουν να περάσουν το gaming σε άλλο επίπεδο. Απλά… κάνε άκρη τις πολυθρόνες!

x-mas-gifts-gamers-gadgets-02

Xmas gaming sets!

Τα Χριστούγεννα φέρνουν και bundles για τους gamers που ακόμη δεν έχουν περάσει στις κονσόλες 9ης γενιάς, δηλαδή στα PlayStation 5 και Xbox Series X/S. Για αυτούς, το δώρο πρέπει να είναι πλήρες και να τους βάλει επιτόπου στο παιχνίδι, μεταφορικά και κυριολεκτικά. Ειδικά τώρα που η Sony κυκλοφόρησε το νέο, πιο λεπτό, PlayStation 5 Slim, είναι ιδανική η περίσταση! Θα βρεις bundles με το Horizon Forbidden West, το God of War Ragnarok, το Marvel's Spider-Man 2, για να ταιριάξεις την κονσόλα με τις προτιμήσεις του gamer της ζωής σου!

x-mas-gifts-gamers-gadgets-10

Gaming ποντίκια και πληκτρολόγια

Για κάθε PC gamer, το keyboard και το mouse είναι τα εργαλεία της δουλειάς! Ο καθένας έχει τις δικές του προτιμήσεις και όλα έχουν σημασία, από το βάρος, το μέγεθος, τα επιπλέον πλήκτρα, το σχήμα, αλλά και το RGB backlight, για να μπορεί το κάθε περιφερειακό να αντανακλά το gaming style! Επίσης, μην θεωρήσεις πως πλέον όλα οφείλουν να είναι ασύρματα! Οι φανατικοί gamers προσπαθούν να γλυτώσουν ακόμη και lag της τάξης του ενός χιλιοστού του δευτερολέπτου, επομένως τα ενσύρματα έχουν την τιμητική τους! Τα δύο πιθανώς καλύτερα ποντίκια αυτή τη στιγμή είναι το Razer Basilisk V3 και το Corsair Scimitar RGB Elite, για να πάρεις μια ιδέα. Το ίδιο ισχύει και για τα πληκτρολόγια, με ένα από τα καλύτερα gaming keyboards που μπορείς να πάρεις να είναι το Razer Blackwidow V4 Pro, για να μπεις στο νόημα.

x-mas-gifts-gamers-gadgets-04

5 ιδέες για Xmas gifts για gadgetάκηδες!

Smart Speakers σε όλο το σπίτι!

Πλέον η τεχνολογία μπορεί να φέρει απίστευτες ευκολίες και αυτοματισμούς μέσα στο σπίτι, και μάλιστα με φωνητικές εντολές! Το κόστος είναι πολύ χαμηλό, ενώ οι ευκολίες τεράστιες. Τα έξυπνα ηχεία μπορούν και να παίξουν μουσική, αλλά και να απαντήσουν σε οποιαδήποτε ερώτηση, ενώ οι εντολές μέσω Google Home ή Alexa είναι πολύ βολικές σε σπίτια με αυτοματισμούς. Το Google Nest Mini μπορεί να μπει παντού, ενώ το Amazon Echo είναι το κεντρικό σημείο ελέγχου για το σπίτι σου!

x-mas-gifts-gamers-gadgets-09

Έξυπνος φωτισμός και όχι μόνο…

Μιας και μιλήσαμε για αυτοματισμούς, πλέον υπάρχουν πολλές δυνατότητες για σχεδόν κάθε συσκευή. Ο φωτισμός είναι το πιο απλό, με smart λαμπτήρες και πρίζες, για να συνδέσεις φωτιστικά κάθε είδους και να φτιάξεις προγράμματα. Αλλά πλέον υπάρχουν και RGB LED strips για να ελέγχεις ακόμη και την απόχρωση του φωτός, κάνοντας πραγματικά εντυπωσιακά σκηνικά! Και όλα μέσα από app για smartphone! Το έξυπνο σπίτι του 2024 έχει και gadgets φωτισμού!

x-mas-gifts-gamers-gadgets-08

Ήχος από βινύλιο για το απόλυτο retro gadget

Το βινύλιο έχει επιστρέψει για τα καλά! Πλέον δεν χρειάζεται να ξεθάψεις το πικάπ των γονιών σου από τα 80s αλλά μπορείς να πάρεις κάτι σύγχρονο, με Bluetooth, ενσωματωμένα ηχεία, USB, και άλλες ευκολίες που τα παλιά πικάπ δεν θα μπορούσαν να φανταστούν. Το βινύλιο είναι το απόλυτο cross-over μεταξύ του retro και της σημερινής τεχνολογίας! Αρκεί να ρίξεις μια ματιά στα νέα άλμπουμ που κυκλοφορούν για να καταλάβεις πόσο σοβαρά αντιμετωπίζουν το βινύλιο οι δισκογραφικές εταιρείες. Για τους φανατικούς του ζεστού αναλογικού ήχου, λοιπόν, το απόλυτο gadget λέγεται πικάπ!

x-mas-gifts-gamers-gadgets-06

Ασύρματα ηχεία Bluetooth παντού!

Το smartphone έχει φέρει μια πηγή ήχου στα χέρια όλων μας. Αλλά για να ακούσεις μουσική με ήχο της προκοπής, χρειάζεσαι και κάποιο ηχείο, γιατί τα μικροσκοπικά ηχεία των smartphones δεν αρκούν. Ασύρματο, βεβαίως, γιατί κανένας δεν θέλει καλώδια! Διάλεξε το ιδανικό ασύρματο ηχείο και κάνε το απόλυτο δώρο στο αγαπημένο σου πρόσωπο, και θα σε ευγνωμονεί για πάντα! Είτε για να το έχει στο σπίτι, είτε και για έξω, τα ηχεία Bluetooth δίνουν στον ήχο άλλη αίσθηση.

x-mas-gifts-gamers-gadgets-07

Smartwatch ή activity tracker, το απόλυτο gadget

Αν δεν έχει smartwatch ή activity tracker ο gadget-άκιας σου, τότε έχεις το απόλυτο δώρο! Τα smartwatches έχουν κάνει άλματα προόδου τα τελευταία λίγα χρόνια, ενώ και τα activity trackers αποκτούν όλο και περισσότερες λειτουργίες, κάνοντας τον διαχωρισμό μεταξύ των δύο κατηγοριών δύσκολη υπόθεση. Σε κάθε περίπτωση, όμως, οι δυνατότητες που έχουν είναι τεράστιες και η τιμή τους έχει πέσει σημαντικά, κάνοντάς τα πιο προσιτά ακόμη κι από απλά ρολόγια! Διάλεξε αυτό που του ή της ταιριάζει, και κάνε ΤΟ δώρο για τα Χριστούγεννα!

x-mas-gifts-gamers-gadgets-05

Φέτος τα Χριστούγεννα, οι gamers και οι gadget lovers πάνε Public!

Είναι απλό: στα Public έχουμε μαζέψει την απόλυτη συλλογή από gadgets για τους τεχνολογομανείς, αλλά και ό,τι θα ήθελε ένας gamer για να βιώσει την απόλυτη game-άδικη νιρβάνα! Πάρε ιδέες από τις προτάσεις μας και διάλεξε, ή μπες στο Public.gr και βρες το ιδανικό για το αγαπημένο σου πρόσωπο, αλλά μην αργείς! Τα Χριστούγεννα δεν απέχουν παρά 10 μέρες! Happy Christmas!