Apple: Νέα MacBook Pro με M2 Pro και M2 Max, ανανεωμένο Mac Mini

Περίληψη: Η Apple ανακοίνωσε τους νέους επεξεργαστές M2 Pro και M2 Max, οι οποίοι θα βρίσκονται στα MacBook Pro. Αναβαθμίστηκε και το Mac Mini, με M2 και M2 Pro.

Χωρίς τυμπανοκρουσίες, η Apple ανακοίνωσε τους νέους κορυφαίους επεξεργαστές της. Μαζί παρουσίασε και τα πρώτα μοντέλα που θα «φοράνε» τα νέα SoCs. Έτσι, σύντομα θα μπορείς να αποκτήσεις το MacBook Pro 14 και MacBook Pro 16 με τους ολοκαίνουργιους M2 Pro και M2 Max. Επιπλέον, το Mac Mini αναβαθμίζεται και θα μπορείς πλέον να το επιλέξεις με M2 και M2 Pro επεξεργαστές. Πάμε να γνωρίσουμε τους ολοκαίνουργιους επεξεργαστές πρώτα και μετά θα μιλήσουμε για τα μοντέλα στα οποία μπορείς να τους βρεις.

Apple M2 Pro και M2 Max: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Στην πρώτη γενιά ARM επεξεργαστών για Mac, πέρα από το βασικό μοντέλο υπήρχα και δύο ισχυρότερες εκδόσεις, οι Pro και Max. Μετά την εισαγωγή του M2 στο WWDC22, περιμέναμε πως θα γίνει κάτι παρόμοιο και σε αυτή τη γενιά κάτι που μόλις επιβεβαιώθηκε. Η Apple ανακοίνωσε επίσημα τους M2 Pro και M2 Max, με τους νέους επεξεργαστές να ανεβάζουν κι άλλο τις ήδη εντυπωσιακές επιδόσεις των SoCs της Apple.

M2 Pro

Η πρώτη αναβάθμιση του βασικού μοντέλου είναι ο M2 Pro. Το νέο SoC διαθέτει 40 δισεκατομμύρια transistors (σχεδόν 20% περισσότερα από τον M1 Pro) και μπορεί να συνδυαστεί με έως και 32GB ενοποιημένης μνήμης. Το νέας γενιάς chip έρχεται με είτε 10 είτε 12 επεξεργαστικούς πυρήνες. Όσο για την κάρτα γραφικών, αυτή φτάνει μέχρι και τους 19 πυρήνες και προσφέρει έως 30% ταχύτερες επιδόσεις σε σχέση με τον M1 Pro.

M2 Max

Ακόμα πιο εντυπωσιακά είναι τα νούμερα που συνοδεύουν τον M2 Max. Το κορυφαίο SoC της Apple αυτή τη στιγμή, εξοπλίζεται με 67 δισεκατομμύρια transistors και υποστηρίζει μέχρι 96GB ενοποιημένης μνήμης. Οι πυρήνες του επεξεργαστή είναι 12, όπως και στον M2 Pro, αλλά στο κομμάτι της GPU έχουμε τεράστια αναβάθμιση. Η κάρτα γραφικών του M2 Max διαθέτει 38 πυρήνες. Αυτό μεταφράζεται σε αύξηση επιδόσεων έως και 30%.

Κοινά χαρακτηριστικά των M2 Pro και M2 Max

Και οι δύο νέοι επεξεργαστές της Apple είναι κατασκευασμένοι σε λιθογραφία 5 νανομέτρων. Επίσης, και τα δύο chips διαθέτουν Neural Engine 16 πυρήνων, η οποία επιτρέπει την διεξαγωγή 15,8 τρισεκατομμυρίων πράξεων το δευτερόλεπτο. Σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, η Neural Engine των M2 Pro και M2 Max είναι έως και 40% ταχύτερη. Τέλος, οι δύο νέοι επεξεργαστές της Apple έρχονται με νέας γενιάς Secure Enclave για αυξημένη ασφάλεια της συσκευής και των δεδομένων σου.

Γνώρισε τα ανανεωμένα MacBook Pro με M2 Pro και M2 Max

Τα MacBook Pro 14 και 16 ιντσών είναι οι πρώτοι υπολογιστές που εξοπλίζονται με τους νέους M2 Pro και M2 Max της Apple. Από σχεδιαστικής άποψης δεν άλλαξε κάτι, τα μοντέλα είναι ίδια με αυτά που είχαμε γνωρίσει πέρσι στο Apple Unleashed event. Χάρη στο αναβαθμισμένο SoC που βρίσκεται στο εσωτερικό όμως, υπάρχουν μερικές σημαντικές αναβαθμίσεις, πέρα από τις αυξημένες επιδόσεις, για τις οποίες μιλήσαμε ήδη.

Στα νέα MacBook Pro 14 και MacBook Pro 16 με M2 Pro ή M2 Max απολαμβάνεις μεγαλύτερη αυτονομία (έως και 22 ώρες), η οποία είναι η μεγαλύτερη που έχει υπάρξει ποτέ σε MacBook Pro. Επιπλέον, τα laptops έρχονται με θύρα HDMI 2.1, κάτι που σημαίνει ότι μπορείς να «τρέξεις» ακόμα και 8K ανάλυση σε εξωτερική οθόνη ή τηλεόραση. Βελτιωμένη είναι και η ασύρματη δικτύωση, με τα νέα laptops να έρχονται με υποστήριξη του νεότερου προτύπου Wi-Fi 6E. Και όλα αυτά μπορούν να γίνουν σύντομα δικά σου καθώς τα νέα MacBook Pro 14 και MacBook Pro 16 με M2 Pro και M2 Max είναι από σήμερα διαθέσιμα για προπαραγγελία!

Το Mac Mini εξοπλίζεται πλέον με M2 και M2 Pro

Ο μικρός αλλά… θαυματουργός desktop υπολογιστής της Apple, το Mac Mini, αναβαθμίστηκε κι αυτός. Ούτε εδώ έχουμε αλλαγές στην εξωτερική σχεδίαση και όλες οι αναβαθμίσεις εντοπίζονται στο hardware της συσκευής. Η μόνη ουσιαστική αλλαγή είναι πως και το Mac Mini έρχεται πλέον με τελευταίας γενιάς SoC. Συγκεκριμένα, το ανανεωμένο Mac Mini μπορεί να εξοπλιστεί με M2 ή με M2 Pro chipset. Δεν υπάρχει επιλογή για M2 Max σε αυτό το μοντέλο, κάτι που ίσως η Apple το «κρατάει» για μελλοντική αναβάθμιση του Mac Studio.

Είτε επιλέξεις το μοντέλο με M2 είτε αυτό με M2 Pro, θα έχεις και στα δύο υποστήριξη Wi-Fi 6E δικτύωσης αλλά και Bluetooth 5.3. Η βασική έκδοση του ανανεωμένου Mac Mini έρχεται με M2 επεξεργαστή 8 επεξεργαστικών πυρήνων και 10-πύρηνη GPU, 8GB ενοποιημένης μνήμης και 256GB αποθηκευτικού χώρου. Το κορυφαίο μοντέλο που μπορείς να αποκτήσεις στην ελληνική αγορά θα εξοπλίζεται με M2 Pro, 16GB ενοποιημένης μνήμης και 512GB δίσκο. Όλες οι διαρρυθμίσεις του νέου Mac Mini είναι ήδη διαθέσιμες για προπαραγγελία για να εξασφαλίσεις άμεσα αυτό που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου.

Οι προπαραγγελίες για τα νέα MacBook Pro και Mac Mini ξεκίνησαν

Ανακάλυψε όλα τα μοντέλα MacBook Pro 14 και MacBook Pro 16 και Mac Mini στις διαφορετικές διαρρυθμίσεις τους και επίλεξε το κατάλληλο μοντέλο για σένα. Κάνε από τώρα την προπαραγγελία σου και θα είσαι από τους πρώτους που θα απολαύσουν τη δύναμη των νέων επεξεργαστών της Apple!