Τα καλύτερα fitness apps ώστε να μπεις σε φόρμα

Περίληψη: Λίγο πριν το καλοκαίρι, ανακάλυψε πώς μπορείς να μπεις σε φόρμα με apps! Εντοπίσαμε τα καλύτερα fitness apps για να βάλεις πιο εύκολα τη γυμναστική στη ζωή σου!

Το smartphone είναι ίσως το πιο πολυχρηστικό εργαλείο που έχουμε όλοι στη διάθεσή μας. Με την κατάλληλη εφαρμογή μπορούμε να κάνουμε σχεδόν τα πάντα, από το να μετρήσουμε αποστάσεις μέχρι να κοιμηθούμε καλύτερα. Σήμερα θα εστιάσουμε σε μία διαφορετική κατηγορία, την υγεία και την ευεξία, και θα εξερευνήσουμε τα καλύτερα fitness apps. Έχουμε συλλέξει πολλές προτάσεις, όπως fitness apps για αρχάριους και apps για γυμναστική στο σπίτι, για να φτιάξεις ένα πρόγραμμα εκγύμνασης που και έχει αποτέλεσμα και σου αρέσει.

Γιατί τα fitness apps είναι ζωτικά για την φυσική σου κατάσταση

Αξιοποιώντας τις δυνατότητες ενός fitness app αποκτάς πρόσβαση σε χρήσιμα χαρακτηριστικά που σε βοηθούν να πετύχεις τους στόχους σου, τα οποία χωρίς την κατάλληλη εφαρμογή δεν θα τα είχες. Το βασικότερο από αυτά είναι πως σου επιτρέπουν να καταγράψεις ένα πλήθος δεδομένων, τα οποία με τη σειρά τους κάνουν πιο εύκολο τον έλεγχο της προόδου σου. Ορίζεις τους στόχους, εισάγεις και ανανεώνεις περιοδικά τα δεδομένα, και βλέπεις γραφήματα για την πορεία σου σε κάθε τομέα που έχεις εστιάσει, όπως μείωση βάρους ή αύξηση μυϊκής μάζας. Παράλληλα, σε πολλά apps θα βρεις και χρήσιμες συμβουλές, τόσο για προγράμματα γυμναστικής που μπορείς να δοκιμάσεις όσο και για διατροφικά tips που μπορείς να ακολουθήσεις.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι πως αν ξεκινάς τώρα το ταξίδι σου στον κόσμο της γυμναστικής, τα fitness apps για αρχάριους προσφέρουν χαρακτηριστικά που σου δίνουν κίνητρο να συνεχίσεις να ασκείσαι και να ακολουθείς τα προγράμματα γυμναστικής και διατροφής που έχεις ξεκινήσει. Και τέλος, τα δεδομένα που συγκεντρώνουν είναι προσβάσιμα ανά πάσα στιγμή και μπορείς να ανατρέξεις σε αυτά όπου κι όποτε χρειαστεί. Αυτό κάνει τη χρήση τους πολύ εύκολη και ευέλικτη, έτσι ώστε τα καλύτερα fitness apps να εντάσσονται στη δική σου καθημερινότητα όπως σε βολεύει.

Τα top 5 fitness apps για το 2024

Σε Play Store και App Store θα βρεις σήμερα εκατοντάδες προτεινόμενες εφαρμογές αν ψάξεις για «fitness». Ας κάνουμε την αναζήτησή σου λίγο πιο απλή λοιπόν, παρουσιάζοντάς σου τα καλύτερα fitness apps σήμερα, πάντα κατά την προσωπική μας άποψη.

FitOn

Το FitOn είναι ένα από τα κορυφαία fitness apps του 2024. Εξειδικεύεται στις ασκήσεις μέσω βίντεο που σε καθοδηγούν σε κάθε βήμα. Εντός της εφαρμογής θα βρεις πολλά προγράμματα εκγύμνασης που απευθύνονται σε διαφορετικά επίπεδα ικανότητας. Πολλές ασκήσεις είναι δωρεάν, αλλά αρκετές διατίθενται και επί πληρωμή. Αν γίνεις συνδρομητής, όμως, αποκτάς πρόσβαση και σε επιπλέον περιεχόμενο, όπως προσωποποιημένα προγράμματα διατροφής. Το FitOn είναι διαθέσιμο τόσο σε iOS όσο και σε Android, ενώ μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και μέσω του website.

Strava

Αν δεν ψάχνεις apps για γυμναστική στο σπίτι αλλά είσαι περισσότερο του «έξω», τότε το Strava είναι το κατάλληλο fitness app για εσένα. Μέσω GPS, το Strava καταγράφει τρέξιμο, ποδηλασία, ορειβασία, πεζοπορία και αρκετές ακόμα δραστηριότητες. Μετά την άσκησή σου βλέπεις χρήσιμα δεδομένα, όπως έναν χάρτη της διαδρομής σου, ταχύτητα κ.α. Σημαντικό κομμάτι του Strava αποτελούν και τα social χαρακτηριστικά, που σου δείχνουν πώς τα πήγες στην εξάσκησή σου σε σχέση με άλλους χρήστες, ενώ μπορείς να μοιράζεσαι εύκολα κάθε σου δραστηριότητα και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα. Κατέβασέ το για Android ή iPhone και ξεκίνα να το χρησιμοποιείς δωρεάν. Ακόμα και στη free έκδοση έχεις πάρα πολλές δυνατότητες στη διάθεσή σου. 

Seven: 7 Minute Workout

Ετοιμάσου να δώσεις ένταση στις ασκήσεις σου, με το Seven: 7 Minute Workout! Η εφαρμογή αυτή είναι σχεδιασμένη για γυμναστική στο σπίτι, εστιάζοντας σε διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης (HIIT: High Intensity Interval Training). Οι ασκήσεις που σου προτείνει δεν χρειάζονται ειδικό εξοπλισμό, μπορούν να γίνουν οπουδήποτε, και απαιτούν λίγο χρόνο, μόνο 7 λεπτά τη μέρα! Η εφαρμογή περιλαμβάνει περισσότερα από 200 είδη ασκήσεων, και μπορεί να δημιουργήσει για σένα το πρόγραμμα που σου ταιριάζει. Σε κάθε σετ, στην οθόνη υπάρχουν επεξηγηματικά γραφικά που σου δείχνουν πώς θα εκτελέσεις σωστά κάθε άσκηση. Η εφαρμογή είναι δωρεάν, αλλά έχει και features για συνδρομητές, και θα την βρεις τόσο στο Play Store όσο και στο App Store.

MyFitnessPal

Το MyFitnessPal εστιάζει περισσότερο στο διατροφικό κομμάτι του fitness, το οποίο όμως είναι εξίσου σημαντικό με την άσκηση. Μέσω αυτού μπορείς να καταγράψεις αναλυτικά την διατροφή σου, για να έχεις μία πλήρη εικόνα των θερμίδων που προσλαμβάνεις. Μπορείς επίσης να προσθέσεις και τη γυμναστική που κάνεις, έτσι ώστε να έχεις μία ακριβή εικόνα του θερμιδικού σου ισοζυγίου. Παράλληλα, το MyFitnessPal ενσωματώνει συνταγές που σε βοηθούν να πετύχεις τους στόχους σου. Κατέβασέ το σε Android ή iOS και ξεκίνα να χτίζεις καλύτερες διατροφικές συνήθειες!

Fitness Buddy

Αν θες μία εφαρμογή που να τα συνδυάζει όλα, τότε πρέπει να κατεβάσεις το Fitness Buddy στο Android ή iOS smartphone σου. Κατάλληλο τόσο για αρχάριους όσο και για πιο έμπειρους αθλητές, το Fitness Buddy σου προτείνει ασκήσεις, είτε για γυμναστική στο σπίτι με ελάχιστα ή καθόλου όργανα, είτε για εξάσκηση σε γυμναστήριο. Στο app περιλαμβάνονται χιλιάδες ασκήσεις, οπότε όποιος κι αν είναι ο στόχος σου η εφαρμογή θα σε καθοδηγήσει. Το Fitness Buddy σου φτιάχνει επίσης και πλάνο διατροφής. Οπότε όλες οι συμβουλές που χρειάζεσαι βρίσκονται σε ένα μόνο app.

Πώς να επιλέξεις το κατάλληλο fitness app για σένα

Από app σε app, κάθε εφαρμογή γυμναστικής διαφέρει. Για να βρεις τα καλύτερα fitness apps για τις δικές σου απαιτήσεις και να καταλήξεις σε αυτό που σου ταιριάζει, σου προτείνουμε να εστιάσεις στους παρακάτω βασικούς παράγοντες:

  • Τύπος εξάσκησης: Σε Play Store και App Store θα βρεις τόσο εξειδικευμένα όσο και γενικά apps εκγύμνασης. Αν δεν έχεις κάποια συγκεκριμένη προτίμηση (π.χ. ποδηλατικό app ή εφαρμογή για εκγύμναση κοιλιακών), τότε είναι προτιμότερο να επιλέξεις ένα app που να περιλαμβάνει πολλούς και διαφορετικούς τύπους ασκήσεων.
  • Συμβουλές διατροφής: Η εξάσκηση πρέπει να συνδυαστεί με σωστή διατροφή για να δεις τα καλύτερα αποτελέσματα. Δεν διαθέτουν όλες οι εφαρμογές συμβουλές διατροφής όμως. Αν αυτό είναι κάτι που χρειάζεσαι τότε είναι καλύτερο να τα έχεις όλα σε ένα app αντί να κατεβάζεις ξεχωριστές εφαρμογές για προπόνηση και για διατροφή.
  • Social χαρακτηριστικά: Αν αναρωτιέσαι πώς να μπεις σε φόρμα με apps, ίσως η απάντηση κρύβεται στην κοινωνική δικτύωση που ενσωματώνουν κάποιες εφαρμογές γυμναστικής. Η ανάδραση με άλλα accounts, η συμμετοχή σε ομαδικά challenges, τα σχόλια, ίσως σου δώσουν επιπλέον κίνητρο να «κυνηγήσεις» τους καθημερινούς σου στόχους.
  • Κόστος: Τέλος, ίσως το σημαντικότερο χαρακτηριστικό που πρέπει να αναλογιστείς είναι το κόστος της εφαρμογής. Συνήθως η απόκτηση του app είναι δωρεάν, αλλά τα κορυφαία fitness apps του 2024 απαιτούν συνδρομή για να έχεις πρόσβαση σε όλα τα χαρακτηριστικά. Οπότε σου προτείνουμε να δοκιμάσεις τα apps που σου αρέσουν περισσότερο κατά τη δωρεάν περίοδο που συνήθως παρέχεται, και να προχωρήσεις σε συνδρομή μόνο αφού καταλήξεις σε αυτό που δουλεύει καλύτερα για σένα.

Τελευταία μας συμβουλή είναι να κοιτάξεις αξιολογήσεις των fitness apps που σε ενδιαφέρουν. Μπορεί μία εφαρμογή που σήμερα είναι εξαιρετική και την προτείνουμε, αύριο να αλλάξει κάτι και να μην αξίζει της προσοχής σου. Οπότε κοίτα την βαθμολογία του app και τα πιο πρόσφατα σχόλια άλλων χρηστών.

Σύμμαχός σου για το καλύτερο home gym τα Public!

Αφού βρήκες το κατάλληλο app για σένα, τώρα δώσε βάση στον εξοπλισμό. Κατέβασες apps για γυμναστική στο σπίτι; Βρες στο Public.gr όργανα για να εξοπλίσεις το χώρο σου! Από ποδήλατα και διαδρόμους, μέχρι αξεσουάρ όπως στρώματα και συσκευές μασάζ για αποθεραπεία, έχουμε ό,τι χρειάζεσαι για το οικιακό γυμναστήριό σου.

Οι εφαρμογές για γυμναστική είναι το ένα βήμα, το άλλο είναι το commitment

Η απάντηση στο πώς να μπεις σε φόρμα με apps είναι απλή: κατεβάζεις αυτό που σου ταιριάζει και ακολουθείς τις συμβουλές του. Η διαδικασία μπορεί να είναι απλή, δεν είναι πάντα εύκολη όμως. Το κατάλληλο app είναι μόνο η αρχή, έπειτα χρειάζεται να μείνεις πιστός στο στόχο σου. Να θυμάσαι πως τα αποτελέσματα δεν θα έρθουν από τη μία μέρα στην άλλη αλλά σε βάθος χρόνου. Μην αποθαρρυνθείς λοιπόν, θα χρειαστεί καιρός!