Επιστρέφει το Ubisoft Forward, έρχεται και νέο PlayStation Showcase!

Περίληψη: Η επιστροφή του Ubisoft Forward είναι και επίσημα γεγονός, ενώ εντείνονται οι φήμες για νέο PlayStation Showcase μέσα στο Μάιο. Τι άλλο όμως είδαμε αυτή την εβδομάδα;

Πλούσια και αυτή την εβδομάδα η gaming ειδησεογραφία. Η Ubisoft επισημοποίησε την επιστροφή του Ubisoft Forward το οποίο χρονικά φαίνεται πως θα συμπέσει με το Summer Game Fest. Την ίδια στιγμή, ολοένα και μεγαλώνουν φήμες σχετικά με νέες ανακοινώσεις από πλευράς Sony, και πιο συγκεκριμένα για το PlayStation. Αυτές δεν είναι παρά μόνο μερικές από τις ειδήσεις που μας απασχόλησαν τις τελευταίες ημέρες, καθώς είχαμε επίσης ανακοινώσεις για νέα παιχνίδια και επιστροφή retro τίτλων από το παρελθόν. Έλα να δούμε αναλυτικά όσα μας επεφύλασσε η βιομηχανία του gaming την περασμένη εβδομάδα.

Summer Game Fest τον Ιούνιο μαζί με Ubisoft Forward

Το Summer Game Fest επανέρχεται και φέτος στην καλοκαιρινή καθημερινότητα των gamers, με στόχο να αντικαταστήσει σε όλα τα επίπεδα την έκθεση Ε3. Ο Geoff Keighley θα διοργανώσει μια online παρουσίαση στις 7 Ιουνίου με ανακοινώσεις και νέα trailers από πολλά studios και στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποηθεί και το Summer Game Fest Play Days για media και influencers στο Los Angeles. Την ίδια περίοδο, ωστόσο, ανακοίνωσε και η Ubisoft πως θα διοργανώσει τη δική της online εκδήλωση, το Ubisoft Forward. Το event θα καλύψει τις κυκλοφορίες των επόμενων μηνών και εκτιμάται πως θα δούμε το νέο Assassin’s Creed, μια επιστροφή του Splinter Cell και διάφορα άλλα games.

Φήμες για νέο PlayStation Showcase τον Μάιο

Η Sony φαίνεται πως ετοιμάζει άλλη μια online εκδήλωση για το PlayStation και συγκεκριμένα ένα νέο PlayStation Showcase. Η πληροφορία έρχεται από τον γνωστό insider Jeff Grubb, ο οποίος σημείωσε πως υπάρχουν αρκετές τέτοιες ενδείξεις για τον επόμενο μήνα. Ένα από τα games που θα παρουσιαστούν είναι το Silent Hill 2 Remake, που πρόσφατα πέρασε και από ηλικιακή αξιολόγηση σε πολλές αγορές του πλανήτη και άρα βρίσκεται αρκετά κοντά στην κυκλοφορία του. Τώρα το αν θα δούμε ένα State of Play ή ένα PlayStation Showcase δεν έχει αποφασιστεί ακόμη, αλλά ο Μάιος ήταν διαχρονικά μήνας ανακοινώσεων για την Sony. Υπενθυμίζεται πως στο PlayStation Showcase του περσινού Μαϊου, είδαμε μια εκδήλωση με διάρκεια πάνω από μία ώρα, περισσότερα από 30 games (Helldivers 2, Metal Gear Solid Delta: Snake Eater, Marathon, Foamstars, Fairgame$ και Concord), αλλά και τα επίσημα αποκαλυπτήρια του PlayStation Portal. To Silent Hill 2 Remake έχει ανακοινωθεί από τον Οκτώβριο του 2022 και θα κυκλοφορήσει για PC και PS5 από την Bloober Team, την ομάδα των The Medium, Layers of Fear και Blair Witch.

Πλησιάζει η ώρα των ανακοινώσεων για το Gears 6

Η ώρα που θα μάθουμε νέα για το Gears 6 πλησιάζει, αφού πολλοί insiders της βιομηχανίας σημειώνουν πως η Microsoft θα παρουσιάσει αναλυτικά το πλάνο της για το νέο game της σειράς μέσα στο φετινό καλοκαίρι. Στο πλαίσιο δε του Kinda Funny Xcast, ο Paris Lilly ανέφερε πως το game θα αποκαλυφθεί στο Summer Game Fest ενώ μαζί του φαίνεται πως συμφώνησε και ο Jeff Grubb του Giant Bomb. H Coalition φαίνεται πως έχει ρίξει το βάρος της από τον Φεβρουάριο του 2023 στο νέο μέρος της σειράς Gears, μιας και τα άλλα δύο projects που ετοίμαζε ακυρώθηκαν μετά από αποφάσεις της διοίκησης. Από την ώρα που εξαγόρασε τη σειρά η Microsoft, το Gears of War έχει κυκλοφορήσει τα Gears of War 4 (2016) και Gears 5 (2019), το Gears of War: Ultimate Edition και το turn-based tactics spin-off Gears Tactics.

Senua's Saga II: Στα 30fps θα «τρέχει» στα Xbox Series X/S

To Senua’s Saga: Hellblade ΙΙ κυκλοφορεί το επόμενο διάστημα και φαίνεται πως έχουμε νεότερα για το τεχνικό του κομμάτι. Σύμφωνα με ένα πρόσφατο preview του αμερικανικού GamePro, το παιχνίδι θα είναι «καρφωμένο» στα 30fps με dynamic resolution στα Xbox Series X/S και δεν θα υποστηρίζει κάποια επιλογή και graphics mode. Κάτι τέτοιο θα υπάρχει μόνο στο PC. Ο υπεύθυνος των οπτικών εφέ, Mark Slater-Tunstill, δήλωσε στο GamePro πως η απόφαση της ομάδας ανάπτυξης ήταν να φτιάξει μια εμπειρία πιο κινηματογραφική και κοντά στα 24fps. To Senua’s Saga: Hellblade II είχε ανακοινωθεί μαζί με το Xbox Series X τον Δεκέμβριο του 2019 και θα κυκλοφορήσει στις 21 Μαΐου 2024 για PC και Xbox Series X/S.

To θρυλικό Sprint της Atari επιστρέφει σε PC και κονσόλες

Η Atari ανακοίνωσε το NeoSprint, ένα reboot του κλασικού racing game της Sprint. Θα κυκλοφορήσει σε PC και κονσόλες, μετά την εμφάνισή του στην μοντέρνα εκδοχή του Atari VCS τον Οκτώβριο του 2023. Αναμένεται μέσα στο καλοκαίρι για PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S και Nintendo Switch και επιτρέπει τη συμμετοχή έως και 8 παικτών σε διάφορες πίστες. Η δράση μεταφέρεται από κάμερα πάνω από το όχημα (όπως στα προηγούμενα games της σειράς), ενώ οι παίκτες θα μπορούν να κατασκευάσουν και τις δικές τους πίστες για να αγωνιστούν εκεί τόσο οι ίδιοι όσο και φίλοι τους. Η Atari δήλωσε πως με το NeoSprint επαναφέρει το single-screen racing format στη σειρά και πως το νέο της project φέρνει πολλές βελτιώσεις. Το πρώτο game της σειράς ήταν το Sprint 2 που κυκλοφόρησε σε arcades το 1976. Ο αριθμός «2» στον τίτλο του φωτογράφιζε τη συμμετοχή δύο παικτών την ίδια στιγμή. Στη συνέχεια κυκλοφόρησαν τα Sprint 1, Sprint 4 και Sprint 8 και στα τέλη των 80s, η σειρά επέστρεψε με τα Super Sprint και Championship Sprint, με το post-apocalyptic spin-off Badlands να ακολουθεί το 1989.

Video Duration
0:43

Nέο AI chatbot από το Xbox για τα αιτήματα των καταναλωτών

Η Microsoft εργάζεται πάνω σε ένα νέο AI chatbot που θα αναλαμβάνει να διαχειριστεί τα αιτήματα των πελατών της. Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ ιστοσελίδων του εξωτερικού, η εταιρεία δοκιμάζει ένα νέο πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης που θα έχει και κίνηση όσο απαντάει σε ερωτήματα. Στην παρούσα φάση η ονομασία του είναι Xbox Support Virtual Agent και ελέγχεται εσωτερικά στην Microsoft. Αν όλα πάνε καλώς, το νέο AI chatbot ίσως αναλάβει να διαχειριστεί κανονικά και τα αιτήματα των πελατών της εταιρείας στο μέλλον. Αυτά στα οποία μπορεί να προσφέρει βοήθεια είναι σε πρώτη φάση περιπτώσεις σπασμένων μηχανημάτων ή προβλημάτων στη λειτουργία των συστημάτων, καθώς και θέματα συνδρομών.

Η Yellow Brick Games ανακοίνωσε το action adventure Eternal Strands

H Yellow Brick Games ανακοίνωσε το πρώτο της game, το Eternal Strands. Το πρώτο trailer του τίτλου παρουσιάστηκε και το game είναι διαθέσιμο για προσθήκη στη wishlist για PC, PS5 και Xbox Series X/S, με πλάνο κυκλοφορίας μέσα στο 2025. Ο επικεφαλής αυτής της προσπάθειας είναι ο Mike Laidlaw, ο οποίος έχει εργαστεί στη σειρά Dragon Age και διοικεί την νέα ομάδα που εδρεύει στο Quebec του Καναδά από τον Φεβρουάριο του 2020. Στο πλευρό του βρίσκονται οι βετεράνοι της βιομηχανίας Thomas Giroux (CEO), Jeff Skalski (COO, executive producer) και Frédéric St-Laurent B. (game director), οι οποίοι έχουν εργαστεί για χρόνια στην Ubisoft και σε τίτλους όπως τα Watch Dogs και Assassin’s Creed Syndicate.

Video Duration
1:17