iPhone 15: Πότε κυκλοφορεί, τι τιμή και χαρακτηριστικά θα έχει

Περίληψη: Τα iPhone 15 ανακοινώθηκαν επίσημα και ήρθε η ώρα να μάθεις τα πάντα για αυτά! Εδώ θα σου λύσουμε όλες τις απορίες για τα iPhone 15!

Το φθινοπωρινό event της Apple δεν έκρυβε μεγάλες εκπλήξεις, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν είχε πολύ σημαντικές ανακοινώσεις. Στο Wonderlust παρουσιάστηκαν τα νέα smartphones της σειράς iPhone 15, η οποία αποτελείται από 4 μοντέλα! Όλα προσφέρουν σημαντικές αναβαθμίσεις σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Ποιο από τα 4 νέα iPhone 15 όμως είναι αυτό που σου ταιριάζει; Πάμε να δούμε αναλυτικά όλα τα μοντέλα, για να εντοπίσεις αυτό που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες σου!

iPhone 15: Ποια μοντέλα ανακοινώθηκαν!

Τα τέσσερα μοντέλα που ανακοινώθηκαν στο Apple event είναι τα εξής:

Όλα πλέον διαθέτουν OLED οθόνες με Dynamic Island και σε όλα θα βρεις θύρα φόρτισης με υποδοχή USB Type-C. Τα χαρακτηριστικά αλλάζουν ανεβαίνοντας στις Pro εκδόσεις, με την Apple να αναβαθμίζει τόσο τα specs όσο και την κατασκευή. Εδώ είμαστε όμως, να μιλήσουμε για όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τα iPhone 15.

iPhone 15 Series: Specs, τιμή και πότε κυκλοφορούν

- Χαρακτηριστικά: Τα iPhone 15 και iPhone 15 Plus έρχονται με νέα οθόνη που διαθέτει Dynamic Island, ενώ έχει αναβαθμιστεί και το SoC του σε σχέση με την προηγούμενη γενιά.  Το camera setup μοιάζει παρόμοιο αλλά έχει γίνει πιο έξυπνο, με την βασική κάμερα να υποστηρίζει οπτικό zoom 2×, ενώ τα δύο μοντέλα ξεχωρίζουν και για τα χρώματά τους. Πιο συγκεκριμένα, τα βασικά χαρακτηριστικά έχουν ως εξής:

  • Επεξεργαστής: A16 Bionic
  • Οθόνη: 6,1″ (iPhone 15) / 6,7″ (iPhone 15 Plus)
  • Κάμερα: 48MP wide / 12 MP ultra-wide
  • Selfie camera: 12MP
  • Χωρητικότητα: 128GB / 256GB / 512GB

- Τιμή: από 979€
- Χρώματα: Black, Green, Pink, Blue, Yellow
- Ημερομηνία κυκλοφορίας των iPhone 15: 22 Σεπτεμβρίου 2023

Προπαράγγειλε εδώ τα iPhone 15 και iPhone 15 Plus για να είσαι μεταξύ των πρώτων που θα τα παραλάβουν!

iPhone 15 Pro Max

- Χαρακτηριστικά: Το iPhone 15 Pro Max είναι η απόλυτη ναυαρχίδα της Apple. Ενσωματώνει το κορυφαίο SoC της εταιρείας, είναι κατασκευασμένο από τιτάνιο, και η κάμερά του υποστηρίζει 5× οπτικό zoom μέσω ενός periscope φακού. Επίσης, η χωρητικότητά του ξεκινάει φέτος από τα 256GB. Συνοπτικά όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το iPhone 15 Pro Max:

  • Επεξεργαστής: A17 Pro
  • Οθόνη: 6,7″
  • Κάμερα: 48MP wide / 12 MP ultra-wide / 12MP telephoto
  • Selfie camera: 12MP
  • Χωρητικότητα: 256GB / 512GB / 1TB

- Τιμή: από 1.499€
- Χρώματα: Black Titanium, White Titanium, Blue Titanium, Natural Titanium
- Ημερομηνία κυκλοφορίας του iPhone 15 Pro Max: 22 Σεπτεμβρίου 2023

Προπαράγγειλε το νέο iPhone 15 Pro Max εδώ!

iPhone 15 Pro

- Χαρακτηριστικά: Το iPhone 15 Pro διαθέτει κι αυτό κατασκευή από τιτάνιο, όπως το Max. Διαφέρει απλώς στο μέγεθος, καθώς έχει πιο μικρή οθόνη, ενώ η zoom κάμερά του υποστηρίζει μεγέθυνση 3× χωρίς απώλεια ποιότητας. Εδώ όλα θες να ξέρεις πριν επιλέξεις:

  • Επεξεργαστής: A17 Pro
  • Οθόνη: 6,1″
  • Κάμερα: 48MP wide / 12 MP ultra-wide / 12MP telephoto
  • Selfie camera: 12MP
  • Χωρητικότητα: 128GB / 256GB / 512GB / 1TB

- Τιμή: από 1.239€
- Χρώματα: Black Titanium, White Titanium, Blue Titanium, Natural Titanium
- Ημερομηνία κυκλοφορίας του iPhone 15 Pro: 22 Σεπτεμβρίου 2023

Προπαράγγειλε το νέο iPhone 15 Pro εδώ!

Ποια νέα iPhone features έκλεψαν την παράσταση!

Feature 1: USB Type-C παντού

Το περιμέναμε, υπήρχαν φήμες, και στο Wonderlust έγινε επιτέλους πραγματικότητα. Η Apple ήταν μία από τις πρώτες εταιρείες που υιοθέτησαν τη θύρα USB-C, αλλά στα iPhone καθυστέρησε να έρθει. Τώρα όμως, τα iPhone 15 εξοπλίζονται όλα με θύρα φόρτισης USB-C. Υπάρχει μία διαφορά όμως. Στα Pro μοντέλα, δηλαδή τα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max, η θύρα υποστηρίζει ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων USB 3 έως και 10Gbps.

Feature 2: Dynamic Island παντού

Πέρσι η Apple παρουσίασε ένα ολοκαίνουργιο design και interface, το Dynamic Island. Ο νέος χώρος στην κορυφή της οθόνης αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδράς με ειδοποιήσεις, αλλά στα iPhone 14 ήταν διαθέσιμο μόνο στις εκδόσεις Pro. Φέτος, και τα 4 μοντέλα της σειράς iPhone 15 διαθέτουν Dynamic Island οπότε όποιο κι αν επιλέξεις η εμπειρία χρήσης θα είναι ίδια.

Feature 3: Η πρώτη periscope κάμερα σε iPhone είναι γεγονός

Το εύρος του zoom μεγάλωσε στο iPhone 15 Pro Max και φτάνει το . Για να το επιτύχει αυτό η Apple αξιοποίησε μία τεχνική που έχουμε δει και σε άλλα smartphone, η οποίο ενσωματώνει πολλαπλά πρίσματα στο εσωτερικό της συσκευής και κατευθύνει το φως από τον φακό στον αισθητήρα. Έτσι δεν απαιτείται ο αισθητήρας να βρίσκεται ακριβώς πίσω από το φακό και άρα δεν μεγαλώνει και ο απαιτούμενος όγκος για να τοποθέτηση ενός μεγαλύτερου zoom φακού. Η Apple ενσωματώνει 4 πρίσματα στο εσωτερικό του iPhone 15 Pro Max και έτσι μπορεί να προσφέρει 5× οπτικό zoom χωρίς να μεγαλώσει αισθητά το πάχος της συσκευής.

Feature 4: Το πρώτο SoC κατασκευασμένο στα 3nm

Με την παρουσίαση των iPhone 15 Pro και iPhone Pro Max η Apple ανακοίνωσε και το νέας γενιάς Apple Silicon SoC. Έχοντας πλέον μεταβεί εξ ολοκλήρου σε ARM αρχιτεκτονική για όλες τις συσκευές της, η εταιρεία από το Cupertino συνεχίζει να καινοτομεί και στα φετινά Pro smartphone της έχει τοποθετήσει τον Apple A17 Pro! Το νέο SoC είναι κατασκευασμένο στην ολοκαίνουργια λιθογραφία των 3nm. Τι σημαίνει αυτό; 19 δισεκατομμύρια transistors σε ένα chip για smartphone! Η νέα μέθοδος κατασκευής μεταφράζεται σε 10% αυξημένες επιδόσεις στους επεξεργαστικούς πυρήνες. Η ακόμα μεγαλύτερη αναβάθμιση έγινε στη GPU όμως, εκεί όπου η Apple έχει ενσωματώνει 6 πυρήνες και υποστήριξη για hardware accelerated ray tracing!

Feature 5: Κατασκευή από τιτάνιο

Εντυπωσιακό είναι και το εξωτερικό περίβλημα των iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max. Η Apple κάνει τη διαφορά φέτος και κατασκευάζει το σώμα των «Pro» εκδόσεων από τιτάνιο! Η αναβάθμιση του μετάλλου που περιβάλει τη συσκευή φέρνει πολλά πλεονεκτήματα. Το βασικό είναι πως η ανθεκτικότητα έχει αυξηθεί. Παρά την ακόμα πιο στιβαρή κατασκευή όμως, το βάρος έχει μειωθεί. Για την ακρίβεια, τα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max είναι τα πιο ελαφριά Pro smartphone που έχει φτιάξει ποτέ η Apple.

Feature 6: 24MP super-high-resolution φωτογραφίες

Η βασική, wide κάμερα σε όλα τα iPhone 15 προσφέρει ανάλυση 48MP. Όταν υπάρχει αρκετό φως αυτό μεταφράζει σε φωτογραφίες με πολύ υψηλή λεπτομέρεια. Όταν όμως ο φωτισμός είναι λιγότερος, η κάμερα των iPhone 15 υποστηρίζει pixel-binning 4-σε-1. Κανονικά αυτό θα σήμαινε πως οι τελικές φωτογραφίες θα είχαν ανάλυση 12MP. Η Apple όμως, αξιοποιώντας την ισχύ των Apple Silicon SoCs εφαρμόζει computation photography για να αυξήσει την ανάλυση της τελικής εικόνας στα 24MP χωρίς όμως το μέγεθος του αρχείου να είναι σημαντικά αυξημένο σε σχέση με μία εικόνα 12MP.

Feature 7: Action button που προσαρμόζεται στις ανάγκες σου

Στα Pro μοντέλα, η Apple προχώρησε σε ακόμα μία σχεδιαστική αλλά και χρηστική αλλαγή. Στην αριστερά πλευρά, παραδοσιακά, το iPhone έχει το πλήκτρο σίγασης. Στα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max όμως, το silent switch μετατρέπεται σε Action button. Το νέο πλήκτρο είναι πολυχρηστικό και μπορείς να ορίσεις εσύ τη λειτουργία του. Μπορείς, για παράδειγμα, να επιλέξεις το άνοιγμα κάποιας εφαρμογής, την ενεργοποίηση λειτουργιών όπως ο φακός, ή μπορείς να ορίσεις Shortcuts που θα πραγματοποιούνται μόλις πατήσεις το κουμπί, δίνοντάς σου έτσι «άπειρες» επιλογές παραμετροποίησης του νέου Action button!

Το iPhone 15 σε περιμένει στα Public!

Τέσσερα μοντέλα, τρομερά ισχυρά SoC, πανέμορφες οθόνες με Dynamic Island, Type-C! Όποιο μοντέλο iPhone 15 κι αν σου ταιριάζει, η εμπειρία χρήσης που θα αποκομίσεις είναι κορυφαία. Στα Public θα βρεις όλες τις εκδόσεις του iPhone 15 για να κάνεις δικό σου το μοντέλο που σου ταιριάζει! Τα νέα iPhone θα είναι διαθέσιμα από τις 22 Σεπτεμβρίου ενώ οι προπαραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει και φέρνουν μαζί δυνατές προσφορές.