Τα 10 πιο αναμενόμενα παιχνίδια του 2024 και πότε έρχονται!

Περίληψη: Το 2024 προδιαγράφεται άκρως ενδιαφέρον και στον χώρο του gaming, με πολλές κυκλοφορίες να έρχονται για PC και για κονσόλες! Πάμε να δούμε το top 10!

Η χρονιά που αφήσαμε πίσω μας ήταν πολύ καλή από άποψης game releases, αλλά και το 2024 αναμένεται εξ ίσου καλό. Ας μην ξεχνάμε πως το 2023 σημαδεύτηκε και από την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Activision/Blizzard από τη Microsoft, μια κίνηση που συζητήθηκε πολύ, εκτός αλλά και εντός δικαστηρίων και ρυθμιστικών αρχών. Όπως κι αν διαμορφώνεται ο χάρτης των game studios, ο ανταγωνισμός παραμένει πολύ μεγάλος και όλοι ψάχνουν τρόπους για να κερδίσουν το παραμικρό μερίδιο αγοράς!

Το ρεζουμέ όλων αυτών; Το 2024 μπορεί να αποδειχθεί και καλύτερο του '23 όσον αφορά το gaming, με κορυφαίες κυκλοφορίες να αναμένονται φέτος! Πάμε να δούμε το top 10 των παιχνιδιών που περιμένουμε να δούμε μέσα στο έτος!

Destiny 2: The Final Shape

Περιμένεις εναγωνίως να δεις τη συνάντηση Cayde – Crow; Αναρωτιέσαι τι γίνεται επιτέλους με τον The Traveller; Λοιπόν, σε λίγο δεν θα αναρωτιέσαι! Το νέο Destiny 2 έρχεται και πρόκειται να φέρει ένα νέο εχθρό ονόματι The Witness, νέα όπλα και νέα supers, για να μπορέσεις να αντιμετωπίσεις τους εχθρούς, παλιούς και νέους, και να σώσεις τον γαλαξία με το σωστό στυλ.

Dragon's Dogma 2

top-10-gaming-kyklofories-2024-01-dragons-dogma

Μια μεγάλη επιστροφή, του Dragon's Dogma της Capcom από το μακρινό (κι όμως) 2012, θα σημαδέψει την 22α Μαρτίου! Το νέο action-adventure ακολουθεί τα μονοπάτια του πρώτου, αλλά θα φέρει και αρκετές πρωτοτυπίες, περισσότερους ρόλους για τους χαρακτήρες, νέα σενάρια και έναν πιο συνεκτικό κόσμο, για να κρατήσει το gameplay ενδιαφέρον και χωρίς να κάνει κοιλιές. Για όλους τους φανατικούς του πρώτου Dragon's Dogma, αλλά και για νέους fans, το Dragon's Dogma II έρχεται για PS5, Xbox Series X|S και PC!

Earth Defense Force 6

Sci-fi, post-apocalyptic, action, first-person, αν τα βάλεις όλα αυτά σε ένα μπλέντερ μαζί με τεράστια ρομπότ, δράκους, και εξωγήινα τέρατα, έχεις το Earth Defense Force 6! Εννοείται με νέα και ακόμη περισσότερα όπλα, 147 νέες αποστολές, και περισσότερους εχθρούς και δράση! Το studio έχει καταλάβει καλά το concept και κάθε νέο παιχνίδι της σειράς είναι ακόμη καλύτερο από το προηγούμενο! Τώρα έρχεται το 6ο, οπότε…

Homeworld 3

Καθυστερήσεις, πολλές καθυστερήσεις, αλλά επιτέλους το 3ο μέρος του πολυαναμενόμενου real-time space strategy game φτάνει. Οι developers είπαν πως η καθυστέρηση – η τελευταία καθυστέρηση εν πάση περιπτώσει – έγινε για να αποφύγουν τη… συμφόρηση και να δώσουν προτεραιότητα στην ποιότητα του παιχνιδιού «με υγιή και βιώσιμο τρόπο». Μάλλον εννοούν το να μην κάψουν τους προγραμματιστές τους για να βγει το παιχνίδι πιο γρήγορα. Και επιτέλους έρχεται! Για τον Μάιο ακούγεται τώρα, και επιτέλους, το διάστημα μπορεί να περιμένει, εμείς όλοι οι space fans, όμως, όχι!

Hades II

top-10-gaming-kyklofories-2024-03-final-fantasy-vii-rebirth

Oh… my… God! Η πριγκίπισσα του κάτω κόσμου έρχεται! Η Supergiant Games έβαλε πολύ κόσμο στην… πρίζα όταν ανακοίνωσε την κυκλοφορία του sequel του Game of the Year 2020, του Hades. Αντί να πάρεις το ρόλο του Zagreus και να προσπαθείς να γλυτώσεις από τον Άδη, τώρα θα πάρεις τη θέση της αδερφής του, της Μελιόνης (Melionë) και θα κατέβεις στον κάτω κόσμο, ψάχνοντας τον πεθαμένο τους πατέρα και Τιτάνα του Χρόνου (Chronos). Ναι, τέλος πάντων, μην κολλάμε στην πραγματική μας μυθολογία, το Hades II έχει εκπληκτικά γραφικά και φαίνεται πως θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για Game of the Year του 2024 πριν καν κυκλοφορήσει.

Avowed

Θέλεις κάτι νέο; Κάτι που να μην έχεις ξαναπαίξει, αλλά να έχει pedigree και να έρχεται από στούντιο με αποδεδειγμένες ικανότητες; Το Avowed μας το φέρνει η Obsidian Entertainment, γνωστή από τα Fallout: New Vegas και The Outer Worlds. Σου κάνει; Λοιπόν, έχουμε ένα first-person action-adventure που φέρνει λίγο προς Skyrim, είναι high-fantasy, και σε βάζει να κρατάς σπαθιά και διάφορα άλλα όπλα, προσπαθώντας να μείνεις ζωντανός και, κυρίως, ο μόνος ζωντανός, σε ένα επικίνδυνο ταξίδι γεμάτο με περίεργα πλάσματα που έχουν ως μόνο στόχο να σε… φάνε λάχανο. Το περιμένουμε κατά το φθινόπωρο. Δυστυχώς.

REPLACED

Για όλους τους νοσταλγούς του… rock'n'roll! Δηλαδή των παιχνιδιών των late 80s και early 90s με τα πανέμορφα γραφικά pixel art και τα τέλεια σενάρια που σε κράταγαν για μήνες. Το Replaced έρχεται με τέτοια πανέμορφα γραφικά για να φτιάξει νέες αναμνήσεις! Απίστευτα γραφικά σε platform και με cyberpunk σενάριο και εικόνα, εδώ έχουμε κάτι ιδιαίτερο. Το περιμέναμε από το 2021 και, επιτέλους, ήρθε η ώρα να το πιάσουμε στα χέρια μας!

Final Fantasy VII Rebirth

top-10-gaming-kyklofories-2024-03-final-fantasy-vii-rebirth

Ναι, τι; Εσύ δηλαδή ΔΕΝ περιμένεις το νέο Final Fantasy; Το Final Fantasy VII Rebirth είναι το δεύτερο του remake της τριλογίας της Square Enix, που θέλει να ξαναφέρει το λατρεμένο RPG του 1997 σε σημερινά δεδομένα gameplay και σεναρίου (και γραφικών προφανώς). Θέλεις να αρχίσεις να τρέχεις σε λιβάδια και γεφύρια κουβαλώντας στην πλάτη ένα σπαθί μεγέθους… ψυγείου; Θες να δεις ξανά τον Vincent Valentine (μέρα που είναι), τον Cid, και βέβαια τον Sephiroth με το διάσημο Masamune μήκους τριών μέτρων του; Μπες κι εσύ στην αναμονή μέχρι… τις 29 Φεβρουαρίου! Yaaaay!

Senua's Saga: Hellblade II

Ίσως το μεγαλύτερο Xbox exclusive για το 2024, το νέο Hellblade φαίνεται εκπληκτικό. Το trailer που είδαμε στα Game Awards μας άφησε με ανοιχτό το στόμα και είναι αρκετό για να κάνει πολλούς να σκέφτονται να αποκτήσουν (και) Xbox! Τα σκηνικά είναι τόσο ανατριχιαστικά όσο και του προηγούμενου Hellblade, κι όμως δεν είναι μόνο τα γραφικά που κάνουν το Hellblade II πολυαναμενόμενο. Θα έχει και προηγμένο ήχο – άρα θα πρέπει να παίζεις με ακουστικά – και προφανώς και σενάριο. Το περιμένουμε… κάποτε μέσα στο '24!

Star Wars Outlaws

Το πρώτο (ίσως) open-world game στον κόσμο του Star Wars, το Outlaws μας έρχεται από τη Ubisoft για να σε βάλει στο ρόλο του Kay Vess. Ποιος είναι αυτός; Ένας παράνομος ο οποίος θέλει να κάνει τη μεγαλύτερη κλοπή σε ολόκληρο το outer rim! Καλά, open-world και Star Wars; Ναι, open-world, αλλά όχι open-time. Τα γεγονότα του παιχνιδιού είναι χρονικώς προσδιορισμένα στο ενδιάμεσο των Empire Strikes Back και Return of the Jedi, αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα για να γίνουν… πράγματα. Η έμφαση δίνεται στην εξερεύνηση και στις μάχες, και τα γραφικά που έχουμε δει στα trailers σε αφήνουν άφωνο!

Μην ξεχνάμε, βέβαια, πως αυτά είναι απλά… δέκα! Υπάρχουν πολλά ακόμη games που έρχονται μέσα στο 2024 και… μείνε συντονισμένος για να μαθαίνεις νέα και για τις κυκλοφορίες που θα βρεις φέτος στα Public!