3+1 tips για να απογειώσεις τις χειμερινές σου φωτογραφίες!

Περίληψη: Τα πρώτα κρύα έφτασαν και, αν αγαπάς τη φωτογραφία, ξέρεις καλά ότι αυτή είναι η...

Τα πρώτα κρύα έφτασαν και, αν αγαπάς τη φωτογραφία, ξέρεις καλά ότι αυτή είναι η εποχή με τη μεγαλύτερη... φωτογένεια. Τα φύλλα των δέντρων παίρνουν τις αποχρώσεις του κόκκινου, του καφέ και του κίτρινου, ομιχλώδη πρωινά δημιουργούν ατμόσφαιρα μυστηριακή - σαν από ταινία του Χίτσκοκ - και η φύση είναι πιο εντυπωσιακή από ποτέ. Τώρα, λοιπόν, είναι η ευκαιρία για εξορμήσεις με τη φωτογραφική μηχανή: ντύσου ζεστά και ακολούθησε τα tips που συγκεντρώσαμε για να απαθανατίσεις με τον καλύτερο τρόπο την εποχή. Από τεχνικής πλευράς, αν έχεις αδυναμία στις φωτογραφικές μηχανές Canon (και όχι άδικα), ένας φακός όπως ο EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS, αποτελεί τη σωστή επιλογή για εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Ως προς την έπμνευσή σου... πάρε ιδέες παρακάτω:

Χειμερινά τοπία

Σίγουρα θα γνωρίζεις ότι κατά την ανατολή το φως παίρνει μια απαλή, ζεστή απόχρωση ιδανική για φωτογραφίες τοπίου. Δυστυχώς, όμως, εκείνη την ώρα οι περισσότεροι βρισκόμαστε ακόμα στο κρεβάτι μας! Η συνθήκη αυτή τον χειμώνα αλλάζει - δοκίμασε να φωτογραφίσεις με τον ήλιο πίσω σου για φωτεινότερα τοπία, στο πλάι, για να τονίσεις σκιές, ή μπροστά σου για περισσότερη δραματικότητα.

Πορτρέτα που μαγνητίζουν

Τι πιο όμορφο από τα αγαπημένα σου πρόσωπα περιτριγυρισμένα από τα ζεστά χρώματα των χειμερινών φύλλων; Δοκίμασε να τραβήξεις τα πορτρέτα σου είτε τα πρωινά είτε νωρίς το απόγευμα, που το φως είναι πιο κολακευτικό, βάζοντας το θέμα σου απέναντι από το φως. Μη φοβηθείς να «παίξεις» με τα φύλλα, ώστε να δημιουργήσεις κίνηση μέσα στο πορτρέτο, αποφεύγοντας ταυτόχρονα τις... στημένες πόζες.

Πρωινή ομίχλη

Χαρακτηριστικό του χειμερινού καιρού είναι η πρωινή ομίχλη, που σχηματίζεται λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας μεταξύ ημέρας και νύχτας. Εάν, λοιπόν, θέλεις να κάνεις τις φωτογραφίες σου πιο ατμοσφαιρικές, ακόμα και πιο κινηματογραφικές, δεν έχεις παρά να εκμεταλλευτείς στο έπακρο αυτό το φαινόμενο.

Σιλουέτες και αντανακλάσεις

Πρέπει να παραδεχτούμε ότι αγαπάμε τις φωτογραφίες με σιλουέτες all year round, αλλά με τα χρώματα του χειμώνα αυτές απογειώνονται! Το ίδιο ισχύει και για τις αντανακλάσεις μέσα στις φωτογραφίες. Δοκίμασε να φωτογραφίσεις εικόνες που σχηματίζονται μέσα στις λίμνες νερού μετά τη βροχή, για να κάνεις πιο ενδιαφέροντα τα κάδρα σου.Black Friday πλησιάζει... βρες την κάμερα που θα καλύπτει τις απαιτήσεις σου στο κοντινότερο κατάστημα Public ή το public.gr!