Alex Michaelides: «Μένος», «Κόρες» αρχαίες τραγωδίες & διαγωνισμός!

Περίληψη: Ο Alex Michaelides είναι ένα εκδοτικό φαινόμενο στο χώρο του ψυχολογικού θρίλερ με τα μυθιστορήματά του να έχουν γίνει παγκόσμια best sellers! Ας τα ανακαλύψουμε!

Τα ψυχολογικά θρίλερ είναι μαζί με τα αστυνομικά μυθιστορήματα ίσως η πιο εθιστική κατηγορία βιβλίων. Σκέψου μόνο πόσα βράδια έχεις μείνει άυπνος για να ανακαλύψεις τη λύση ενός δαιδαλώδους μυστηρίου. Την ταυτότητα ενός σκιώδους δολοφόνου. Το απρόσμενο φινάλε μιας συνταρακτικής ιστορίας. Αν συγγραφείς όπως ο Sebastian Fitzek και o Jo Nesbo βρίσκουν σταθερά θέση στη βιβλιοθήκη σου, τότε φύλαξε χώρο για έναν ακόμα ταλαντούχο δημιουργό.

Ο «δικός μας» Alex Michaelides φιγουράρει ψηλά στη λίστα με τους επιφανέστερους νέους εκπροσώπους του thriller ιδιώματος, με πρωτότυπες ιστορίες που έχουν συναρπάσει τη φαντασία εκατομμυρίων αναγνωστών σε όλο τον κόσμο. Το τρίτο στη σειρά μυθιστόρημα του Alex Michaelides με τίτλο «Το μένος» κυκλοφορεί τώρα από τις Εκδόσεις Διόπτρα και είναι ευκαιρία να κάνουμε ένα μικρό throwback σε ένα αληθινό εκδοτικό φαινόμενο μαζί με ένα διαγωνισμό έκπληξη.

Alex Michaelides: Από την Κύπρο στο Hollywood και την κορυφή των New York Times!

Οι ειδυλλιακές ακτές της Μεσογείου έχουν κεντρική θέση όχι μόνο στα βιβλία του Alex Michaelides αλλά και στη ζωή του συγγραφέα. Γεννημένος στην Κύπρο από Ελληνοκύπριο πατέρα και Αγγλίδα μητέρα, σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, συνεχίζοντας τις σπουδές του στο Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου στο Los Angeles. Αφού συμμετείχε σε μεγάλες χολιγουντιανές παραγωγές ως σεναριογράφος (The Devil You Know, The Con Is On), ο Alex Michaelides αποφάσισε να αφοσιωθεί στη συγγραφή μυθιστορημάτων. Τα πανέμορφα τοπία της γενέτειράς του σε συνδυασμό με την αγάπη του για την ψυχολογία, την αστυνομική λογοτεχνία, και τους μεγάλους Βρετανούς κλασικούς παραμένουν μέχρι σήμερα κύρια πηγή έμπνευσης.

alex-michaelides-vivlia-01

Με μόλις τρία μυθιστορήματα, ο Alex Michaelides θεωρείται από τους πιο ταλαντούχους συγγραφείς της γενιάς του. Το συγγραφικό του ντεμπούτο «Σιωπηλή Ασθενής» (2019) έγινε γρήγορα παγκόσμιο best seller, φτάνοντας στο #1 των New York Times, για να ακολουθήσουν δύο χρόνια αργότερα «Οι κόρες» στη δεύτερη θέση της ίδιας λίστας. Μεγάλα studios, μεταξύ των οποίων και το Plan B του Brad Pitt, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την μεταφορά των ιστοριών του Alex Michaelides στη μεγάλη οθόνη! 

Ανατρεπτικά θρίλερ που κόβουν την ανάσα!

Δαιδαλώδης πλοκή, προσεκτικά σκιαγραφημένοι χαρακτήρες, απροσδόκητες ανατροπές και, φυσικά, έντονα thrills είναι μερικά από τα στοιχεία που κάνουν τα βιβλία του Alex Michaelides πραγματικά page turners!

Στη «Σιωπηλή Ασθενή», δε διαβάζουμε ένα συμβατικό «whodunit» μυθιστόρημα. Η συνταρακτική ιστορία της Alicia Berenson, εμπνέεται τόσο από τη βρετανική λογοτεχνία, όσο και από το νορδικό noir και τους ήρωες των αρχαίων Ελλήνων τραγωδών. Fyi, οι πωλήσεις του πρώτου μυθιστορήματος του Alex Michaelides ξεπερνούν τα 6,8 εκατομμύρια! Από τα πολυτελή προάστια του Λονδίνου μεταφερόμαστε στο παραμυθένιο Cambridge, εκεί όπου εκτυλίσσονται τα γεγονότα που διαβάζουμε στις «Κόρες». Μια μελαγχολική ψυχολόγος και ένας χαρισματικός καθηγητής θα βρεθούν αντιμέτωποι σε ένα στυγερό παιχνίδι «γάτας και ποντικιού», με φόντο τα μεσαιωνικά κτίρια της πόλης, τα Ελευσίνια Μυστήρια και τους μύθους της Αρχαίας Ελλάδας.

«Το μένος»: Μια καθηλωτική ιστορία εγκλήματος και αγάπης!

alex-michaelides-vivlia-02

Πρόσφατα το πολυαναμενόμενο τρίτο μυθιστόρημα του Alex Michaelides κυκλοφόρησε και τώρα μπορείς να το βρεις και στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Διόπτρα. Η Lana Farrar, πρώην σταρ του κινηματογράφου, προσκαλεί κάθε χρόνο τους πιο στενούς της φίλους να περάσουν τις διακοπές του Πάσχα στο ιδιωτικό της νησί στην Ελλάδα. Φέτος όμως η παρέα βρίσκεται παγιδευμένη στο νησί εξαιτίας του ανέμου, που οι ντόπιοι ονομάζουν «μένος». Κι ενώ οι εφτά φίλοι περνούν τις μέρες τους διασκεδάζοντας, έρχεται μια νύχτα που καταλήγει στο θάνατο. Το νέο βιβλίο του δημοφιλούς συγγραφέα είναι μια ιστορία για έναν ειδεχθή φόνο. Πάνω απ' όλα όμως είναι η ιστορία μιας απροσδόκητης αγάπης και των σκοτεινών μυστικών που κρύβονται βαθιά μέσα στην ανθρώπινη ψυχή.

Ο Alex Michaelides στο Public Café Συντάγματος

Αν θες να πάρεις μια πρώτη γεύση για το νέο βιβλίο του Alex Michaelides και να γνωρίσεις από κοντά τον συγγραφέα που παρέμεινε για πάνω από 100 εβδομάδες στη best selling list των New York Times, τότε έλα μια βόλτα από το Public Café Συντάγματος τη Δευτέρα (26/2). Τα Public σε προσκαλούν στην παρουσίαση του καινούριου μυθιστορήματος του Alex Michaelides, ο οποίος θα μιλήσει για «Το μένος» και τη συγγραφική του πορεία. Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσουν οι Μάκης Πουνέντης και Πάνος Δημάκης.

Video Duration
1:02

«Το μένος»: μεγάλος διαγωνισμός!

Θες να μπεις στο σκοτεινό σύμπαν του Alex Michaelides με ένα μυθιστόρημα αντάξιο των μεγάλων θρίλερ; Τα Public και οι Εκδόσεις Διόπτρα χαρίζουν τρία (3) αντίτυπα του βιβλίου «Το μένος» σε τρεις (3) τυχερούς αναγνώστες, υπογεγραμμένα από τον συγγραφέα. Για να είσαι και εσύ ένας από τους τυχερούς που θα κάνουν δικό τους το τρίτο μεγάλο μυθιστόρημα του Alex Michaellides, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να συμπληρώσεις τα στοιχεία σου στην ειδική φόρμα συμμετοχής μέχρι και τις 22 Φεβρουαρίου. Εδώ θα βρεις αναλυτικά τους όρους και τις προυποθέσεις του διαγωνισμού. Πολλαπλές συμμετοχές δε λαμβάνονται υπόψη.

Καλή επιτυχία!