Παιδική λογοτεχνία: Τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά τις γιορτές!

Περίληψη: Τα παιδικά βιβλία μιλούν στην καρδιά μικρών και μεγάλων και τα Χριστούγεννα γίνονται το καλύτερο γιορτινό δώρο που μπορείς να χαρίσεις στους αγαπημένους σου!

Η πιο παραμυθένια γιορτή του χρόνου έφτασε αγαπητέ αναγνώστη. Και αν εμείς οι μεγάλοι χαιρόμαστε μία φορά που θα κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα από την καθημερινότητα, σκέψου τι σημαίνει η μαγεία των γιορτών για τους μικρούς μας φίλους. Πιθανώς να έχεις πάρει ήδη το gaming δώρο που σου ζητά επίμονα. Σε περίπτωση όμως που δεν έχεις μεριμνήσει ακόμα ως Άγιος Βασίλης, το παιδικό βιβλίο παραμένει η πιο X-mas επιλογή δώρου για μικρούς  - αλλά και μεγάλους. O φετινός Δεκέμβρης στα Public είναι αφιερωμένος σε προτάσεις βιβλίων για να διαβάσουμε τα Χριστούγεννα. Φύγαμε να ανακαλύψουμε μερικές για τους μικρούς μας φίλους!

Η πιο στρογγυλή λέξη του κόσμου – Λίνα Μουσιώνη

«Ποια είναι άραγε η πιο στρογγυλή λέξη του κόσμου. Η Χλόη ρωτά και ξαναρωτά αλλά καμία λέξη δεν της φαίνεται πραγματικά στρογγυλή». Ξεκινάμε τη λίστα των Χριστουγέννων με την εικονογραφημένη παιδική ιστορία της Λίνας Μουσιώνη, με τίτλο «Η πιο στρογγυλή λέξη του κόσμου». Με χιούμορ και δεξιότητα, η Λίνα Μουσιώνη συνθέτει μια τρυφερή ιστορία για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Συνοδεία μιας εντυπωσιακής εικονογράφησης, οι περιπέτειες της μικρής Χλόης αποθεώνουν με παιχνιδιάρικο τρόπο τη φαντασία, τη δημιουργική σκέψη και την παιδική αθωότητα.

xristougenniatika-paidika-vivlia-01

Τι είπε ο μπαμπάς, Άλφονς; - Gunilla Bergström

Η περίφημη σειρά της Gunilla Bergström συγκαταλέγεται στα πιο επιδραστικά έργα παιδικής λογοτεχνίας. Οι περιπέτειες του μικρού Άλφονς έχουν συστήσει εκατομμύρια μικρούς αναγνώστες στη χαρά της ανάγνωσης, κατακτώντας τη φαντασία εκατομμυρίων παιδιών σε όλο τον κόσμο. Τα βιβλία της Σουηδής συγγραφέως, όπως το «Τι είπε ο μπαμπάς, Άλφονς;» έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 40 γλώσσες, με τον Αλφόνς να είναι σήμερα ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα παιδιά στον κόσμο!

Το ημερολόγιο μιας ξενέρωτης – Rachel Renée Russell

Τον τίτλο της «διαδόχου» της σπουδαίας Gunilla Bergström, διεκδικεί επάξια η Αμερικανίδα Rachel Renée Russell. Η συγγραφέας και εικονογράφος της ευπώλητης σειράς παιδικών βιβλίων «Το ημερολόγιο μιας ξενέρωτης», έχει κερδίσει μια θέση στις παιδικές βιβλιοθήκες όλου του κόσμου. Στο 15ο βιβλίο της σειράς διαβάζουμε τις περιπέτειες της Nikki Maxwell στο μαγευτικό Παρίσι. Μπροστά της όμως θα βρεθεί η σούπερ αντιπαθητική McKenzie και τότε ο ενθουσιασμός της Nikki για την Πόλη του Φωτός θα σβήσει σε μια στιγμή.

xristougenniatika-paidika-vivlia-02

Φώτα, κάμερα… έρευνα! – Isaac Palmiola

Συνεχίζουμε τη χριστουγεννιάτική μας λίστα με δύο αγαπημένους παιδικούς ήρωες. Ο ντετέκτιβ Σέργουφ Χολμς και η ομάδα ερευνητών της Λέσχης Μυστηρίου ετοιμάζονται να διερευνήσουν ακόμα μια δύσκολη υπόθεση. Στο «Φώτα, κάμερα… έρευνα» του Isaac Palmiola ο μικροκαμωμένος αλλά ιδιοφυής σκύλος αναλαμβάνει δράση για να ανακαλύψει την αλήθεια πίσω από το μεγάλο μυστήριο που μαστίζει το κινηματογραφικό πλατό της πόλης. Το μόνο του στοιχείο μια άγνωστη… κατάρα στη μύτη της πρωταγωνίστριας.

Το μυστήριο του αόρατου κλέφτη – Enid Blyton

Ακόμα μια συναρπαστική ιστορία μυστηρίου διαβάζουμε στις σελίδες του βιβλίου «Το μυστήριο του αόρατου κλέφτη». Μια ληστεία μέρα μεσημέρι συνταράσσει τη μικρή πόλη του Peterswood, όταν τα κοσμήματα των ιδιοκτητών της Βίλας Νόρτον κάνουν φτερά. Τα ίχνη μαρτυρούν ότι ο κλέφτης είναι γιγαντόσωμος ωστόσο και οι δύο ύποπτοι είναι υπεράνω υποψίας. Η περίφημη ομάδα των 5 λαγονικών βρίσκεται σε αδιέξοδο, μέχρι τη στιγμή που μια φιλική φάρσα θα οδηγήσει στη σύλληψη του ενόχου.

xristougenniatika-paidika-vivlia-06

Το αγόρι, ο τυφλοπόντικας, η αλεπού και το άλογο – Charlie Mackesy

«Το αγόρι, ο τυφλοπόντικας, η αλεπού και το άλογο», το best seller βιβλίο για παιδιά του Charlie Mackesy έχει όλα όσα περιμένεις να διαβάσεις σε μία γιορτινή ιστορία. Αξέχαστοι ήρωες, οικουμενικά μηνύματα και τρυφερές περιπέτειες συνθέτουν ένα συγκινητικό παραμύθι που μιλά για τις αξίες της φιλίας, της καλοσύνης και της αλληλεγγύης. H πολυτελής έκδοση του βιβλίου που επιμελούνται οι εκδόσεις Παπαδόπουλος έρχεται με μια υπέροχη πολύχρωμη εικονογράφηση που θα ταιριάξει τέλεια με τον χριστουγεννιάτικο στολισμό του σπιτιού.

Αντιγόνη του Σοφοκλή

Σωστά διαβάζεις. Η πάντα διαχρονική τραγωδία του Σοφοκλή έρχεται από τις εκδόσεις Κάκτος σε μια φανταστική εικονογραφημένη έκδοση για παιδιά. Η επιτυχημένη σειρά βιβλίων «Τα παιδιά διαβάζουν αρχαίους» δίνει την ευκαιρία στους μικρούς μας φίλους να γνωρίσουν τον πλούτο της αρχαιοελληνικής σκέψης, διαβάζοντας αλλά και ακούγοντας. Σε κάθε βιβλίο ένας διάσημος ηθοποιός χαρίζει τη φωνή του, δίνοντας ζωή στα μεγάλα έργα των αρχαίων συγγραφέων. Την ιστορία της φημισμένης ηρωίδας του Σοφοκλή ερμηνεύει η Στεφανία Γουλιώτη.

xristougenniatika-paidika-vivlia-03

Διαβάζοντας τα Χριστούγεννα: Βιβλιοπροτάσεις από τα Public για κάθε ηλικία

Οι προτάσεις μας δε σταματούν εδώ. Στα καταστήματα Public και το Public.gr σε περιμένουν, όπως και κάθε χρόνο, ακόμα περισσότερες μαγικές ιστορίες για παιδιά, εφήβους και εμάς τους… λίγο μεγαλύτερους. Οι γιορτές ξεκινούν. Ετοιμάσου για ατελείωτη διασκέδαση και αξέχαστα ταξίδια στον παραμυθένιο κόσμο της παιδικής λογοτεχνίας.

Να περάσεις υπέροχα!