Refurbished vs μεταχειρισμένο laptop: Ποια είναι η ιδανική επιλογή;

Περίληψη: Ψάχνεις για laptop και δεν ξέρεις αν θα πρέπει να στραφείς σε μεταχειρισμένο ή σε refurbished; Δες ποιες είναι οι διαφορές και κάνε την καλύτερη επιλογή!

Η αγορά ενός ολοκαίνουριου laptop είναι μία από τις καλύτερες εμπειρίες για όλους τους techies, αλλά και για τον περισσότερο κόσμο. Το unboxing, το άρωμα των καινούριων ηλεκτρονικών, η ταχύτητα, είναι πράγματα που σε κάνουν να θέλεις το latest and greatest! Από την άλλη, το καινούριο laptop κοστίζει και ίσως να μην χρειάζεσαι και το πιο τελευταίας τεχνολογίας για να κάνεις τη δουλειά σου. Ίσως απλά να θέλεις ένα μηχάνημα που να είναι καλύτερο μεν από αυτό που έχεις τώρα, αλλά χωρίς να χρειάζεται να είναι τεχνολογίας αιχμής. Η λύση του μεταχειρισμένου ήταν, μέχρι τώρα, μονόδρομος. Τώρα, όμως, φέρνουμε μια ακόμα επιλογή στα Public: τα refurbished laptops, τα οποία σου δίνουν μια τρίτη λύση!

Refurbish ή used;

Τα refurbished laptops είναι μεταχειρισμένα. Τα μεταχειρισμένα laptops, όμως, δεν είναι (πάντοτε) refurbished! Τελικά, ποια είναι η ενδεδειγμένη λύση; Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα υπάρχουν και στις δύο κατηγορίες, οπότε καλύτερο θα ήταν να τα δούμε πιο αναλυτικά.

Refurbished laptops: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

refurbished-vs-metaxeirismena-laptops-01

Πλεονεκτήματα refurbished laptop

Πλεονέκτημα 1: Αξιοπιστία!

Ίσως και η πιο ουσιώδης διαφορά. Το refurbished laptop είναι ελεγμένο, δοκιμασμένο, τσεσκαρισμένο, έχει περάσει τους απαραίτητους ελέγχους και είναι βέβαιο πως δουλεύει όπως πρέπει. Οι τεχνικοί της iRepair έχουν ελέγξει το μηχάνημα, έχουν διορθώσει τυχόν προβλήματα, και όλα λειτουργούν όπως πρέπει, προτού το πάρεις στα χέρια σου.

Πλεονέκτημα 2: Εγγύηση

Αυτό είναι αποτέλεσμα από το Πλεονέκτημα 1. Είμαστε σίγουροι για τη δουλειά των τεχνικών της iRepair, ώστε δίνουμε εγγύηση ενός χρόνου για το refurbished laptop που θα αποκτήσεις από εμάς! Μηχανήματα είναι κάτι μπορεί να πάει στραβά, αλλά οτιδήποτε και να συμβεί εγγυόμαστε για ένα έτος την σωστή λειτουργία του laptop σου και μπορείς να απευθυνθείς σε εμάς να προκύψει το οποιοδήποτε πρόβλημα.

Πλεονέκτημα 3: Δυνατότητα επιστροφής

Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν σε ικανοποιεί το laptop που πήρες, μπορείς να το επιστρέψεις εντός 30 ημερών χωρίς καμία επιβάρυνση!

Πλεονέκτημα 4: Πληρωμή με δόσεις

Επειδή αγοράζεις από τα Public, μπορείς να πληρώσεις με τους ίδιους τρόπους όπως σε κάθε άλλη αγορά από εμάς. Θέλεις δόσεις μέσω Flex Pay; Θέλεις Klarna; Πιστωτική; Όλα παίζουν!

Πλεονέκτημα 5: «Καθαρό» λειτουργικό σύστημα

Οι τεχνικοί της iRepair θα κάνουν format και θα βάλουν Windows «καθαρά» και ολοκαίνουρια, σε κάθε μηχάνημα. Δεν έχεις να το κάνεις μόνος σου, ή να ανησυχείς για το λειτουργικό σύστημα που «κληρονόμησες», ούτε αν τυχόν είχε κάποιον ιό ή άλλο κακόβουλο πρόγραμμα.

refurbished-vs-metaxeirismena-laptops-03

Μειονεκτήματα refurbished laptop

Μειονέκτημα 1: Κόστος

Δεν είναι απαραίτητο, αλλά τα μεταχειρισμένα laptops μπορεί να τα πετύχεις και σε πολύ χαμηλή τιμή. Βέβαια… πήγαινε στο μειονέκτημα 2 των μεταχειρισμένων, αλλά ο νόμος της αγοράς αφήνει το ενδεχόμενο να πετύχεις κάποιο μεταχειρισμένο laptop σε χαμηλότερη τιμή από αυτή του refurbished. Αλλά… είναι ενδεχόμενο. Μπορεί να το βρεις, μπορεί και όχι.

Μεταχειρισμένα laptops: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Πλεονεκτήματα μεταχειρισμένου laptop

Πλεονέκτημα 1: Τιμή (μάλλον)

Δεν είναι «νόμος», αλλά οι πιθανότητες είναι υπέρ του ότι μπορείς να βρεις μεταχειρισμένο laptop σε χαμηλή τιμή. Αν κάποιος δεν γνωρίζει ή απλά χρειάζεται χρήματα, θα ρίξει την τιμή χαμηλά για να το «διώξει» γρήγορα.

Πλεονέκτημα 2: Μπορείς να βρεις σπάνια μοντέλα

Αν έχεις βάλει στο μάτι κάποιο συγκεκριμένο laptop, οι πιθανότητες είναι σαφώς μεγαλύτερες πως θα το βρεις σε κάποια αγγελία. Αν μιλάμε για ειδικές εκδόσεις ή για μοντέλα που δεν κυκλοφόρησαν επισήμως στη χώρα μας, τότε είναι σχεδόν βέβαιο πως η λύση είναι τα μεταχειρισμένα.

refurbished-vs-metaxeirismena-laptops-02

Μειονεκτήματα μεταχειρισμένου laptop

Μειονέκτημα 1: Εγγύηση

Ας είμαστε ειλικρινείς: κανένας ιδιώτης πωλητής δεν πρόκειται να αναλάβει οποιαδήποτε ευθύνη, αν το laptop που σου πούλησε χαλάσει μετά από μια εβδομάδα… ή ακόμη και μια μέρα. Στα μεταχειρισμένα δεν υπάρχει εγγύηση – εκτός κι αν το laptop είναι τόσο καινούριο που ισχύει ακόμη η εργοστασιακή (σπάνιο).

Μειονέκτημα 2: Ηλικία, χρήση, κατάσταση

Μπορεί να βρεις κάποιο μεταχειρισμένο laptop σε πολύ καλή (δηλαδή χαμηλή) τιμή, αλλά πρακτικά δεν ξέρεις τίποτα για το μηχάνημα. Δεν ξέρεις την πραγματική του ηλικία – μετρημένη σε ώρες χρήσης, όχι στο πόσα χρόνια έχουν περάσει από την κυκλοφορία του μοντέλου – ούτε τη χρήση που έκανε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης. Την κατάσταση μπορείς να τη δεις μέχρι ενός σημείου εξωτερικά, αλλά και πάλι δεν ξέρεις τι μπορεί να μην δεις τη στιγμή της αγοράς. Υπάρχουν πολλά «ταλαιπωρημένα» λόγω βαριάς και μακρόχρονης χρήσης μοντέλα, τα οποία όμως εξωτερικά δείχνουν άθικτα – ειδικά αν ο προηγούμενος κάτοχος χρησιμοποιούσε εξωτερικό πληκτρολόγιο και ποντίκι.

Μειονέκτημα 3: Λειτουργικό σύστημα

Το μεταχειρισμένο laptop μπορεί να σου έρθει σε οποιαδήποτε κατάσταση. Μπορεί να έχει νόμιμα Windows, μπορεί και όχι. Μπορεί να έχει πολύ παλιά έκδοση, ή μπορεί ο προηγούμενος ιδιοκτήτης να είχε βάλει κάποια έκδοση Linux, οπότε θα πρέπει να αγοράσεις και να βάλεις Windows εσύ. Τέλος, η «καθαρότητα» του λειτουργικού συστήματος είναι άγνωστη. Μπορεί να υπάρχουν κρυμμένοι ιοί ή άλλο κακόβουλο λογισμικό, κι εσύ να μην το γνωρίζεις!

Μειονέκτημα 4: Πληρωμή σε μετρητά

Επίσης σίγουρο είναι το ότι το μεταχειρισμένο θα πρέπει να το πληρώσεις μετρητοίς. Δεν υπάρχει ιδιώτης που θα δεχτεί να του στέλνεις κάθε μήνα «δόση».

Τα refurbished laptops είναι η ιδανική λύση και σε περιμένουν στα Public

refurbished-vs-metaxeirismena-laptops-04

Στη σημερινή εποχή, είναι πολύ σημαντικό να επεκτείνουμε τη διάρκεια ζωής των προϊόντων και να μην τα πετάμε μόλις σταματήσουν να μας είναι χρήσιμα. Οι refurbished συσκευές συμβάλλουν στην βιωσιμότητα και την κυκλική οικονομία, αλλά έρχονται με εγγύηση και δοκιμασμένα! Βρες κι εσύ το refurbished laptop που καλύπτει τις ανάγκες σου και εξοικονόμησε χρήματα, δίνοντας νέα ζωή σε ένα μηχάνημα που κάποιος άλλος δεν ήθελε πλέον! Με 12 μήνες εγγύηση καλής λειτουργίας και επιστροφή εντός 30 ημερών, μπορείς να είσαι σίγουρος για το laptop – ή και smartphone – που θα πάρεις από τα Public, γλυτώνοντας και αρκετά κιλά διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα!