Οι πιο δροσερές συνταγές για το καλοκαιρινό σου δεκατιανό

Περίληψη: Το δεκατιανό μας δεν μπορεί να είναι ίδιο χειμώνα καλοκαίρι. Ανακάλυψε τις πιο νόστιμες καλοκαιρινές συνταγές για δεκατιανό εδώ!

Φέτος το καλοκαίρι πρόκειται να είναι πολύ ζεστό, οπότε και ο οργανισμός όλων μας χρειάζεται προστασία προκειμένου να παραμείνει υγιής και γεμάτος ενέργεια στην καθημερινότητα και να ανταπεξέλθει στους γρήγορους ρυθμούς ζωής που υπάρχουν. Ακόμα και αν οι ρυθμοί δεν είναι γρήγοροι, και απολαμβάνεις ολημερίς ένα δροσερό μπάνιο στην παραλία φέτος το καλοκαίρι, ο ήλιος δεν παύει να σου «επιτίθεται» με τις καυτές ακτίνες σου. Τι χρειάζεσαι λοιπόν εκείνες τις στιγμές πέρα από άφθονο δροσερό νερό σε ένα Coolbee ή Chilly’s θερμός και μεγάλες ποσότητες αντηλιακού; Ένα χορταστικό καλοκαιρινό σνακ φυσικά, που θα σου δώσει την ενέργεια που χρειάζεσαι. Αν έχεις βαρεθεί να έχεις μαζί σου ένα κλασικό αλμυρό ή γλυκό σνακ, όπως τοστ, γιαουρτάκι ή φρούτο, αυτό το άρθρο έχει φτιαχτεί για σένα, καθώς παρακάτω θα βρεις μερικές εξαιρετικές, ελαφριές και ίσως πρωτότυπες συνταγές για δεκατιανό που θα σε κρατήσουν χορτάτο όλη μέρα.

Video Duration
0:06

Αραβική πίτα με αγγουράκι, ένα δροσερό καλοκαιρινό δεκατιανό

Με ελάχιστα υλικά μπορείς να φτιάξεις το πιο δροσερό σνακ, και να είσαι σίγουρος πως όλοι θα σου ζητάνε τη συνταγή για το δεκατιανό σου. Τα μόνα υλικά που θα χρειαστείς είναι λίγο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες, τυρί-κρέμα, αγγούρι κομμένο σε λεπτές φέτες, άνηθο, αλάτι, ξύδι και πιπέρι. Αφού μαρινάρεις το κρεμμύδι στο ξύδι με το αλάτι για 10 λεπτά περίπου, προσθέτεις το τυρί-κρέμα στην αραβική και από πάνω τοποθετείς το κρεμμύδι και το αγγουράκι. Διπλώνεις την αραβική σου και είσαι έτοιμος. Για να το διατηρήσεις όσο πιο δροσερό γίνεται χρησιμοποίησε την Θήκη Φαγητού Coconut Snack N Go ή την Bando Τσάντα Θερμός Cooler Watermelon για πιο fancy εμφανίσεις.

Tip: Αν προτιμάς την τορτίγια σου ψημένη, τότε μπορείς να την ψήσεις με όλα τα υλικά εκτός από το αγγουράκι στην τοστιέρα σου και στο τέλος να προσθέσεις το δροσερό λαχανικό σου που θα απογειώσει τη γεύση.

Κριτσίνια καρότου

Είναι τραγανά και γευστικά, αλλά πάνω απ’ όλα είναι πολύ χορταστικά. Δε θα χρειαστείς πολλά υλικά, παρά μόνο 150γρ. καρότο, 180γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 πρέζα αλάτι, 60γρ. ελαιόλαδο και 30γρ. νερό. Η μόνη συσκευή που θα χρειαστείς είναι ένα μπλέντερ για να αλέσεις το καρότο με το νερό, το λάδι και το αλάτι ώστε να γίνουν πουρές και τα ανακατέψεις με το αλεύρι έως ότου γίνουν ένα ωραίο ζυμαράκι. Έπειτα τα ψήνεις στο φούρνο στους 180 οC για μισή ώρα περίπου και τα απολαμβάνεις είτε σκέτα, είτε με ένα ωραίο ντιπ γιαουρτιού. Και κάπως έτσι, θα έχεις ετοιμάσει μία από τις πιο εύκολες και νόστιμες συνταγές για δεκατιανό. Για να διατηρήσεις τα κριτσίνια σου όσο το δυνατόν περισσότερο καιρό φρέσκα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα οβάλ Coolbee Φαγητοδοχείο με χωρητικότητα έως 900ml για να μη μείνει κανένα απ’ έξω.

Ρολάκια πίτσας: γρήγορο αλμυρό σνακ

Εξαιρετική ιδέα για ένα χορταστικό δεκατιανό αποτελούν τα ρολάκια πίτσας με σφολιάτα. Δύσκολα θα βρεις πιο εύκολη συνταγή από αυτήν. Με ένα φύλλο σφολιάτας, 250γρ. γιαούρτι, 1 αυγό χτυπημένο σε μπολ, τυριά, αλλαντικά και μπαχαρικά της αρεσκείας σου θα έχεις έτοιμο το δεκατιανό σου σε πολύ λίγο χρόνο και με πολύ λίγο κόπο. Η διαδικασία είναι απλή. Απλώνεις το φύλλο της σφολιάτας στον πάγκο σου, αλείφεις όλη την επιφάνεια με το γιαούρτι και προσθέτεις όλα τα υπόλοιπα υλικά. Στη συνέχεια, αφού τυλίξεις τη σφολιάτα, κόβεις σε μικρές ροδέλες πάχους περίπου 2 εκατοστών, ψήνεις και είσαι έτοιμος!

Tip: Αν θες να προσθέσεις εξτρά γεύση στα πιτσάκια σου, μπορείς να πασπαλίσεις τη σφολιάτα με λίγο σουσάμι.

Μπάρες δημητριακών

Αν θες κάποια ελαφριά συνταγή για το δεκατιανό σου, που να σε κρατήσει χορτάτο, αλλά να μην είναι και βαριά για τον οργανισμό, μία καλή ιδέα αποτελεί η κατανάλωση μίας μπάρας δημητριακών. Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι 200 γρ. δημητριακά διαίτης, 200 γρ. σοκολάτα υγείας, 50 γρ. φρέσκο βούτυρο και λίγο μέλι και φρούτα, προαιρετικά. Αφού ζεστάνεις το βούτυρο στον φούρνο μικροκυμάτων, μαζί με το μέλι και τη σοκολάτα, τα ανακατεύεις έως ότου γίνουν ένα ωραίο, ρευστό και ενιαίο μείγμα. Σε ένα άλλο μπολ τοποθετείς τα δημητριακά και τα φρούτα και περιχύνεις με το ομοιογενές μείγμα σοκολάτας που έχεις ήδη δημιουργήσει. Τοποθετείς το μείγμα σε ένα ταψάκι και το βάζεις στην κατάψυξη για μία ώρα περίπου. Στη συνέχεια, αφαιρείς από την κατάψυξη, κόβεις σε ομοιόμορφα κομμάτια και διατηρείς τις μπάρες σου στο ψυγείο.

Σίγουρα μπορείς να βρεις πολλές ακόμα συνταγές για δεκατιανό με γρήγορα και αλμυρά σνακ. Εμείς σου δίνουμε την ιδέα και εσύ την μπορείς αν θες να την κάνεις πράξη. Δε χρειάζεται πλέον να περιορίζεσαι στις κλασικές επιλογές, ούτε να ξοδεύεις τα χρήματα σου σε ακριβά και γεμάτα συντηρητικά γεύματα. Καλά μαγειρέματα και καλό καλοκαίρι σε όλους!