Ηλεκτρικές Σκούπες: Ποια είναι τα πιο αγαπημένα brands;

Περίληψη: Ψάχνεις για την νέα σου ηλεκτρική σκούπα; Διάλεξε μία από τις γνωστές και αγαπημένες μάρκες και δεν θα κάνεις λάθος!

Είτε θέλεις να αντικαταστήσεις την παλιά σου ηλεκτρική σκούπα με μια νέα, είτε ψάχνεις για την πρώτη σου σκούπα, θα δεις πολλά και διάφορα μοντέλα, αλλά και μάρκες. Κάποιες φορές είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις μέσα στα δεκάδες μοντέλα, τις ορολογίες, τα χαρακτηριστικά, τις τεχνολογίες, ποιες είναι οι πραγματικά καλές. Εδώ θα βρεις όλα τα μοντέλα της αγοράς, αλλά και πάλι η επιλογή ηλεκτρικής σκούπας μπορεί να είναι δύσκολη. Κάποια brands έχουν αντέξει στον χρόνο, όμως, και έχουν περίοπτη θέση στις προτιμήσεις και την καρδιά του κοινού. Ποια είναι αυτά; Συνέχισε την ανάγνωση για να ανακαλύψεις τις κορυφαίες μάρκες της αγοράς και τα χαρακτηριστικά που τις έχουν κάνει να ξεχωρίζουν.

Dyson

Η βρετανική μάρκα έφερε την επανάσταση στις σκούπες με την κυκλωνική τεχνολογία αναρρόφησης χωρίς σακούλα. Μέσα σε ελάχιστα χρόνια το όνομα Dyson έγινε συνώνυμο της ηλεκτρικής σκούπας στη Μεγάλη Βρετανία, ακριβώς όπως η Hoover είχε καταφέρει παλιότερα. Η Dyson, ίσως λόγω των βρετανικών της καταβολών, ειδικεύεται σε σκούπες τύπου stick, δηλαδή όρθιες, αλλά έχει και μοντέλα δαπέδου. Η τεχνολογία της συνεχίζει και βελτιώνεται και πλέον θεωρείται πρωτοπόρος στον χώρο.

Bosch

Η γερμανική εταιρεία είναι πρωτοπόρος σε διάφορους τομείς, μεταξύ αυτών και στις οικιακές συσκευές. Η τεχνολογία της είναι, αναμφισβήτητα, κορυφαία και οι σκούπες της Bosch έχουν εδώ και δεκαετίες τη φήμη των εξαιρετικά ανθεκτικών. Μάλιστα, πολλοί πελάτες μας λένε πως ο μόνος λόγος που επιλέγουν καινούργια σκούπα Bosch είναι επειδή… η μαμά δεν αλλάζει τη δική της με τίποτα!

Siemens

Παρόμοια και η ιστορία με τη Siemens στις ηλεκτρικές σκούπες. Από παλιά, όσοι τις είχαν δεν ήθελαν να τις αποχωριστούν, γι’ αυτό και παραμένει ακόμα και σήμερα μία από τις μάρκες που έχουν «πιστό» κοινό. Οι παλιές λειτουργούν ακόμη σε χιλιάδες σπίτια, αλλά μπορείς να βρεις και νέα μοντέλα με την ίδια κορυφαία τεχνολογία και δύναμη αναρρόφησης.

Miele

Ένα όνομα, μια ιστορία. Η Miele υπάρχει εδώ και δεκαετίες στα σπίτια της Ελλάδας και είναι από τις πιο αγαπημένες μάρκες. Η εταιρεία φαίνεται πως έχει ήδη βρει την συνταγή της επιτυχίας μιας και οι σκούπες της δεν αλλάζουν στο πέρασμα του χρόνου. Σίγουρα βελτιώνονται στα σημεία και γίνονται πιο αποδοτικές, αλλά οι σκούπες της Miele διατηρούν τον χαρακτήρα και το design που τις έκανε best sellers από τη δεκαετία του ’80 μέχρι και σήμερα.

Rowenta

Η Rowenta έχει ιστορία που ξεκινάει από τα τέλη του 19ου αιώνα! Ναι, η Rowenta υπάρχει από τότε και για να διατηρείται για πάνω από έναν αιώνα μεταξύ των κορυφαίων κατασκευαστών οικιακών συσκευών στον κόσμο, κάτι κάνει πολύ καλά. Η Rowenta έχει ακολουθήσει τις επιταγές της μόδας και της τεχνολογίας και σήμερα διαθέτει μοντέλα stick, σκούπες με κυκλωνική τεχνολογία, χωρίς σακούλα, και σκούπες-ρομπότ!

Xiaomi

Η Xiaomi μπορεί να μην έχει την μακραίωνη ιστορία των προηγούμενων, αλλά έχει μπει δυναμικά στον χώρο τα τελευταία χρόνια, βγάζοντας ηλεκτρικές σκούπες με τρομερά χαρακτηριστικά. Η εταιρεία αναγνώρισε τη δυναμική της σκούπας-ρομπότ από την πρώτη στιγμή και επένδυσε τεράστια ποσά στην ανάπτυξη τέτοιων μοντέλων. Πλέον θεωρείται από τις πρωτοπόρους στις σκούπες ρομπότ, ενώ έχει και κανονικά μοντέλα σε μορφή stick, για όσα η σκούπα ρομπότ δεν πιάσει!

Τεχνολογίες και χαρακτηριστικά

Ισχύς

Η τεχνολογία έχει προχωρήσει, όπως σε πολλά πράγματα, και εδώ και αρκετά χρόνια έχουμε τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για αποδοτικότητα και μείωση της σπατάλης. Έτσι πλέον δεν υπάρχουν σκούπες με ισχύ πάνω από 900 Watt, κάτι που ώθησε τους κατασκευαστές να βελτιώσουν τη σχεδίαση και να αυξήσουν την απορροφητική δύναμη των μοντέλων τους, χωρίς να καταφεύγουν στην εύκολη λύση του πιο ισχυρού (και πιο ενεργοβόρου) μοτέρ. Εξαιρούνται τα μοντέλα υγρής αναρρόφησης.

Κυκλωνική τεχνολογία

Πατέντα της Dyson, η κυκλωνική τεχνολογία διαχωρίζει τον αέρα από τη σκόνη και τα υπόλοιπα σκουπίδια εκμεταλλευόμενη την αρχή της φυγοκέντρισης. Η τεχνολογία επιτρέπει την εξάλειψη της σακούλας, αυξάνοντας την αποδοτικότητα της σκούπας. Πλέον η τεχνολογία αυτή είναι ώριμη και χρησιμοποιείται από πολλούς κατασκευαστές.

Θόρυβος

Μια ακόμη κατηγορία στην οποία υπάρχει όριο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο θόρυβος δεν μπορεί να υπερβαίνει πλέον τα 80 ντεσιμπέλ (dB) κάτι που έχει σαφή πλεονεκτήματα στην υγεία των ανθρώπων. Πλέον υπάρχουν και σκούπες που παράγουν πολύ λιγότερο θόρυβο, χωρίς αυτό να επηρεάζει την απόδοσή τους.

Φίλτρα

Η νομοθεσία επιβάλλει μέγιστη εκπομπή σκόνης από τις σκούπες, επομένως οι κατασκευαστές έχουν αναπτύξει ειδικά φίλτρα τα οποία παγιδεύουν τη σκόνη. Πλέον θα δεις μοντέλα και με φίλτρα HEPA για πραγματικά καθαρό αέρα στην έξοδο της σκούπας.

Για όλα τα μοντέλα αλλά και όλες τις αγαπημένες μάρκες, μπες στο Public.gr και θα τα βρεις στις καλύτερες τιμές!