Η κουζίνα των ονείρων σου ξεκινά από τις εντοιχιζόμενες συσκευές

Περίληψη: Η καλύτερη κουζίνα συνδυάζει χρηστικότητα με design που σε εκφράζει. Γι’ αυτό πρέπει σίγουρα να έχει εντοιχιζόμενες συσκευές! Τι άλλο χρειάζεται όμως;

Η κουζίνα είναι η καρδιά του σπιτιού! Στην κουζίνα μπορείς να εκφράσεις τη δημιουργικότητά σου μέσω της μαγειρικής, εκεί μαζεύεσαι συνήθως με τους αγαπημένους σου ανθρώπους κάθε μέρα, με αυτό το χώρο είναι συνδεδεμένες πολλές από τις αναμνήσεις μας. Όλες αυτές οι στιγμές που περνάμε καθημερινά εκεί μπορούν να αποκτήσουν ακόμα πιο προσωπικό χαρακτήρα, δημιουργώντας έναν χώρο που σε εκφράζει αλλά και που λειτουργεί όπως ακριβώς θες. Σημείο-κλειδί για να το πετύχεις αυτό παίζουν οι εντοιχιζόμενες συσκευές, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλοί παράγοντες που πρέπει να προσέξεις. Ας τους δούμε αναλυτικά.

Γιατί αξίζει να επιλέξεις εντοιχιζόμενες συσκευές

Χαρακτήρας και λειτουργικότητα, δύο από τα χαρακτηριστικά που μόνο οι εντοιχιζόμενες συσκευές μπορούν να συνδυάσουν. Επιλέγοντας μοντέλα που μπορούν να ενσωματωθούν απρόσκοπτα στα ντουλάπια της κουζίνας, εξασφαλίζεις πως σε όλο το χώρο θα επικρατεί η ίδια αισθητική και δεν θα έχεις κάτι που να χαλάει την αρμονία. Δεν χρειάζεται δηλαδή να έχεις κενό στα ντουλάπια για να μπει η κουζίνα, το ψυγείο ή το πλυντήριο πιάτων. Το υλικό που θα επιλέξεις για τα ντουλάπια της κουζίνας σου θα καλύψει την πρόσοψη και αυτών των συσκευών.

Ο εντοιχισμός σού επιτρέπει παράλληλα και να επιλέξεις με μεγαλύτερη ελευθερία το σημείο τοποθέτησης των συσκευών. Μπορείς, για παράδειγμα, να τοποθετήσεις το φούρνο στο ύψος των ματιών για να μην χρειάζεται να σκύβεις έτσι ώστε να ελέγξεις το φαγητό. Τα πλεονεκτήματα των εντοιχιζόμενων συσκευών δεν σταματούν εδώ όμως. Χάρη στην εντοιχισμό, ένα ακόμα κέρδος είναι πως απολαμβάνεις και χαμηλότερο επίπεδο θορύβου από τις συσκευές της κουζίνας, με αποτέλεσμα η ζωή στο σπίτι να γίνεται ακόμα πιο άνετη.

Τα βήματα για να δημιουργήσεις την κουζίνα των ονείρων σου

Πριν αρχίσεις να επιλέγεις εντοιχιζόμενες συσκευές, πρέπει να έχεις αποφασίσει πού θα τις τοποθετήσεις. Για αυτό θα πρέπει να απευθυνθείς σε έναν επαγγελματία που θα αναλάβει να σχεδιάσει την διαρρύθμιση με βάση τα θέλω σου. Συζητήστε μαζί τις ανάγκες σου και άκου τις συμβουλές του για την καλύτερη τοποθέτηση των συσκευών αλλά και άλλων στοιχείων, όπως είναι οι πρίζες και ο νεροχύτης.

Αφού καταλήξεις στη θέση που θα έχει στο χώρο κάθε κομμάτι της νέας σου κουζίνας, έφτασε η στιγμή να επιλέξεις το υλικό και το φινίρισμα που θες να έχουν τα ντουλάπια. Τα χρώματα και οι επιφάνειες που θα δεις είναι πάρα πολλά και σε αυτή την επιλογή δεν μπορούμε να σε βοηθήσουμε, όσο κι αν θα το θέλαμε. Η εμφάνιση των ντουλαπιών πρέπει να αντικατοπτρίζει το δικό σου στιλ άλλωστε. Μόλις ολοκληρωθεί και αυτό το βήμα, έχεις σχεδόν τελειώσει. Αυτό που μένει για να οριστικοποιηθεί το design της νέας σου κουζίνας είναι να επιλέξεις τις τελευταίες λεπτομέρειες. Η βασικότερη είναι να επιλέξεις το στιλ του πάγκου. Τέλος, πρέπει να αποφασίσεις για τα πόμολα και τους μεντεσέδες. Θέλεις είδη που να αναδεικνύουν την κουζίνα, αλλά ταυτόχρονα να αναβαθμίζουν και την εργονομία της.

Τι στιλ θα δώσεις στην κουζίνα σου;

Όπως είπαμε και παραπάνω, δεν μπορούμε να επιλέξουμε εμείς για εσένα. Μπορούμε όμως να εξερευνήσουμε μερικές από τις επιλογές σου. Μία πολύ ισχυρή τάση είναι ο μινιμαλισμός. Μεγάλες επίπεδες επιφάνειες και ευθείες γραμμές κυριαρχούν, ενώ τα διακοσμητικά στοιχεία στα ντουλάπια είναι σχεδόν ανύπαρκτα. Αν θες να προσδώσεις μερικές σκανδιναβικές επιρροές στο design σου τότε πρέπει να επιλέξεις ανοιχτόχρωμα ξύλα για τα ντουλάπια σου.

Αν πάλι είσαι λάτρης του κλασικού, τότε μπορείς να επιλέξεις ντουλάπια σε πιο σκούρες αποχρώσεις, τα οποία διακοσμούνται με ανάγλυφα γεωμετρικά σχήματα. Ίσως πάλι να θες να ενσωματώσεις ασιατικά στοιχεία στον σχεδιασμό της κουζίνας σου. Τότε συνδύασε ένα μινιμαλιστικό design με γήινες αποχρώσεις έτσι ώστε η κουζίνα σου να εκφράζεται από το στοιχείο της λιτότητας.

Φτιάξε την κουζίνα των ονείρων σου στα Public

Αφού σχεδίασες την κουζίνα που πάντα ονειρευόσουν, έλα σε ένα καταστήματά μας για να βάλεις την τελευταία πινελιά. Στα Public δεν θα βρεις μόνο εντοιχιζόμενες συσκευές που ανταποκρίνονται σε όλες σου τις ανάγκες, χρηστικές και σχεδιαστικές, αλλά θα εκμεταλλευτείς και τις υπηρεσίες μας. Απόκτησε τις εντοιχιζόμενες συσκευές της νέας σου κουζίνας με ευέλικτους τρόπους πληρωμής, και άσε σε εμάς την ανακύκλωση των παλιών σου συσκευών. Οι νέες σου οικιακές συσκευές μπορούν να παραδοθούν και να συνδεθούν όλες σε μία επίσκεψη με το All-in-One Delivery, ενώ αναλαμβάνουμε και την επίδειξη των συσκευών στο χώρο σου, με το Home Showcase! Πολύ απλά είμαστε δίπλα σου για να δημιουργήσεις την κουζίνα των ονείρων σου.