Public Cooking Challenge #4: Σοκολατένιο μωσαϊκό με βρώμη!

Περίληψη: Πόσο εύκολο είναι να φτιάξεις ένα φουλ σοκολατένιο, εύκολο αλλά και υγιεινό επιδόρπιο; Ο αγαπημένος μας pastry chef έχει την καλύτερη ιδέα!

Το Public Cooking Challenge με τον Χρήστο Βέργαδο καλά κρατεί! Μετά το cheesecake μπακλαβάτο δέντρο των κουραμπιέδων και τις καραμέλες που έγιναν μπισκότα, αφήνουμε πίσω τις λιχουδιές των γιορτών και σειρά παίρνει το σοκολατένιο μωσαϊκό με βρώμη. Το concept, πλέον, γνωστό: Ο αγαπημένος μας pastry chef παρουσιάζει on camera έξυπνους συνδυασμούς υλικών για νέες γεύσεις με τον πιο γρήγορο και απολαυστικό τρόπο. Και εμείς κρατάμε σημειώσεις!

Video Duration
1:17


Πάμε να δούμε αναλυτικά υλικά και εκτέλεση:

Υλικά:

  • 240 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 
  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη 
  • 50 γρ. κακάο 
  • 40 ml κονιάκ 
  • 360 γρ. μπισκότα βρώμης 
  • 120 γρ. νιφάδες βρώμης 
  • επιπλέον κακάο για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Σε ένα άνετο μπολ ανακατεύουμε με το χέρι το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και το κακάο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Κατόπιν προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα μπισκότα βρώμης και, καθώς ανακατεύουμε, παράλληλα τα θρυμματίζουμε με το χέρι μας.

Τέλος, προσθέτουμε και το κονιάκ και ομογενοποιούμε. Αδειάζουμε το μίγμα σε μια φόρμα κέικ, αφού πρώτα έχουμε στρώσει μια λαδόκολλα στο εσωτερικό της και με μια μαρίζ πιέζουμε ελαφρά το μίγμα μέσα στην φόρμα. Βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με κακάο.

Το βιβλίο «Γλυκά Χωρίς…» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα και θα το βρεις στα καταστήματα Public και στο public.gr. Περιλαμβάνει 64 συνταγές που αποδεικνύουν πως μπορείς να έχεις και γεύση και... καθαρή συνείδηση.

Ακολούθησε τα challenges και στο κανάλι του Public στο YouTube, για να δεις ό,τι νέο θα ετοιμάζει ο Χρήστος Βέργαδος με τη βοήθεια των μικρών και μεγάλων οικιακών συσκευών κουζίνας, που θα βρεις επίσης στο public.gr!