Αλλαγή κυκλοφορίας Baldur’s Gate III, αναφορές σε Nintendo Switch 2

Περίληψη: Το Baldur’s Gate ΙΙΙ έρχεται νωρίτερα (σε PC), την ώρα που η Nintendo σκέφτεται ήδη τον διάδοχο του Switch. Όλα τα gaming news της εβδομάδας εδώ.

Μπορεί αυτή η περίοδος να μην μας έχει συνηθίσει σε ανακοινώσεις, αλλά να που φέτος η βιομηχανία του gaming έχει να μας προφέρει αρκετό νέο υλικό στα τέλη Ιουνίου. Ας δούμε τα πιο σημαντικά gaming news των τελευταίων ημερών, ξεκινώντας από την ευχάριστη είδηση της άφιξης του Baldur’s Gate III νωρίτερα από ό,τι το περιμέναμε, κάτι που όμως ισχύει μόνο για την έκδοση για υπολογιστές.

Αλλαγή ημερομηνίας κυκλοφορίας για το Baldur’s Gate III

Η Larian Games ανακοίνωσε πως αλλάζει τα πλάνα της για την κυκλοφορία του Baldur’s Gate III. Το αναμενόμενο videogame ήταν προγραμματισμένο για κυκλοφορία στις 31 Αυγούστου, αλλά τα δεδομένα δεν είναι πλέον αυτά. Η έκδοση για υπολογιστές θα έρθει στις αρχές του μήνα και συγκεκριμένα στις 3 Αυγούστου, ενώ αυτή για το PS5 θα ακολουθήσει με μία εβδομάδα καθυστέρηση και συγκεκριμένα στις 6 Σεπτεμβρίου. Στην έκδοση των κονσολών ο στόχος θα είναι τα 60fps, οπότε και η ομάδα ανάπτυξης χρειάζεται παραπάνω χρόνο για την προσαρμογή του τίτλου. Σε ό,τι αφορά τις εκδόσεις για το Xbox, λόγω των απαιτήσεων της Microsoft για ίδια modes σε Xbox Series X και Xbox Series S και τα προβλήματα που έχουν εμφανιστεί στο πιο αδύναμο σύστημα για το split screen co-op, δεν υπάρχει ακόμη σχετική ημερομηνία κυκλοφορίας.

Demo για το Pikmin 4 και νέο 7λεπτο trailer

Η Nintendo δημοσίευσε ένα νέο 7λεπτο gameplay trailer για το Pikmin 4, το νέο μέρος της σειράς για το Nintendo Switch. Στο υλικό αυτό παρουσιάζονται διάφορα στοιχεία, όπως τα Dandori Battles, τα οποία είναι challenges απέναντι στην τεχνητή νοημοσύνη ή άλλους παίκτες με στόχο τη συλλογή αντικειμένων και την αποδοτική χρήση των Pikmin. Στο trailer βλέπουμε ακόμη τις δυνατότητες RPG που έχουν πλέον τα πλάσματα του παιχνιδιού και με τα οποία μπορούν να αναβαθμίσουν τις δυνατότητές τους και τις επιλογές του παίκτη. Παράλληλα με το trailer δημοσιεύτηκε και ένα νέο demo που είναι ήδη διαθέσιμο μέσω του Nintendo eShop και επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους να πάρουν μια πρώτη γεύση.

Video Duration
6:53

H Nintendo θέλει να αποφύγει το scalping στο Nintendo Switch 2

Η Nintendo έχει βάλει μπροστά τις μηχανές για να ετοιμάσει το Nintendo Switch 2, τη νέα της κονσόλα που αναμένεται να παρουσιαστεί και να κυκλοφορήσει το 2024. Η ιαπωνική εταιρεία γνωρίζει πως το scalping είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της αγοράς στη σημερινή εποχή και δήλωσε πως θα κάνει τα πάντα για να αποφύγει δυσάρεστες εξελίξεις για τους καταναλωτές. Μιλώντας στο πλαίσιο ενημέρωσης των επενδυτών της, εκπρόσωποι της εταιρείας σημείωσαν πως θα λάβουν τα κατάλληλα μέτρα και θα φροντίσουν να φτάσουν τα συστήματα στα χέρια όσων πραγματικά θέλουν να τα αποκτήσουν και να διασκεδάσουν μαζί τους.

Η Microsoft παρουσίασε Barbie έκδοση για το Xbox Series S

Μια προωθητική καμπάνια των Microsoft και Mattel έφερε στο προσκήνιο μία ειδική έκδοση του Xbox Series S στα χρώματα της δημοφιλούς κούκλας. Το ροζ σύστημα εμφανίστηκε μέσα στο κουκλόσπιτο της Barbie και θα δοθεί μέσω διαγωνισμού που λαμβάνει χώρα στο Twitter του Xbox και στο πρόγραμμα Microsoft Rewards στις 10 Ιουλίου. Οι παίκτες θα μπορέσουν να διεκδικήσουν την κονσόλα, αλλά και ειδικά faceplates για το χειριστήριο που θυμίζουν τα στιλ ρουχισμού των δύο ηρώων, Barbie και Ken.

Παράλληλα με αυτά, δύο ειδικά αυτοκίνητα Barbie εμφανίστηκαν στο Forza Horizon 5 και είναι ήδη διαθέσιμα στους παίκτες.

Η Annapurna Interactive ανακοίνωσε το Blade Runner 2033: Labyrinth

H Annapurna Interactive ανακοίνωσε το πρώτο της game από το ιδιόκτητο studio που ίδρυσε το 2020. Το Blade Runner 2033: Labyrinth θα είναι μια φρέσκια πρόταση και είναι το πρώτο Blade Runner videogame εδώ και 25 χρόνια. Τα γεγονότα του θα λαμβάνουν χώρα ανάμεσα σε αυτά της πρώτης ταινίας και του Blade Runner 2049 και οι παίκτες θα βρεθούν σε ένα δυστοπικό Los Angeles μετά από ένα μεγάλο blackout. Την ευθύνη της παραγωγής θα έχει η Chelsea Hash, η οποία έχει εργαστεί στα Solar Ash και What Remains of Edith Finch. Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία έξτρα πληροφορία για την ημερομηνία κυκλοφορίας του.

To Stray έρχεται σε κονσόλες Xbox τον Αύγουστο

Λίγες εβδομάδες μετά την διαρροή μιας ηλικιακής αξιολόγησης για το Stray σε κονσόλες Xbox από την υπηρεσία ESRB, ήρθε η επίσημη επιβεβαίωση από μεριάς Annapurna Interactive. Η γνωστή εταιρεία ανακοίνωσε πως το εξαιρετικό της videogame θα κυκλοφορήσει και για κονσόλες Xbox στις 10 Αυγούστου. Το παιχνίδι εμφανίστηκε τον Ιούλιο του 2022 για PC, PS4 και PS5 και κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις των κριτικών, αλλά και πολλά βραβεία. Ο παίκτης αναλαμβάνει το χειρισμό μιας γάτας που ζει σε έναν δυστοπικό κόσμο και εντοπίζει μια μυστηριώδη πόλη γεμάτη ρομπότ, με τα οποία θα πρέπει να αλληλεπιδράσει (σε κάποιο βαθμό).

To Scorn ανακοινώθηκε και έρχεται και για το PS5

Η Ebb Software ανακοίνωσε πως το Scorn, το μέχρι πρότινος αποκλειστικό παιχνίδι τρόμου του Xbox, θα κυκλοφορήσει και για το PS5. Η πρώτη εμφάνιση του τίτλου έγινε στις 14 Οκτωβρίου του 2022 και πλέον αναμένεται και για το σύστημα νέας γενιάς της Sony. H ομάδα ανάπτυξης δήλωσε ενθουσιασμένη με το DualSense και τόνισε πως το αξιοποιεί όσο περισσότερο γίνεται και ειδικά από τη στιγμή που ο πρωταγωνιστής έρχεται σε επαφή με τον κόσμο μέσω των χεριών του, άρα και θα είναι πιο εύκολη η απόδοση κάθε ανάδρασης μέσω του haptic feedback. Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει σε Deluxe έκδοση που θα περιλαμβάνει πέραν του ίδιου του game, ένα συλλεκτικό steelbook, ένα ψηφιακό artbook και ένα digital soundtrack.

Εμφανίστηκε σπάνιο υλικό από το Nintendo Space World 2000 event

Πάνω από 1 ώρα σπάνιου υλικού από το Nintendo Space World 2000 event εμφανίστηκε στο διαδίκτυο. O πρόεδρος της Ziff Davis, Adam Doree, δημοσίευσε ένα υλικό 51 λεπτών στο YouTube και το οποίο είχε καταγράψει ο ίδιος πριν από 23 χρόνια. Σύμφωνα με τον ίδιο, το video αποκαταστάθηκε και διορθώθηκε ψηφιακά σε επίπεδο σταθεροποίησης και χρωμάτων για να μπορεί να ανέβει με ένα ανεκτό επίπεδο ποιότητας στο YouTube. Το ειδικό αυτό event έγινε το 2000 για την παρουσίαση του Nintendo GameCube και προσφέρει πρόσβαση στις live παρουσιάσεις, αλλά και στο θρυλικό Mario 128 demo. Από τα υπόλοιπα παιχνίδια ξεχωρίζουν τα Wave Race, Metroid, The Legend of Zelda, Luigi’s Mansion, Star Wars, Meowth’s Party, Perfect Dark και Banjo-Kazooie.