Πλήρες ρόστερ για Super Mario Bros Wonder, updates για Playstation Portal & και ένα... κόκκινο Switch!

Περίληψη: Η αγορά του gaming μπήκε ήδη στους ρυθμούς της μετά-Gamescom εποχής και έχουμε και πάλι πολλές ανακοινώσεις. Πάμε να τις δούμε όλες!

Έφτασε ο Σεπτέμβρης και η gaming επικαιρότητα συνεχίζει να κινείται σε γοργούς ρυθμούς, ακόμα και μετά την ολοκλήρωση της Gamescon. Επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του PlayStation portal (γνωστό μέχρι πρότινος ως Project Q), full update για το νέο Super Mario Bros. Wonder που κυκλοφορεί τον Οκτώβρη, τα δωρεάν παιχνίδια του PS Plus και πολλές ακόμα gaming ανακοινώσεις μας απασχόλησαν τις τελευταίες ημέρες. Συνέχισε να διαβάζεις για να δεις όλες όσες μας τράβηξαν περισσότερο το ενδιαφέρον!

PlayStation Portal: Τιμή και ημερομηνία κυκλοφορίας

To PlayStation Project Q είχε αποκαλυφθεί εδώ και καιρό και μετά την επίσημη επιβεβαίωσή του από το PlayStation αναμέναμε τις πρώτες επίσημες ανακοινώσεις. Έτσι, η Sony μίλησε πλέον για το νέο της project που θα κυκλοφορήσει τελικά με την ονομασία PlayStation Portal. H κυκλοφορία του θα ξεκινήσει στις 15 Νοεμβρίου σε αρκετές αγορές και θα ακολουθήσουν κι αργότερα άλλες. Η τιμή του για την Ευρώπη ορίστηκε στα 219,99 και θα μπορεί να κάνει stream παιχνίδια από το PS5 μέσω διαδικτύου, λειτουργώντας ουσιαστικά με το Remote Play που ήδη προσφέρει η Sony. H εταιρεία σημειώνει πως το PlayStation Portal απευθύνεται σε όσους θέλουν να παίζουν ανά πάσα χρονική στιγμή στο PS5 τους, αλλά μένουν σε σπίτι που κάποιος άλλος καταλαμβάνει αρκετές ώρες της ημέρας την τηλεόραση του σαλονιού ή του δωματίου τους. Η συσκευή θα συνδέεται μέσω WiFi στο PS5 και θα προσφέρει απεικόνιση σε ανάλυση 1080p και όλες τις εντολές του DualSense, καθώς όλα τα πλήκτρα του χειριστηρίου βρίσκονται τοποθετημένα δεξιά κι αριστερά της.

H Nintendo αποκάλυψε το πλήρες ρόστερ του Super Mario Bros. Wonder και νέα στοιχεία

H Nintendo διοργάνωσε την Πέμπτη ένα online Nintendo Direct για να παρουσιάσει περισσότερα στοιχεία για το Super Mario Bros. Wonder. Μέσα από ένα 15λεπτο video, η εταιρεία μίλησε αρχικά για το ρόστερ των διαθέσιμων χαρακτήρων που θα φτάνει τον αριθμό 12. Σε αυτούς βρίσκονται οι Mario, Luigi, Peach, Daisy, Yellow Toad, Blue Toad, Toadette, Yoshi, Red Yoshi, Yellow Yoshi, Light Blue Yoshi και Nabbit. Οι Yoshis και Nabbit είναι σχεδιασμένοι για παίκτες μικρότερων ηλικιών και δεν μπορούν να δεχτούν ζημιά από αντιπάλους, αλλά ούτε και να μεταμορφωθούν με τη χρήση power-ups. Σε ό,τι αφορά τώρα τα power-ups αυτά, πέραν της μορφής ελέφαντα, οι παίκτες θα μπορούν να πάρουν και αυτή μιας φούσκας ή και ενός τρυπανιού. Από πλευράς online, μόλις συνδεθούν στο διαδίκτυο οι παίκτες θα μπορούν να βλέπουν άλλους παίκτες σε μορφή ghost characters, αν παίζουν στο ίδιο επίπεδο. Αλληλεπίδραση δεν θα μπορεί να υπάρξει, αλλά θα μπορούν να τους ξαναδίνουν ζωή αν χάνουν σε συγκεκριμένα σημεία ή και να τους προσφέρουν κάποια power-ups. Για όσους θέλουν να παίζουν με φίλους τους, θα μπορεί να δημιουργηθεί ένα online room, ενώ κάποια επίπεδα μπορούν να μετατραπούν και σε αγώνες. Το Super Mario Bros. Wonder θα έχει και ένα νέο σύστημα Badge, όπου οι παίκτες θα μπορούν να συγκεντρώσουν και να φορέσουν σήματα για να αποκτούν νέες ικανότητες και δυνατότητες. Το Super Mario Bros. Wonder θα κυκλοφορήσει στις 20 Οκτωβρίου.

Video Duration
15:18

Με Saints Row τα δωρεάν παιχνίδια του PlayStation για τον Σεπτέμβριο

H Sony ανακοίνωσε τα παιχνίδια που θα προσφέρει δωρεάν στους συνδρομητές της υπηρεσίας PS Plus τον Σεπτέμβριο, ασχέτως κλίμακας συνδρομής. Συγκεκριμένα, οι τίτλοι που θα προσφέρονται άνευ χρέωσης θα είναι τρεις, με πρωταγωνιστή το Saints Row (PS4, PS5) της Volition που κυκλοφόρησε σε κονσόλες και PCs τον Αύγουστο του 2022 και λειτούργησε ως reboot της σειράς. Πέραν αυτού, θα προσφερθεί ακόμη το Black Desert Traveler Edition (PS4) και Generation Zero (PS4). Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορέσουν να τα κατεβάσουν από τις 5 Σεπτεμβρίου, ενώ έως και τις 4 του μήνα θα είναι ακόμη διαθέσιμα τα παιχνίδια του Αυγούστου και συγκεκριμένα τα PGA Tour 2K23 (PS4, PS5), Dreams (PS4) και Death’s Door (PS4, PS5). Παράλληλα με την ανακοίνωση των παιχνιδιών, η Sony ανακοίνωσε και αύξηση της τιμής συνδρομής του PS Plus που φτάνει έως και τα επίπεδα του 35%. Στελέχη της εταιρείας δικαιολόγησαν αυτήν την κίνηση ως την απαραίτητη για να εξασφαλιστεί η παρουσία σημαντικών παιχνιδιών στο σήμερα και το αύριο της υπηρεσίας.

Ανακοινώθηκε το Nintendo Switch OLED Mario Red Edition

Στο πλαίσιο του πρόσφατου Nintendo Direct για το Super Mario Bros. Wonder, η Nintendo αποκάλυψε και ένα νέο Nintendo Switch OLED σε κόκκινο χρώμα και με την ονομασία Nintendo Switch OLED Mario Red Edition. Η κυκλοφορία του αναμένεται στις 6 Οκτωβρίου, δύο εβδομάδες δηλαδή πριν από αυτήν του Super Mario Bros. Wonder. Το σύστημα θα έχει δύο Joy-Con Controllers και ένα Switch dock σε κόκκινο χρώμα, ενώ η σιλουέτα του Mario θα φαίνεται στο πίσω μέρος της βάσης.

Video Duration
0:19

Ανακοινώθηκε το Borderlands Collection: Pandora’s Box και το Borderlands 3 Ultimate Edition για το Switch

2K και Gearbox Software ανακοίνωσαν δύο νέες κυκλοφορίες στο χώρο της σειράς Borderlands. Η πρώτη είναι το Borderlands Collection: Pandora’s Box και κυκλοφορεί από την 1η Σεπτεμβρίου για τα PC, PS4, PS5, Xbox One και Xbox Series X/S. Η δεύτερη είναι το Borderlands 3 Ultimate Edition για το Nintendo Switch που θα κυκλοφορήσει στις 6 Οκτωβρίου. Το πρώτο πακέτο είναι μια συλλογή που περιλαμβάνει όλα τα 6 Borderlands games και συγκεκριμένα τα Borderlands, Borderlands 2, Borderlands: The Pre-Sequel, Tales from the Borderlands, Borderlands 3 και New Tales from the Borderlands, μαζί με τα DLCs τους. Το πακέτο του Nintendo Switch περιλαμβάνει το βασικό game που κυκλοφόρησε για το PC και τις κονσόλες το 2019 μαζί με τα DLCs του και τα bonus cosmetic packs.

Φήμη πως η EA ετοιμάζει για κυκλοφορία το πρώτο της WRC game για τον Νοέμβριο

Το πρώτο WRC game της EA θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο, σύμφωνα με αξιόπιστο leaker. Ο χρήστης billbill-kun of Dealabs αποκάλυψε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter πως το EA Sports WRC θα κυκλοφορήσει στις 3 Νοεμβρίου με τριήμερη πρώιμη πρόσβαση για όσους προ-παραγγείλουν την Champions Edition. Τα δικαιώματα των WRC games επέστρεψαν στην Codemasters το 2020 και η συμφωνία περιελάμβανε ένα game κάθε χρόνο. Ένα χρόνο μετά τη συμφωνία, η EA εξαγόρασε την Codemasters και πήρε πακέτο και αυτήν τη συμφωνία. Οι φήμες λένε πως η κυκλοφορία του EA Sports WRC ήταν αρχικά προγραμματισμένη  για τον Ιούλιο του 2023, ωστόσο καθυστέρησε και πάει λίγο αργότερα. Το παιχνίδι αναμένεται να διατεθεί για PC, PS5 και Xbox Series X/S σε απλή και Champion Edition, με την δεύτερη να προσφέρει και πέντε πακέτα έξτρα περιεχομένου επέκτασης. Οι συνδρομητές του EA Play θα μπορούν να παίξουν ένα δοκιμαστικό 10-ωρο, αλλά και να έχουν πρώιμη πρόσβαση 3 ημερών στη δράση.