Apple Watch 8: Τι καινούργιο έρχεται στο ρολόι της Apple

Περίληψη: Οι προπαραγγελίες για τα Apple Watch 8 και Apple Watch SE ξεκίνησαν! Γνώρισε όλα τα νέα χαρακτηριστικά τους και απόκτησε την έκδοση που σου ταιριάζει.

Στον κόσμο των smartwatches το Apple Watch είναι χωρίς αμφιβολία ο βασιλιάς. Και εδώ και λίγες μέρες έχουμε νέα μέλη στη βασιλική οικογένεια. Στο Far Out event που διοργάνωσε η Apple στις αρχές Σεπτεμβρίου παρουσιάστηκαν επίσημα τρία νέα Apple Watches, μεταξύ άλλων. Η εταιρεία από το Cupertino, εκτός από τα iPhone 14 και AirPods Pro 2, ανακοίνωσε το Apple Watch 8, το ανανεωμένο Apple Watch SE και το Apple Watch Ultra, ένα ειδικά σχεδιασμένο smartwatch για απαιτητικούς και περιπετειώδεις χρήστες. Ο Κάρολος Το Apple Watch Ultra κάθεται πλέον στο θρόνο, αλλά για να το κάνεις δικό σου θα πρέπει να περιμένεις λίγο ακόμα. Τα Apple Watch Series 8 και Apple Watch SE, όμως, μπορείς ήδη να τα προπαραγγείλεις!

Το Apple Watch 8 ανεβάζει τη θερμοκρασία

Πυρετό έχει προκαλέσει σίγουρα σε κάποιους Apple fans η ανακοίνωση του Apple Watch 8. Πυρετό ανυπομονησίας ελπίζουμε μόνο. Αλλά και κανονικό πυρετό να ανέβασαν, το Series 8 θα το αισθανθεί! Σωστά κατάλαβες, η Apple έκανε πάλι τα μαγικά της και κατάφερε να χωρέσει και αισθητήρα θερμοκρασίας σώματος στο νέο της έξυπνο ρολόι! Και το πιο τρελό είναι πως το design του Apple Watch 8 δεν άλλαξε σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Στο ίδιο μέγεθος χωρέσανε φέτος ακόμα περισσότεροι αισθητήρες!

«Και; Σιγά το πράγμα», σκέφτεσαι εσύ τώρα. Καθόλου σιγά! Ο αισθητήρας θερμοκρασίας δεν έχει τοποθετηθεί εκεί για να σου πει αν έχεις πυρετό λίγο πιο γρήγορα από ότι θα σου το έλεγε ένα θερμόμετρο. Το μεγάλο κίνητρο πίσω από την ενσωμάτωση αισθητήρα θερμοκρασίας σώματος ήταν η γυναικεία υγεία και ο ρόλος του είναι να παρέχει καλύτερη πληροφόρηση. Χάρη στο νέο χαρακτηριστικό, οι γυναίκες που φορούν Apple Watch Series 8 μπορούν να παρακολουθήσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τον κύκλο τους και να λάβουν εκτιμήσεις για το πότε συνέβη η ωορρηξία. Αυτή η πληροφορία είναι εξαιρετικά σημαντική για τον οικογενειακό προγραμματισμό και είναι διαθέσιμη στο Health app.

Το Apple Watch 8 vs Apple Watch 7: Νέα features στη νέα γενιά

Η Apple δεν σταμάτησε στον αισθητήρα θερμοκρασίας σώματος! Το Apple Watch Series 8 εξοπλίζεται με νέους, μεγαλύτερης ακρίβειας αισθητήρες (γυροσκόπιο, επιταχυνσιόμετρο), σε σχέση με το Apple Watch 7. Τα δεδομένα από αυτούς τους αισθητήρες, σε συνδυασμό με τα δεδομένα από το μικρόφωνο, βαρόμετρο και GPS «διαβάζονται» από έναν καινοτόμο αλγόριθμο της Apple για να καταλάβει το Apple Watch 8 αν έγινε κάποιο ατύχημα με το αυτοκίνητο. Αν εντοπιστεί κάτι τέτοιο τότε το ρολόι μπορεί να ειδοποιήσει αυτόματα τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Το low power mode επεκτείνει τη διάρκεια μπαταρίας του Apple Watch 8

Διαβάζοντας τα χαρακτηριστικά του Apple Watch 8 θα δεις πως η Apple αναφέρει διάρκεια μπαταρίας 18 ώρες. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως το νέο ρολόι έχει αυτονομία μίας ημέρας, κάνοντας χρήσης όλων των features που θες, όπως αυτόματη ανίχνευση δραστηριότητας, καταγραφή ύπνου και always-on display. Αυτή η αυτονομία είναι ίση με του Watch 7, αλλά μην νομίζεις πως αυτό σημαίνει ότι η Apple δεν βελτίωσε και εδώ την κατάσταση. Στο Apple Watch 8 η Apple έχει ενσωματώσει ένα low power mode. Με τη λειτουργία χαμηλής ισχύς ενεργοποιημένη, η διάρκεια μπαταρίας του Apple Watch 8 διπλασιάζεται και φτάνει τις 36 ώρες

Και το Apple Watch SE ανανεώθηκε

Νέα γενιά Apple Watch SE είχε επίσης το πρόσφατο Apple event. Και εννοείται πως και αυτό έρχεται με βελτιώσεις! Καλά, με βελτιώσεις θα ερχόταν αφού μιλάμε για καινούργιο μοντέλο, αλλά ποιες είναι αυτές; Η σημαντικότερη δεν φαίνεται όσο και να το κοιτάξεις και αυτό γιατί κρύβεται στο εσωτερικό της συσκευής. Η αλλαγή δεν είναι άλλη από τον επεξεργαστή του νέου Watch SE, ο οποίος είναι ο Apple S8. Αυτή η αναβάθμιση προσφέρει στο ρολόι 20% αύξηση ταχύτητας. Όταν βλέπουμε τέτοιες αναβαθμίσεις περιμένουμε και βελτίωση στη μπαταρία, αλλά η Apple αναφέρει πως το Apple Watch SE νέας γενιάς παρέχει την ίδια αυτονομία με τον προκάτοχό του, δηλαδή 18 ώρες.

Το νέο chip πάει πακέτο με νέους αισθητήρες. Και στο νέας γενιάς Apple Watch SE βρίσκουμε νέο επιταχυνσιόμετρο και γυροσκόπιο, όπως και στο Series 8. Οπότε τι σημαίνει αυτό; Ό,τι και στο Apple Watch SE προσφέρεται η λειτουργία crash detection, δηλαδή ανίχνευση ατυχήματος!

Η μόνη σχεδιαστική αλλαγή που ίσως εντοπίσεις είναι στην πίσω πλευρά του ρολογιού. Η «πλάτη» του νέου ρολογιού έρχεται πλέον στο χρώμα της αλουμινένιας κάσας και είναι κατασκευασμένη από σύνθετο nylon υλικό. Αυτό (υποθέτουμε πως) οδήγησε στο ελαφρώς χαμηλότερο βάρος της νέας έκδοσης. Αλλά μιλάμε για ένα ρολόι που ζύγιζε από 30,7 έως 36,6 γραμμάρια, οπότε η οποία μείωση στο βάρος είναι ανεπαίσθητη. Για την ιστορία, το Apple Watch SE νέας γενιάς έχει βάρος 27,8 και 32,9 γραμμάρια, για τα μοντέλα 40 και 44 χιλιοστών αντίστοιχα.

Πότε ξεκινά η κυκλοφορία και πόσο κοστίζουν

Τι μένει να συζητήσουμε; Την κυκλοφορία των νέων ρολογιών της Apple φυσικά! Ψήθηκες κι εσύ για Apple Watch 8 ή Apple Watch SE; Πολύ λογικό! Για να τα αποκτήσεις πρώτος αρκεί να κάνεις προπαραγγελία το μοντέλο που σε ενδιαφέρει. Η τιμή του Apple Watch Series 8 ξεκινά από τα €549, ενώ το Apple Watch SE αρχίζει από τα €319

Απόκτησέ τα πρώτος

Οι προπαραγγελίες ξεκίνησαν. Κάνε από σήμερα την δική σου και εξασφάλισε το μοντέλο Apple Watch 8 ή Apple Watch SE που σου ταιριάζει, για να το φοράς από την πρώτη μέρα που θα είναι διαθέσιμο! Εκτός κι αν το Apple Watch Ultra είναι το ρολόι που περίμενες γιατί μόνο αυτό ταιριάζει στο lifestyle σου. Σε αυτή την περίπτωση κάνε λίγη υπομονή ακόμα. Όταν έρθει η ώρα της προπαραγγελίας για το απόλυτο Apple Watch θα σου έχουμε update. Stay tuned!