MWC 2023: Μία πρώτη εικόνα από τα όσα είδαμε στη Βαρκελώνη

Περίληψη: Για ακόμα μία χρονιά είμαστε Βαρκελώνη και σου μεταφέρουμε όλα όσα συμβαίνουν στην MWC! Ας δούμε πώς κύλησε η πρώτη μέρα στην MWC23!

Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή έτσι και φέτος ο τεχνολογικός κόσμος δίνει ραντεβού στη Fira Gran Via της Βαρκελώνης στο Mobile World Congress ή εν συντομία MWC. Το «παρών» δίνουν οι μεγαλύτερες εταιρείες από τον χώρο της τεχνολογίας, με μία έμφαση στο mobile, για ένα τετραήμερο γεμάτο ανακοινώσεις νέων προϊόντων, παρουσιάσεις πρωτοτύπων και concept που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον και πολύ ενδιαφέροντα keynotes και συζητήσεις. Εννοείται φυσικά ότι δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε από ένα τέτοιο event: είμαστε ήδη στο καμάρι της Καταλονίας και σου μεταφέρουμε όλα όσα μας τράβηξαν την προσοχή από την πρώτη μέρα του MWC 2023.

Πρωτότυπες συσκευές από την Oppo

Η Oppo ήρθε στη Βαρκελώνη με το βλέμμα της στραμμένο στο μέλλον. Στο booth της στην μεγαλύτερη έκθεση κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο παρουσίασε, λοιπόν, μία σειρά από ενδιαφέρουσες συσκευές που βρίσκονται ακόμα σε πρωτότυπο στάδιο. Σε αυτές συγκαταλέγονται το Oppo Zero-Power Tag, μία πρωτότυπη συσκευή που εκμεταλλεύεται την τεχνολογία Zero-power Communication της Oppo (συλλέγοντας ραδιοκύματα από την ευρύτερη περιοχή για τις ανάγκες τροφοδοσίας της), το OHealth H1, η πρώτη συσκευή παρακολούθησης οικογενειακής υγείας, το Oppo Air Glass 2, το σετ γυαλιών augmented reality της Oppo κ.α.

Έρχεται η νέα, βελτιωμένη σειρά TCL 40

Πολύ ενδιαφέρουσες βρήκαμε και τις ανακοινώσεις της TCL στο MWC 2023. Η κινεζική εταιρεία, πιστή στη φιλοσοφία της που περιλαμβάνει προσιτές οικονομικά συσκευές με προηγμένες δυνατότητες συνδεσιμότητας και όχι μόνο, παρουσίασε τη νέα σειρά TCL 40. Αυτή αποτελείται από τα TCL 406, TCL 403 και TCL 408 έχοντας ως βασικό στόχο να καταστήσει προσιτή στο ευρύ κοινό την τεχνολογία 5G (μέσω των δύο πρώτων προτάσεων). Τα τρία αυτά smartphones διαθέτουν χαρακτηριστικά που κλέβουν την παράσταση.

Το TCL 406 είναι το πιο προσιτό Android 13 4G μοντέλο της εταιρείας. Διαθέτει FHD+ οθόνη στις 6,6 ίντσες για μία ομαλή εμπειρία θέασης, μεγάλη μπαταρία 5.000 mAh και τεχνολογία Sleep Smart Charging για μεγαλύτερη αντοχή στον χρόνο.

Κατά τα άλλα η TCL παρουσίασε τη νέα της τεχνολογία NXTPAPER 2.0 η οποία επιτυγχάνει 150% υψηλότερη φωτεινότητα, έως και 500 nits, σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη γενιά. Φέρει επίσης πιστοποίηση από την TÜV Rheinland σε ό,τι αφορά την εκπομπή μπλε ακτινοβολίας. Κάπως έτσι το NXTPAPER 11 έρχεται με οθόνη 2K 11 ιντσών και τεχνολογία AI Visual Boost για ολοζώντανα και άκρως ρεαλιστικά χρώματα. Η συσκευή διαθέτει μπροστινή κάμερα 8 MP (ό,τι πρέπει για διασκέψεις) και μπαταρία-τέρας 8.000 mAh για αξεπέραστη αυτονομία. Για όσους προτιμούν κάτι πιο συμβατικό, υπάρχει και το TCL TAB 11, ένα tablet επίσης στις 11 ίντσες, με βάρος μόλις 462 γραμμάρια και προφίλ 6,9 χιλιοστών. Από τα άλλα προϊόντα της TCL ξεχωρίζουμε τα ακουστικά MOVEAUDIO με τεχνολογία ακύρωσης θορύβου, ήχο 25 dB και τέσσερις λειτουργίες EQ.

Με την υπογραφή της Leica τα νέα Xiaomi 13

Στο MWC είδαμε και τα νέα μοντέλα της σειράς 13 της Xiaomi. Ο λόγος για τα Xiaomi 13, Xiaomi 13 Pro και Xiaomi 13 Lite που θα κυκλοφορήσουν στην Ελλάδα στις 15 Μαρτίου. Τα δύο πρώτα ενσωματώνουν Snapdragon 8 Gen 2 διαθέτοντας παράλληλα high-end χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, το Xiaomi 13 είναι εξοπλισμένο με οθόνη OLED 6,36 ιντσών που υποστηρίζει Dolby Vision, HDR10+ και HLG10+ και μπαταρία 4.500 mAh. Οι φακοί των καμερών του (50 MP, 12 MP και τηλεφακός) είναι της Leica η οποία έχει επιμεληθεί και τους σχετικούς αλγορίθμους. Το Xiaomi 13 Lite είναι στις 6,55 ίντσες με ανάλυση 2400x1080 pixels, 120 Hz και HDR10+. Οι κάμερές του είναι 50 MP, 20 MP και κάμερα macro, η μπαταρία του φτάνει τα 4.500 mAh ενώ έρχεται με 8 GB RAM και αποθηκευτικό χώρο 128 ή 256 GB.

Το Xiaomi 13 Pro είναι ένα «κλικ» μεγαλύτερο διαθέτοντας οθόνη 6,73 ιντσών με ανάλυση 3200x1440 pixels και μέγιστη φωτεινότητα 1.900 nits. Η κύρια κάμερα των 50 MP διαθέτει τον αισθητήρα IMX989 της Sony, πλαισιώνεται από τηλεφακό 50 MP και υπερευρυγώνια κάμερα 50 MP, ενώ και εδώ υπάρχει η υπογραφή της Leica. Το Pro έχει μπαταρία 4.820 mAh με ενσύρματη φόρτιση 120 W (!), αδιαβροχοποίηση IP68 και στερεοφωνικά ηχεία με Dolby Atmos και τεχνολογία Dolby Head Tracking.