Εύκολες & έξυπνες ιδέες για να φέρεις την παραλία στο σπίτι!

Περίληψη: Ξέμεινες στην πόλη ή οι διακοπές αργούν πολύ ακόμα; Σου προτείνουμε ιδέες για να φέρεις τη καλοκαιρινή διάθεση στο σπίτι και το μπαλκόνι.

Ο Αύγουστος πλησιάζει, ο καύσωνας κορυφώνεται, η πόλη αδειάζει και εσύ μετράς στωικά τις μέρες μέχρι την έναρξη των διακοπών. Έλα όμως που η άδεια ακόμα αργεί και ο κολλητός δεν προτίθεται φέτος να ακολουθήσει. Τι κάνεις, ω μη γένοιτο, σε μια τέτοια περίπτωση; Better safe than sorry που λέμε, ευκαιρία επομένως να δούμε πώς μπορείς να μεταμορφώσεις το σπίτι σου στη δική σου σε όαση δροσιάς μέχρι να φύγεις για το νησί, απολαμβάνοντας κάθε στιγμή που περνάς στο σπίτι.

Ντεκόρ βγαλμένο από κυκλαδίτικο νησί!

Ας δούμε αρχικά πως μπορείς να φέρεις τα vibes της παραλίας στο μπαλκόνι, τη βεράντα και το σαλόνι σου. Η αισθαντική αρμύρα της θάλασσας και της άμμου αποκλείεται για προφανείς λόγους, όμως με λίγες μικρές παρεμβάσεις μπορείς να φέρεις λίγη από τη μαγεία του Αιγαίου. Γαλάζια και ριγέ καλύμματα, ροζ κοραλί μαξιλάρια, μπεζ κουρτίνες και διάφορα μικροαντικείμενα σε λευκές και μπλε αποχρώσεις θα κάνουν το σπίτι σου να θυμίζει κάτι από νησί. Για μια ακόμη πιο island-esque εμπειρία που ξεχειλίζει καλοκαίρι, διάλεξε καρέκλες, σκαμπό και μικρά έπιπλα από ακατέργαστο ξύλο.

paralia-sto-spiti-03

Χαμήλωσε τα φώτα και φτιάξε ατμόσφαιρα!

Οκ, με τέτοιες θερμοκρασίες καταλαβαίνεις πως δε νοείται να κάτσεις έξω πριν πέσει ο ήλιος. Μετά το ηλιοβασίλεμα όμως, αξίζει να απολαύσεις τις καλοκαιρινές σου βραδιές με την παρέα σου - ή και μόνος - αφού πρώτα φτιάξεις ατμόσφαιρα. Ένα απλό τρικ για ένα αναδείξεις την ομορφιά της βεράντας σου είναι να φροντίσεις τον εξωτερικό φωτισμό. Και σε αυτή περίπτωση έχεις δεκάδες επιλογές στη διάθεσή σου. Φωτιστικά οροφής, κρεμαστά διακοσμητικά λαμπάκια και σποτάκια είναι μερικές πανέμορφες επιλογές για να κάνεις το μπαλκόνι σου φιλικό, κομψό, φιλόξενο και καλοκαιρινό. Φυσικά, μην ξεχάσεις και τον απαραίτητο ανεμιστήρα. Το δροσερό καλοκαιρινό αεράκι δεν πνέει πάντα και είναι κρίμα να σε φάει η ζέστη που έχει μαζέψει το σπίτι όλη μέρα.

Summer vibes και πολλή μουσική!

Το καλοκαίρι θέλει μουσική είτε βρίσκεσαι ήδη σε κάποιο μαγευτικό κυκλαδίτικο νησί είτε η μοίρα το έφερε να βρίσκεσαι ακόμα στην πόλη. Σε κάθε περίπτωση, τα πάντα γίνονται ομορφότερα και πιο απολαυστικά με λίγη καλή μουσική. Μην τραβολογάς όμως το laptop μαζί σου. Ένα φορητό ηχείο είναι το μόνο που χρειάζεσαι για το σαλόνι και τη βεράντα σου. Ασφαλώς, έχεις την απόλυτη ελευθερία όσον αφορά το είδος. Μιας και είναι καλοκαίρι όμως εμείς θα σου προτείνουμε να μείνεις σε καλοκαιρινό mood. Λίγη bossa nova το πρωί με τον καφέ σου, λίγη deep house με το πρώτο φως του φεγγαριού. Σε νησί δε θα 'σαι, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν μπορείς να ζήσεις συναρπαστικά summer nights!

paralia-sto-spiti-02

DIY... beach bar!

Θες να το πας ένα βήμα παραπάνω και να τα φτιάξεις το δικό σου DIY beach bar; Γιατί όχι, ατμόσφαιρα είπαμε έχεις, μουσική έχεις, τι χρειάζεσαι επομένως; Δροσιστικά καλοκαιρινά cocktail για όλη την παρέα. Το καλό είναι ότι δε χρειάζεται να είσαι mixologist για να φτιάξεις ένα σπιτικό cocktail για εσένα και τους φίλους σου. Λίγος χρόνος για practice και μερικά βασικά υλικά που έχεις ήδη στο σπίτι και είσαι έτοιμος. Μαργαρίτες, mojito, aperol και virgin κοκτειλάκια θα χαρίσουν χαμόγελα και θα σε προετοιμάσουν για τις καλοκαιρινά βράδια που θα επακολουθήσουν στην...original παραλία που περιμένεις πώς και πώς.

Βιβλία και παιχνίδια για κάθε ώρα της μέρας

Τι άλλο «φωνάζει» από μακριά παραλία; Παιχνίδια και βιβλία. Εντάξει, δε λέμε να βγάλεις ρακέτες και να στήσεις φιλέ στο μπαλκόνι σου. Υπάρχουν και τα επιτραπέζια. Υπάρχουν ουκ ολίγα board games που μπορείς να πάρεις μαζί σου στην παραλία και ασφαλώς και αυτά έχουν θέση στη βεράντα του σπιτιού. Το ίδιο ισχύει και για τα βιβλία που είθισται να βρίσκουμε το καλοκαίρι σε κάθε τσάντα θαλάσσης. Το διάβασμα είναι η υπέρτατη μορφή escapism, και αν η πρώτη μέρα της άδειας ακόμα αργεί, τότε ένα ταξιδιάρικο μυθιστόρημα θα κάνει την αναμονή σίγουρα κάπως ευκολότερη, δε νομίζεις;

paralia-sto-spiti-01

Kids' corner για τους μικρούς μας φίλους

Τα παιδιά αγαπούν το παιχνίδι στη θάλασσα όσο και οι μεγάλοι, αν όχι περισσότερο. Αν λοιπόν η φάση προς το παρόν είναι εξοχική ή air-conditionάτη, τι θα έλεγες να φτιάξετε μαζί το δικό σας καλοκαιρινό kids' corner με βιβλία και παιχνίδια για όλη την οικογένεια.

Καλοκαίρι (και) στο σπίτι με Public!

Το καλοκαίρι είναι για εμάς η ομορφότερη εποχή του χρόνου. Το highlight είναι φυσικά οι μέρες που θα περάσεις μακριά από την πόλη, το σπίτι και τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Με λίγη φαντασία όμως το σπίτι μπορεί να αποκτήσει τα δικά του summer vibes που θα σου χαρίσουν απλόχερα στιγμές ηρεμίας, ξεγνοιασιάς, χαλάρωσης και διασκέδασης. Κοινώς όλα αυτά που κάνουν το καλοκαίρι την αγαπημένη περίοδο μικρών και μεγάλων. Στα καταστήματα Public και το public.gr σε περιμένει ο πλήρης εξοπλισμός για να δώσεις καλοκαιρινό στιλ στο σπίτι και το εξοχικό σου και, φυσικά, για να ετοιμάσεις την βαλίτσα των διακοπών.

Να περάσεις υπέροχα!