Έρχεται ειδικό Astro Bot DualSense & Ολυμπιακοί αγώνες χωρίς επίσημο videogame

Περίληψη: Ποια νέα κυριάρχησαν στην gaming σκηνή αυτή την εβδομάδα; Πάμε να δούμε αναλυτικά τις πιο ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις, κυκλοφορίες κτλ!

Το ειδικό χειριστήριο του Astro Bot για το PS5 και η απουσία επίσημου videogame για τους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες ξεχωρίζουν από την gaming ειδησεογραφία της εβδομάδας. Ας δούμε αναλυτικά τις πιο σημαντικές ειδήσεις των τελευταίων ημερών.

Επίσημο το Astro Bot DualSense Controller

Η Sony ανακοίνωσε επίσημα ένα νέο Astro Bot DualSense Controller που έρχεται στα χρώματα και τα σχέδια του επερχόμενου videogame του PS5. Οι προ-παραγγελίες του θα ξεκινήσουν από τις 9 Αυγούστου και στόχος της εταιρείας είναι να το διαθέσει εμπορικά μαζί με το ίδιο το game, στις 6 Σεπτεμβρίου. Το σχέδιό του βασίζεται στα χρώματα του γνωστού ρομπότ, δηλαδή το λευκό και το μπλε που απλώνονται σε διάφορες αποχρώσεις σε όλο το σασί. «Ξέρουμε πως πολλοί από εσάς περιμένετε να παίξετε με το που είδατε το game trailer και σε συνεργασία με τη Sony σχεδιάσαμε και ένα σχετικό χειριστήριο που φέρει τα χρώματα του παιχνιδιού και τα μάτια του πρωταγωνιστή στο χώρο του touch pad», σημείωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Team Asobi, Nicolas Doucet. Το Astro Bot αναμένεται στις αρχές Σεπτεμβρίου για το PS5 και θα προσφέρει ταξίδι σε πάνω από 50 πίστες/πλανήτες, ταξίδι ανάμεσά τους με ένα διαστημόπλοιο που θυμίζει DualSense και πάνω από 150 VIP Bots που θα βασίζονται σε κόσμους και χαρακτήρες άλλων τίτλων του PlayStation, όπως το God of War.

Χωρίς videogame για πρώτη φορά οι Ολυμπιακοί Αγώνες μετά από 30 χρόνια

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν πάντα ευκαιρία για κυκλοφορία και ενός σχετικού videogame. Από το 1992 κι έπειτα, σε κάθε μεγάλη εκδήλωση υπήρχε και ένα επίσημο videogame και οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού είναι οι πρώτοι που δεν έχουν κάτι τέτοιο, μετά από 30 χρόνια. Το πρώτο σχετικό game ήταν το Olympic Gold για το SEGA Mega Drive και κυκλοφόρησε το 1984. Τα πιο πρόσφατα games έρχονταν από τη SEGA και είχαμε και αρκετές κυκλοφορίες με τους Mario και Sonic να προσφέρουν ανταγωνισμό σε διάφορα αθλήματα. Το τελευταίο videogame Ολυμπιακών Αγώνων ήταν το Tokyo 2020 – The Official Video Game και το Mario & Sonic at the Olympic Games Tokyo 2020, τα οποία κυκλοφόρησαν αμφότερα το 2019.

Μέχρι σήμερα τα επίσημα videogames που έχουν κυκλοφορήσει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι τα εξής.
1984: Hyper Olympic 84
1992: Olympic Gold
1996: Olympic Summer Games
2000: Sydney 2000
2004: Athens 2004
2007: Mario & Sonic at the Olympic Games
2008: Beijing 2008
2011: Mario & Sonic at the London 2012 Olympic Games
2012: London 2012
2016: Mario & Sonic at the Rio 2016 Olympic Games
2019: Mario & Sonic at the Olympic Games Tokyo 2020
2019: Olympic Games Tokyo 2020 – The Official Video Game

Μοναδική εξαίρεση που θα μπορούσε να πει κανείς για φέτος είναι το free-to-play mobile game Olympics Go! που όμως είναι γεμάτο με microtransactions και εμπλέκει ιδιαίτερα και την αγορά NFTs.

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga και άλλα games στο PS Plus τον Αύγουστο

H Sony ανακοίνωσε τα δωρεάν games που προσφέρει στους συνδρομητές του PlayStation Plus για τον μήνα Αύγουστο. Τα παιχνίδια θα είναι διαθέσιμα από την επόμενη εβδομάδα και στη λίστα τους βρίσκονται τα LEGO Star Wars: The Skywalker Saga, Five Night at Freedy’s Security Breach και Ender Lilies: Quietus of the Knights. Και τα τρία παιχνίδια θα είναι διαθέσιμα για κατέβασμα από τις 6 Αυγούστου έως και τις 2 Σεπτεμβρίου, όταν και θα αντικατασταθούν από τα δωρεάν παιχνίδια του Σεπτεμβρίου. Αυτή τη στιγμή και μέχρι τις 6 Αυγούστου είναι διαθέσιμα για κατέβασμα τα Borderlands 3, NHL 24 και Among Us. Τα παιχνίδια αυτά προσφέρονται σε όλους τους συνδρομητές της πλατφόρμας, είτε έχουν το πιο φθηνό πακέτο, είτε τα Extra και Premium. To LEGO Star Wars: The Skywalker Saga κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2022 και έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ πωλήσεων τίτλου LEGO στα videogames. Πούλησε συγκεκριμένα κάπου στα 3,2 εκατομμύρια αντίτυπα μέσα σε 2 εβδομάδες.

GTA 6: Η απεργία των voice actors δεν θα το επηρεάσει

Ο οργανισμός που διαχειρίζεται τα δικαιώματα των voice actors και των ηθοποιών που συμμετέχουν γενικότερα σε videogames κατέβηκε σε απεργία, με τα μέλη του να απέχουν -από τις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου- από κάθε δραστηριότητα στην αγορά. Ο λόγος είναι η διαφωνία του συνδικάτου με τις εταιρείες για το πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν εργαλεία και μηχανισμοί τεχνητής νοημοσύνης για να προσφέρουν απόδοση φωνών και εικόνας παρόμοιες με αυτές των ηθοποιών. Ο οργανισμός που εκπροσωπεί τους ηθοποιούς αναφέρει πως κάτι τέτοιο θα στοιχίσει σε θέσεις εργασίας και θα καταστήσει τους voice actors αχρείαστους το επόμενο διάστημα. Οι εκδότες προσπαθούν από την άλλη να βρουν τη χρυσή τομή και πολλοί ήταν αυτοί που ανησυχούν τι θα γίνει με τα games που αναμένονται το επόμενο διάστημα και χρησιμοποιούν ηθοποιούς, όπως πχ. το GTA 6. Η Rockstar Games πήρε θέση και εκπρόσωπός της δήλωσε πως οι συνεργάτες της έχουν πάρει άδεια για εργασία στο project, οπότε και δεν αλλάζει το παραμικρό στον προγραμματισμό που θέλει το game να κυκλοφορεί το 2025 για PS5 και Xbox Series X/S. Οι εταιρείες που πρέπει να βρουν λύση με τους voice actors είναι οι Activision, Disney, EA, Insomniac Games, Epic Games, Take 2 και WB Games, μεταξύ άλλων.

8 λεπτά δράσης από το Astro Bot

Video Duration
14:12

Το Astro Bot είναι το βασικό game του PlayStation για το επόμενο δίμηνο και ο τίτλος εμφανίστηκε στην πρόσφατη έκθεση ChinaJoy. Εκεί υπήρξε η δυνατότητα δοκιμής του για τους επισκέπτες, οι οποίοι πήραν μια πρώτη γεύση του τι έχει να προσφέρει ο τίτλος. Η έκδοση που παρουσιάστηκε στο event που έγινε στη Σανγκάη είναι νεότερη από όσες έχουμε δει μέχρι σήμερα και σίγουρα έδωσε μια καλύτερη εικόνα του τι θα πρέπει να περιμένουμε από το game. Ο τίτλος ακολουθεί τα χνάρια του Astro’s Playroom που ήταν προ-εγκατεστημένο σε κάθε PS5 από την ημέρα κυκλοφορίας του και φιλοδοξεί να αποδείξει ότι μπορεί ο ήρωας να σταθεί μόνος του σε μια περιπέτεια χωρίς περιορισμούς και με μεγαλύτερη διάρκεια. Μένει να δούμε αν μπορεί να τηρήσει τις υποσχέσεις του developer που μιλάει για πολλά και διαφορετικά είδη gameplay σε όλους τους προσφερόμενους πλανήτες του γαλαξία του. Υπενθυμίζεται πως το Astro Bot αναμένεται με πάνω από 50 πλανήτες-πίστες και αρκετές ώρες gameplay.