Φοιτητικό σπίτι καθαρό κι οργανωμένο με ελάχιστη προσπάθεια!

Περίληψη: Οι δουλειές του σπιτιού δεν αποτελούν προτεραιότητα για έναν φοιτητή. Ακολουθώντας τις προτάσεις μας όμως θα έχεις φοιτητικό σπίτι καθαρό κι οργανωμένο χωρίς κόπο!

Όταν σκέφτεσαι φοιτητική ζωή σίγουρα το μυαλό σου δεν πάει στις δουλειές του σπιτιού. Το φοιτητικό σπίτι όμως έχει κι αυτό τις απαιτήσεις του. Μέσα σε ένα γεμάτο καθημερινό πρόγραμμα πού χρόνος -και όρεξη- για καθάρισμα και συμμάζεμα, μπορεί να λες από μέσα σου αυτή τη στιγμή. Σε καταλαβαίνουμε, γι’ αυτό και ετοιμάσαμε τον απόλυτο φοιτητικό οδηγό, με προτάσεις, συμβουλές και συσκευές που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις το χώρο καθαρό κι οργανωμένο χωρίς να κουράζεσαι και να χάνεις πολύ χρόνο. Ας δούμε τι πρέπει να κάνεις για να έχεις πάντα το τέλειο φοιτητικό σπίτι!

Ο έξυπνος τρόπος να πλύνεις τα πιάτα

Η στοίβα με τα πιάτα που όλο και ψηλώνει στο νεροχύτη της κουζίνας δεν είναι άδικα ένα από τα κλισέ της φοιτητικής ζωής. Υπάρχει όμως τρόπος να μην πέσεις κι εσύ στην παγίδα και να μην γίνεται το πλύσιμο των πιάτων μία τεράστια αγγαρεία κάθε φορά. Η λύση είναι απλή: κάθε φορά που πας να αφήσεις κάτι στο νεροχύτη, πλύνε το αμέσως! Έτσι δεν θα τον βρίσκεις ποτέ γεμάτο και θα έχεις πάντα καθαρά σκεύη. Υιοθετώντας αυτή την πρακτική θα «σπάσεις» το πλύσιμο των πιάτων σε πολλά μικρά πλυσίματα. Με αυτό τον τρόπο κερδίζεις χρόνο και γλιτώνεις κόπο αφού ξεμπερδεύεις άμεσα με το πλύσιμο και οι λεκέδες δεν έχουν ξεραθεί και άρα βγαίνουν πιο εύκολα!

Βάλε το σκούπισμα στον αυτόματο

Foitiko-Spiti-01

Ακόμα κι αν νοικιάζεις μία μικρή γκαρσονιέρα, το τακτικό σκούπισμα μπορεί να πάρει αρκετό χρόνο. Χρόνο που σίγουρα θα ήθελες να ξοδέψεις κάπως αλλιώς. Ευτυχώς η τεχνολογία είναι με το μέρος σου! Αντί να σκουπίζεις εσύ, άσε μία σκούπα-ρομπότ να αναλάβει το σκούπισμα! Έτσι θα έχεις κάθε μέρα πεντακάθαρο πάτωμα χωρίς να κάνεις απολύτως τίποτα! Και για να κάνουμε ακόμα πιο εύκολη την απόκτηση της ιδανικής σκούπας για το φοιτητικό σπίτι, ετοιμάσαμε την πρωτοβουλία «Αλλάζω & Εξοικονομώ» University Edition! Έτσι μπορείς να αποκτήσεις ρομποτική σκούπα με 5πλο όφελος!

Φοιτητικό σπίτι: πλύσιμο ρούχων άνετα και οικονομικά

Foitiko-Spiti-02

Στην University Edition του «Αλλάζω & Εξοικονομώ» θα βρεις ακόμα περισσότερες κατηγορίες συσκευών να συμμετέχουν. Και εδώ δεν λείπουν τα πλυντήρια, τα στεγνωτήρια, αλλά και τα πλυντήρια-στεγνωτήρια. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να απαλλαγείς από 2 ακόμα δουλειές με μία κίνηση. Μην ψάχνεις για μικρά πλυντήρια για φοιτητές, ψάξε καλύτερα για ένα οικονομικό πλυντήριο-στεγνωτήριο! Αυτό θα σε διευκολύνει τόσο στο πλύσιμο όσο και στο στέγνωμα, έτσι ώστε να μην χρειάζεται κάθε φορά να απλώνεις τη μπουγάδα. Από τη στιγμή που μέσω της πρωτοβουλίας «Αλλάζω & Εξοικονομώ» μπορείς να κάνεις αγορές με άτοκες δόσεις, η επιλογή μίας πληρέστερης συσκευής γίνεται ευκολότερη.

Η καρέκλα γραφείου δεν είναι κρεμάστρα

Μιλώντας για πλύσιμο ρούχων, έχουμε ακόμα ένα tip που θα σε βοηθήσει να ξεμπερδέψεις πιο εύκολα. Το φοιτητικό σου σπίτι χρειάζεται σίγουρα και ένα καλάθι απλύτων, έτσι ώστε να μην μαζεύεις κάθε φορά τα ρούχα από την καρέκλα του γραφείου (ή το πάτωμα) όταν έρθει η ώρα να βάλεις πλυντήριο. Για να ξεχωρίζεις ακόμα πιο εύκολα ποια ρούχα θέλουν πλύσιμο και ποια όχι, εξαιρετικά βολική είναι και μία κρεμάστρα δαπέδου για το νέο σου φοιτητικό σπίτι. Ό,τι θες να φορέσεις ξανά το κρεμάς εκεί και δεν το βάζεις στη ντουλάπα με τα καθαρά, ενώ τα άπλυτα πάνε κατευθείαν στο καλάθι. Κάπως έτσι, το να βάλεις πλυντήριο γίνεται κάθε φορά υπόθεση του ενός λεπτού.

Χτίσε καθημερινές συνήθειες

Foitiko-Spiti-03

Ίσως η καλύτερη συμβουλή που μπορούμε να σου δώσουμε για να κρατήσεις το φοιτητικό σπίτι σε τέλεια κατάσταση χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια είναι να δημιουργήσεις μία ρουτίνα που θα σε βοηθήσει να κάνεις το καθάρισμα μέρος της καθημερινότητάς σου. Αν μερικές μικρές ενέργειες σου γίνουν συνήθειες, τότε πολλές δουλειές θα βγουν από το πρόγραμμα όταν έρθει η ώρα για γενική καθαριότητα ή για συμμάζεμα του σπιτιού επειδή περιμένεις κόσμο. Μία από αυτές τις συνήθειες είναι το στρώσιμο του κρεβατιού. Κάθε πρωί πριν φύγεις για τη σχολή (ή για καφέ – no judgment here) φτιάξε το κρεβάτι και έτσι δεν θα χρειάζεται ποτέ να το στρώσεις όταν γυρίσεις. Μία ακόμα εξαιρετική συνήθεια είναι να τακτοποιείς αμέσως ό,τι βγάλεις από τη θέση του, όταν σταματήσεις να το χρησιμοποιείς. Έτσι δεν θα χρειαστεί ποτέ να τακτοποιήσεις ένα σωρό αντικείμενα όλα μαζί. Τέλος, βάλε στο πρόγραμμα και το τακτικό σκούπισμα επιφανειών. Όταν κάτι πέσει στο γραφείο ή σε άλλα έπιπλα, πέρασέ τα με ένα πανί. Αυτό σου εξασφαλίζει πως καθαρίζεις άμεσα και μειώνεις τη συσσώρευση σκόνης καταβάλλοντας ελάχιστη προσπάθεια.

Οργάνωσε αποδοτικά το φοιτητικό γραφείο

Foitiko-Spiti-04

Σε συνέχεια των όσων είπαμε ακριβώς από πάνω, ας φέρουμε το φοιτητικό γραφείο στο επίκεντρο. Για να μπορείς να τακτοποιείς αμέσως τα πάντα, πρέπει να επιλέξεις φοιτητικά έπιπλα που ευνοούν την  εύκολη οργάνωση. Το φοιτητικό γραφείο που θα επιλέξεις πρέπει οπωσδήποτε να συνοδεύεται από συρταριέρα, για να έχεις χώρο να οργανώσεις γραφική ύλη και άλλες προμήθειες. Απαραίτητη για κάθε φοιτητικό σπίτι είναι και μία -τουλάχιστον- βιβλιοθήκη, όχι μόνο για τη διακόσμηση του φοιτητικού στούντιο ή του διαμερίσματος, αλλά και για την καλύτερη οργάνωση των συγγραμμάτων. Τέλος, για την αποδοτικότερη οργάνωση των σημειώσεών χρειάζεσαι και είδη αρχειοθέτησης όπως ντοσιέ, φακέλους και θήκες. Έτσι δεν θα τις έχεις όλες «χύμα» στα συρτάρια και στο γραφείο, αλλά θα τις έχεις ομαδοποιημένες και έτοιμες να σε βοηθήσουν όταν ξεκινήσει η εξεταστική.

Το φοιτητικό σπίτι ξεκινά στα Public

Η μεγάλη σου προσπάθεια να περάσεις στο Πανεπιστήμιο επιβραβεύθηκε και ετοιμάζεσαι να περάσεις στο επόμενο κεφάλαιο της ζωής σου! Για να κάνουμε ευκολότερη τη μετάβαση στη φοιτητική ζωή, στα Public έχουμε ό,τι χρειάζεται ένας νέος φοιτητής, για το φοιτητικό σπίτι και όχι μόνο! Και με τις παραπάνω συμβουλές μας ελπίζουμε να βοηθήσαμε να γίνει ακόμα πιο εύκολη η καθημερινότητά σου!