Back to School: Ο απόλυτος οδηγός για αγορές σχολικών για νέους γονείς

Περίληψη: Οι αγορές σχολικών ειδών δεν χρειάζεται να σε αγχώνουν! Κάνοντας από νωρίς τις back to school αγορές το πρώτο κουδούνι θα φέρει μόνο χαμόγελα!

Κάθε νέος γονιός ανυπομονεί για την ημέρα που τα παιδιά θα πάνε σχολείο. Τα συναισθήματα είναι μία μίξη χαράς, άγχους, προσμονής και ίσως μίας ευχάριστης αγωνίας για τη νέα αρχή του παιδιού. Κάπου μέσα σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν και οι σκέψεις για αγορές σχολικών ειδών. Δεν θέλουμε αυτή η υποχρέωση να προσθέσει έξτρα άγχος, οπότε πάμε να προετοιμάσουμε μαζί τις αγορές σχολικών από νωρίς!

Η σημασία της προετοιμασίας για το σχολείο

Για νέους γονείς, η προμήθεια σχολικών δεν είναι απλά μία δουλειά που πρέπει να κάνουν πριν ξεκινήσει το σχολείο. Πέρα από τα προφανή, δηλαδή η παροχή των καλύτερων μαθησιακών συνθηκών για τα παιδιά, η απόκτηση όλων των απαιτούμενων εργαλείων βοηθά να γίνει ομαλότερη η μετάβαση στο νέο περιβάλλον για τους μικρούς μαθητές. Πραγματοποιώντας τις back to school αγορές μαζί, τα παιδιά νιώθουν πιο έτοιμα για την πρώτη μέρα και έτσι ξεκινούν με αυτοπεποίθηση τη σχολική χρονιά. Ταυτόχρονα, τα παιδιά σχηματίζουν μία θετική εμπειρία για το σχολείο πριν ακόμα αυτό ξεκινήσει καθώς έχουν την ευκαιρία να διαλέξουν τις προμήθειες που τους αρέσουν και συνήθως ανυπομονούν να χρησιμοποιήσουν όλα τα σχολικά που απέκτησαν.

Φτιάξε τη λίστα αγορών για το σχολείο

Ο πιο εύκολος τρόπος για να μην ξεχάσεις τίποτα και να διώξεις το άγχος είναι να ετοιμάσεις μία λίστα με όλα τα απαραίτητα. Πάρε χαρτί και μολύβι λοιπόν (ή άνοιξε την εφαρμογή σημειώσεων στο κινητό σου) και έλα να δούμε μαζί τι πρέπει να περιλαμβάνουν οι αγορές σχολικών ειδών φέτος.

Ξεκίνα με τα βασικά σχολικά είδη

Ίσως τα έχεις ήδη στο μυαλό σου, αλλά αξίζει να ξεκινήσουμε από τα βασικά. Όλο και κάτι μπορεί να ξεφύγει, οπότε θα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Σχολικά βιβλία

Όλα ξεκινούν από το βιβλίο. Σε όποια τάξη κι αν θα πάει ένα μαθητής, μπορείς από τώρα να αποκτήσεις τα σχολικά βιβλία του έτους 2023-24. Μάλιστα θα τα βρεις είτε ξεχωριστά, ανά τάξη και μάθημα, είτε σε έτοιμα πακέτα, με ντύσιμο ή χωρίς.

Σχολικά βοηθήματα

Τα σχολικά βοηθήματα δεν είναι απλώς «λυσάρια», είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για μαθητές και γονείς και μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να αναπτύξουν τις μαθησιακές τους δεξιότητες και να επεξηγήσουν τη διδακτέα ύλη με έναν πιο κατανοητό τρόπο. Γι’ αυτό και απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες.

Τετράδια, μπλοκ και σημειωματάρια

Σε όποια τάξη κι αν πηγαίνουν τα παιδιά, θα κρατήσουν σίγουρα πολλές σημειώσεις. Για να είναι πάντα οργανωμένες, όλοι οι μαθητές χρειάζονται τετράδια, μπλοκ και σημειωματάρια κάθε σχολική χρονιά.

Γόμες, μολύβια, στυλό και όλη η απαραίτητη γραφική ύλη

Πώς θα γράψει όμως όλα όσα πρέπει χωρίς την απαραίτητη γραφική ύλη; Δεν γίνεται λοιπόν να αφήσεις εκτός της λίστας σου τα μολύβια, τις γόμες, τις ξύστρες, αλλά και τα στυλό.

Ο απαραίτητος σχολικός εξοπλισμός δεν πρέπει να λείπει από τη λίστα σου

Η λίστα με τα σχολικά είδη αρχίζει να μεγαλώνει. Έφτασε η ώρα να δούμε πώς θα οργανωθούν όλα σωστά. Οπότε παρακάτω θα δούμε τον εξοπλισμό που κάθε μαθητής χρειάζεται στην καθημερινότητά σου.

Σχολικές τσάντες

Η επιλογή σχολικής τσάντας είναι συνήθως το αγαπημένο κομμάτι των παιδιών κατά τις αγορές σχολικών ειδών. Μπορεί τα παιδιά να ενδιαφέρονται κυρίως για τα σχέδια, εσύ όμως πρέπει να φροντίσεις η τσάντα να έχει τον απαραίτητο χώρο και να είναι άνετη.

Κασετίνες

Για να μην επικρατεί το απόλυτο χάος μέσα στην τσάντα, κάθε μαθητής χρειάζεται και μία κασετίνα. Έτσι όλη η γραφική ύλη θα είναι συγκεντρωμένη σε ένα σημείο και τα παιδιά θα μπορούν να βρουν στη στιγμή ό,τι χρειάζονται.

Τσάντες φαγητού, φαγητοδοχεία και παγούρια

Αν τα παιδιά πάνε ολοήμερο, τότε πρέπει να έχουν μαζί τους και το καθημερινό φαγητό. Για να μην είναι το φαΐ στο ίδιο μέρος με τα βιβλία όμως, καλό είναι τα παιδιά να έχουν ξεχωριστή τσάντα φαγητού για τα φαγητοδοχεία τους. Είτε πάνε ολοήμερο είτε όχι όμως, όλα τα παιδιά χρειάζονται και ένα παγούρι πάντα μαζί τους για να μένουν ενυδατωμένα.

Μην ξεχνάς τα είδη προσωπικής φροντίδας

Τα παιδιά περνούν τόσες ώρες στην τάξη (και στην αυλή), οπότε είναι καλό να έχουν πάντα μαζί τους μερικά βασικά είδη προσωπικής φροντίδας αν τα χρειαστούν. Βάλε στην τσάντα τους ένα πακέτο με υγρά μαντηλάκια και ένα αντισηπτικό, για να μπορούν να καθαρίσουν τα χέρια τους άμεσα χωρίς να σηκωθούν από το θρανίο τους.

Πρόσθεσε και χρήσιμα είδη γραφείου, οργάνωσης και αρχειοθέτησης

Πίσω στο σπίτι, μόλις τα παιδιά γυρίσουν από το σχολείο, σίγουρα δεν θες στο δωμάτιό τους να γίνεται χαμός. Η λίστα με τις αγορές σχολικών λοιπόν πρέπει σίγουρα να περιλαμβάνει και είδη αρχειοθέτησης. Έτσι και το δωμάτιο θα είναι τακτοποιημένο και το διάβασμα θα γίνεται πιο αποδοτικά.

Ντοσιέ και φάκελοι μεταφοράς

Απαραίτητο εργαλείο για κάθε γραφείο (μαθητικό και όχι μόνο) είναι τα ντοσιέ. Με έλασμα, με κρίκους, ή με διαφάνειες δεν έχει σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι να μπορούν οι μικροί μαθητές να οργανώσουν τις σημειώσεις τους σε ένα σημείο. Για τις μέρες που οι σημειώσεις και οι εργασίες θα πηγαινοέρχονται από το σπίτι στο σχολείο επίλεξε έναν φάκελο αρχειοθέτησης έτσι ώστε να μην τσαλακωθεί τίποτα.

Αριθμομηχανές

Η αριθμομηχανή είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για πολλούς μαθητές, ανάλογα την τάξη. Για τις πρώτες τάξεις του δημοτικού δεν είναι απαραίτητη, αλλά μεγαλώνοντας θα τη χρειαστούν σίγουρα καθώς η πολυπλοκότητα αυξάνεται. 

Μολυβοθήκη

Στο σχολείο έχουν την κασετίνα, στο σπίτι τη μολυβοθήκη. Ό,τι χρειάζονται από γραφική ύλη απλώνουν το χέρι και το παίρνουν, χωρίς να σπαταλάνε χρόνο ψάχνοντάς το.

Συμβουλές ενόψει της πρώτης ημέρας του σχολείου

Tip 1: Προετοιμαστείτε μαζί από το προηγούμενο βράδυ. Οργάνωσε παρέα με τα παιδιά την πρώτη μέρα στο σχολείο. Επίλεξε μαζί τους τα ρούχα που θα φορέσουν και ετοιμάστε την τσάντα. Έτσι και τα παιδιά θα νιώσουν έτοιμα και εσύ θα εξοικονομήσεις χρόνο.

Tip 2: Ξυπνήστε όσο πιο νωρίς γίνεται. Έχοντας πολύ χρόνο στη διάθεσή σου, σου εξασφαλίζει πως δεν θα χρειαστεί να βιαστείς για τίποτα και ούτε θα μεταδώσεις άγχος στα παιδιά. Αν φτάσετε και στο σχολείο σχετικά νωρίς τότε τα παιδιά θα έχουν λίγο παραπάνω χρόνο στη διάθεσή τους για να εγκλιματιστούν στο νέο περιβάλλον.

Tip 3: Ένα καλό πρωινό είναι πάντα απαραίτητο. Ένα θρεπτικό πρωινό είναι εξαιρετικά σημαντικό για την ενέργεια και τη συγκέντρωση των παιδιών κατά τη διάρκεια της ημέρας. Προετοίμασε ένα ισορροπημένο γεύμα για να το βοηθήσεις να ξεκινήσει σωστά η πρώτη μέρα τους στο σχολείο.

Οι αγορές σχολικών, τόσο για παλιούς όσο και για νέους γονείς, περνάνε από τα Public!

Ίσως το καλύτερο tip για την πρώτη μέρα στο σχολείο όμως είναι να μην τα αφήσεις όλα για την τελευταία στιγμή! Αν τα προγραμματίσεις όλα από νωρίς, θα αποφύγεις το περιττό άγχος και θα εστιάσεις μόνο σε αυτό που έχει σημασία: να κάνεις την πρώτη μέρα του παιδιού στο σχολείο την καλύτερη δυνατή! Στα Public είμαστε ήδη έτοιμοι να καλύψουμε όλες τις ανάγκες σου σε σχολικά, έτσι ώστε η νέα σχολική χρονιά να αρχίσει με τρόπο ιδανικό!