Παιχνίδια HEADU: Η μάθηση γίνεται πιο fun από ποτέ! [Διαγωνισμός]

Περίληψη: Εκπαίδευση και παιχνίδι γίνονται ένα στην πιο διασκεδαστική συλλογή παιχνιδιών για παιδιά ηλικίας 1 έως 8 ετών. Μπες στον διαγωνισμό και κέρδισε παιχνίδια HEADU.

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε. Μικροί και μεγάλοι μαθητές περνούν το κατώφλι των τάξεων και επιστρέφουν για τα καλά στους φρενήρεις ρυθμούς της καθημερινότητας. Για τα παιδιά στο νηπιαγωγείο και το δημοτικό η προσαρμογή είναι, όπως ξέρεις, δύσκολη υπόθεση, ενώ ήδη μαθητές και γονείς καλούνται να τα βγάλουν πέρα με ένα βαρύτατο πρόγραμμα. Πρωί στο σχολείο, μετά διάβασμα στο σπίτι, ξένες γλώσσες, εξωσχολικές δραστηριότητες, και η λίστα δεν έχει τέλος. Σήμερα, αυτό το ωράριο «ενήλικου» τείνει να γίνει πλέον ο κανόνας. Το χειρότερο είναι πως δεν αφήνει περιθώρια για τη βασική ενασχόληση όλων των παιδιών. Το παιχνίδι. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για τη σημασία που έχει το παιχνίδι στην νοητική, ψυχολογική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών. Αρκεί να θυμηθούμε τη σχετική διακήρυξη του ΟΗΕ, η οποία αναφέρεται στο παιχνίδι ως «καθολικό και αναπαλλοτρίωτο δικαίωμα της παιδικής ηλικίας».

Ώρα για διασκέδαση με τα εκπαιδευτικά παιχνίδια HEADU

Το παιχνίδι εκτός από πηγή χαλάρωσης, χαράς και διασκέδασης είναι εδώ και χιλιάδες χρόνια ένα άριστο εργαλείο εκπαίδευσης. Είναι, θα λέγαμε, στο DNA των παιδιών να επικοινωνούν και να μαθαίνουν μέσα από το παιχνίδι, την εξερεύνηση, και τη δημιουργία. Δεν είναι τυχαίο, πως το παιχνίδι είναι βασικό κομμάτι της περίφημης μεθόδου Μοντεσσόρι, η οποία άλλαξε ριζικά την ιστορία της παιδαγωγικής. Ακολουθώντας τα βήματα της σπουδαίας Ιταλίδας παιδαγωγού, η HEADU σχεδιάζει εκπαιδευτικά παιχνίδια που βοηθούν τα παιδιά να αναπτύξουν συνολικά τη νοημοσύνη τους.

Πίσω από τα παιχνίδια της ιταλικής εταιρείας, κρύβεται μία πρωτοποριακή μαθητική διαδικασία, η οποία ενθαρρύνει τα παιδιά να χρησιμοποιούν τον εγκέφαλό τους με διαφορετικούς τρόπους ώστε να αποκτούν με κάθε παιχνίδι ξεχωριστές δεξιότητες. Για παράδειγμα, στο επιτραπέζιο «Εκπαιδευτικές Κάρτες-Παιχνίδι Λογικής» τα παιδιά αντιστοιχούν ζώα με τα μωρά τους, αναπτύσσοντας έτσι τη λογική-μαθηματική τους σκέψη. Με το παζλ «8+1 Δεινόσαυροι» τα παιδιά εκτός από τη χαρά της συμπλήρωσης του παζλ, μαθαίνουν τον προϊστορικό κόσμο και βελτιώνουν τις λεπτές κινητικές τους δεξιότητες. Στην ίδια λογική είναι και η «Φάρμα με Αυτοκόλλητα».  Σε αυτό το παζλ τα παιδιά θα γνωρίσουν εμπειρικά τα ονόματα και τη μορφή των ζώων βάζοντάς τα στη σωστή θέση. Για τη βασική δεξιότητα της ανάγνωσης, η HEADU έφτιαξε το παιχνίδι «Αλφάβητος-Ψηλαφίζω», όπου τα παιδιά μαθαίνουν τα γράμματα της αλφαβήτου παίζοντας με τα χέρια. Εξίσου fun είναι και το επιτραπέζιο «Φαντασυλλάβισε», ένα παιχνίδι συλλαβών γεμάτο γέλιο, χρώματα και φαντασία.

headu-ekpaideytika-paixnidia-01

Μέθοδος LPH: Η μάθηση περνάει μέσα από το διαδραστικό παιχνίδι

Όλα τα παιχνίδια της HEADU, έχουν σχεδιασθεί με τη συμβολή εκπαιδευτικών, καθηγητών και ειδικών σε θέματα παιδικής ανάπτυξης. Στον πυρήνα των παιχνιδιών βρίσκεται η μέθοδος LPH (Lifelong Playing HEADU). Το διαδραστικό παιχνίδι HEADU είναι η μέθοδος τριών βασικών σημείων που προωθεί, διεγείρει και κινητοποιεί τη φυσική νοημοσύνη των παιδιών με διασκεδαστικά παιχνίδια. Η μέθοδος LPH βασίζεται στις αρχές του μοντεσσοριανού συστήματος και στη θεωρία του Howard Gardner. Σύμφωνα με τον Αμερικανό ψυχολόγο κάθε παιδί γεννιέται με ένα μοναδικό συνδυασμό ευφυιών, όπως η προσωπική, η σωματική, η χωρική και η μαθηματική νοημοσύνη. Τα παιχνίδια της Headu, καλλιεργούν συνδυαστικά τις δεξιότητες των παιδιών, ενεργοποιώντας ταυτόχρονα πολλαπλές περιοχές του εγκεφάλου. Έτσι, όπως και στη μοντεσσοριανή εκπαίδευση, τον κυρίαρχο ρόλο έχει το παιδί, το οποίο μαθαίνει να σκέφτεται σύνθετα και να αξιοποιεί πληροφορίες παίζοντας.  

Διαγωνισμός - Παιχνίδια HEADU

Η νέα σχολική χρονιά είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνουμε και πάλι το παιχνίδι προτεραιότητα στις ζωές των παιδιών. Τα Public δωρίζουν συνολικά πέντε (5) τεμάχια από τα παιχνίδια που παρουσιάσαμε, σε ισάριθμους τυχερούς νικητές. Αν θες να κερδίσεις και εσύ ένα από τα εκπαιδευτικά παιχνίδια της HEADU, συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στην ειδική φόρμα συμμετοχής, μέχρι τις 28/9. Πολλαπλές συμμετοχές δε θα ληφθούν υπόψη.

Καλή σχολική χρονιά και μην ξεχνάς η βασιλική οδός προς τη γνώση είναι το παιχνίδι!