10 πρωτότυπες Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες για παιδιά

Περίληψη: Τα Χριστούγεννα, όντας μια ανάσα μακριά, είναι μια καλή ευκαιρία να περάσεις ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά. Πάμε να δούμε έξυπνες γιορτινές ιδέες μαζί;

Τα Χριστούγεννα είναι η πιο μαγική στιγμή του χρόνου. Η εποχή που μαζί με τα δώρα μοιράζουμε αγάπη και χαμόγελα στα αγαπημένα μας πρόσωπα! Για τους γονείς, επίσης, είναι μια περίοδος ξεκούρασης και μια ευκαιρία να περάσουν όμορφες στιγμές με τα παιδάκια τους. Για να είναι κάθε στιγμή μοναδική, κάναμε μια έρευνα και συγκεντρώσαμε 10 ενδιαφέρουσες, πρωτότυπες αλλά και fun δραστηριότητες – μια για κάθε μέρα μέχρι το τέλος του χρόνου – , που μπορείς να κάνεις με τα παιδία σου για να τους χαρίσεις στιγμές που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη τους. Φύγαμε!

Παίζουμε όλοι μαζί ένα επιτραπέζιο

Οι προτάσεις μας ξεκινούν με επιτραπέζια παιχνίδια. Τα βήματα είναι απλά: Ανάβεις τζάκι, φτιάχνεις ζεστή σοκολάτα για σένα και το μικράκι σου και μαζεύεστε γύρω από το τραπεζάκι του σαλονιού. Αγαπημένα, διαχρονικά, μυστηρίου, στρατηγικής, φαντασίας ή αστεία επιτραπέζια παιχνίδια θα διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους, θα οξύνουν το πνεύμα, θα φρεσκάρουν τις γνώσεις και θα σας κάνουν να πέσετε κάτω από τα γέλια! «Μυστήρια στο Πεκίνο», ένα παιχνίδι όπου παίρνεις το ρόλο του ντεντέκτιβ για να λύσεις τα μυστήρια και να συλλάβεις τους ένοχους. Monopoly, για να σκεφτείς επιχειρηματικά και να γίνεις ο μεγάλος νικητής. «Hotel Tycoon» για να γίνεις μεγιστάνας πολυτελών ξενοδοχείων! Οι επιλογές ατελείωτες, αρκεί να ψαχτείς λιγάκι! Ανακάλυψε ακόμη περισσότερα επιτραπέζια παιχνίδια στον Χριστουγεννιάτικο κατάλογό μας!

Διαβάζουμε ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι

Τα βιβλία έχουν κάθε χρόνο την τιμητική τους! Τι πιο όμορφο από το να διαβάσεις ένα χριστουγεννιάτικο βιβλίο στο μικρό σου πριν κοιμηθεί; Μπορείς να βρεις υπέροχες γιορτινές ιστοριούλες με δυνατά νοήματα για τα Χριστούγεννα και την αγάπη! Εμείς έχουμε ήδη ξεχωρίσεις μερικές top επιλογές, για να βρεις πιο εύκολα την όμορφη χριστουγεννιάτικη ιστορία που θα διαβάσεις στα παιδιά.

Φτιάχνουμε τη δική μας πόλη με LEGO

Μετά τα βιβλία, έρχεται η σειρά των παιχνιδιών! Ψάχνεις ένα δημιουργικό παιχνίδι που θα ευχαριστηθεί το παιδί σου και θα παίζει με τις ώρες; Η λύση κρύβεται στον κόσμο των LEGO. Συνδυάζει διασκέδαση, δημιουργικότητα και δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να δημιουργήσουν έναν ολόκληρο κόσμο μόνο με… πολύχρωμα τουβλάκια!

Μαθαίνουμε χριστουγεννιάτικα τραγούδια

Όπως υποσχεθήκαμε, σου έχουμε για κάθε μέρα και μια καινούργια μοναδική χριστουγεννιάτικη ασχολία για σένα και τα παιδιά. Σειρά έχουν τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Μια από τις επόμενες μέρες βάλε να παίζουν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα, και ξεκίνα να τραγουδάς και να χορεύεις με το μικρό σου! Άλλωστε, οι πιο όμορφες στιγμές κρύβονται στα πιο απλά πράγματα! 

Βγαίνουμε για κάλαντα ή ακούμε Xmas τραγούδια στο Public Golden Hall/The Mall Athens

New day, new Christmas activity! Φέτος τα Χριστούγεννα ένα διαφορετικό act είναι έτοιμο να υποδεχτεί εσένα και τους μικρούς σου φίλους στα Public Golden Hall και The Mall Athens! Μια Χριστουγεννιάτικη μπάντα 8 καταξιωμένων μουσικών θα γεμίσει τον χώρο των καταστημάτων με χριστουγεννιάτικες μελωδίες, ενώ οι βοηθοί του Άγιου Βασίλη θα μοιράζουν χριστουγεννιάτικα στολίδια σε μικρούς και μεγάλους! Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο για να περάσεις όμορφα τις ημέρες των γιορτών;

Γνωρίζουμε αγαπημένους ήρωες στο Public Συντάγματος 

Σίγουρα μέσα στο γράμμα του Άι Βασίλη, θα έχει γράψει το μικρό σου πως θέλει να γνωρίσει τον αγαπημένο του ήρωα! Τα Public κάνουν πραγματικότητα το όνειρο κάθε παιδιού, με διάσημους Χριστουγεννιάτικους ήρωες που θα δώσουν το παρόν στο Public Συντάγματος. Ο Άγιος Βασίλης, ο Σκρουτζ, η Κόκκινη Βασίλισσα και η Χιονάτη θα μας δώσουν λίγη από τη μαγεία τους και θα μοιράσουν απίστευτα χριστουγεννιάτικα στολίδια!

Φτιάχνουμε χειροποίητες χριστουγεννιάτικες κάρτες ή στολίδια για το δέντρο 

Χριστουγεννιάτικες διακοπές για τα παιδιά σημαίνει παιχνίδι, καθισιό και πολύς ελεύθερος χρόνος για δημιουργική απασχόληση. Τι θα έλεγες φέτος να φτιάξετε μαζί πρωτότυπες χριστουγεννιάτικες κατασκευές, χειροποίητες κάρτες αλλά και στολίδια για το δέντρο; Προμηθεύσου χαρτικά, πολύχρωμους μαρκαδόρους, πινέλα, μπογιές, διακοσμητικά και - φυσικά - μπόλικη χρυσόσκονη και ξεκινήστε! Η φαντασία των μικρών δεν έχει όρια και τώρα στις γιορτές είναι η καλύτερη ευκαιρία να την αναπτύξουν ακόμα περισσότερο, δημιουργώντας ό,τι βάλει ο νους τους!

Πηγαίνουμε βόλτα στο παγοδρόμιο

Τις γιορτινές αυτές μέρες, υπάρχουν πολλές αφορμές για χριστουγεννιάτικες βόλτες που συνδυάζονται με δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Μία από αυτές είναι τα παγοδρόμια που στήνονται σε πολλές πόλεις της Ελλάδας για τις ημέρες των γιορτών. Ψάξε το κοντινότερο παγοδρόμιο από το σπίτι, βάλε το σκουφάκι και τα γάντια σου και ετοιμάσου για μια δραστηριότητα με πολλές σβούρες αλλά και… τούμπες! 🤪

Χριστουγεννιάτικο κυνήγι θησαυρού 

Κι αν οι γιορτές δεν είναι η καταλληλότερη περίοδος για ένα Χριστουγεννιάτικο κυνήγι θησαυρού, τότε πότε είναι; Μετέτρεψε το σπίτι αναλόγως, γέμισε κάθε γωνιά με χαρτάκια με κρυμμένους γρίφους και ας κερδίσει ο καλύτερος!

Φωτογραφίζουμε χριστουγεννιάτικες εικόνες της πόλης

Για το τέλος κρατήσαμε ίσως την αγαπημένη μας πρόταση: βόλτα στην πόλη, με ένα ζεστό ρόφημα στο ένα χέρι και μια φωτογραφική μηχανή στο άλλο, που περιμένει να γεμίσει με φωτογραφίες από κάθε στολισμένη γωνιά της πόλης. Ξεκινήστε μαζί με τα παιδιά ένα παιχνίδι για το πόσα γιορτινά σημεία μπορείτε να ανακαλύψετε μέσα στην πόλη. Από χριστουγεννιάτικα δέντρα, στολίδια και πολύχρωμα φωτάκια σε βιτρίνες μέχρι τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες που σίγουρα θα τσιμπήσετε, απαθανατίστε τα αγαπημένα σας και γεμίστε τα φωτογραφικά άλμπουμ με όμορφες αναμνήσεις!

Κάπου εδώ τελειώνουν οι προτάσεις μας για χριστουγεννιάτικες δημιουργικές ασχολίες για μεγάλους και μικρούς. Ακολούθησε το παραπάνω πρόγραμμα και πίστεψέ μας, οι γιορτινές ημέρες θα γεμίσουν πολλά, πολλά χαμόγελα! Σου ευχόμαστε καλές και δημιουργικές γιορτές!