The Orange Show podcast #12: Προβλέψεις 2024 & διαγωνισμός ft The Real Ancient Memes

Περίληψη: Memes, ατάκες, προβλέψεις και άπλετος σουρεαλισμός σε περιμένουν στο εορταστικό και τελευταίο The Orange Show της φετινής χρονιάς!

Τι χρειάζεται ένα podcast σαν το Orange Show για να γίνει εορταστικό; Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, καλή παρέα και… memes. Πολλά memes. Πριν αρχίσουμε μικροί και μεγάλοι να ετοιμαζόμαστε για το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν, η Έρρικα Ρούσσου φιλοξενεί τους ιθύνοντες νόες της διάσημης πλέον σελίδας «Ancient Memes» οι οποίοι μοιράζονται μαζί μας «αρχαία μιμίδια», ημερολόγια και ιστορίες από την κρύπτη των πάλαι ποτέ βίντεο κλαμπ. Καθώς βάζεις τις τελευταίες πινελιές στο στολισμό του σπιτιού, συντονίσου στο τελευταίο και πιο χαρούμενο επεισόδιο του The Orange Show!

Ancient Memes: Ένα σουρεαλιστικό blast from the past!

Για τους λίγους εκεί έξω που δεν γνωρίζουν «τι εστί» «Ancient Memes», επίτρεψέ μας να κάνουμε μια μικρή εισαγωγή. Είτε παίζεις «δυνατά» σε όλα τα social από TikTok μέχρι Threads, είτε η παρουσία σου περιορίζεται στη χρήση του messenger, σίγουρα θα έχεις συναντήσει κάποιο από τα εκατοντάδες memes που έχουν κάνει θραύση στον υπέροχο κόσμο του ελληνικού διαδικτύου. Μέσα από την ομώνυμη ιντερνετική σελίδα, φημισμένοι πίνακες και έργα τέχνης από την αρχαιότητα, τον Μεσαίωνα και την Αναγέννηση, μετατρέπονται σε templates για κάθε λογής σουρεαλιστικούς διαλόγους εμπνευσμένους από τη δική μας πεζή καθημερινότητα.

the-orange-show-12-ancient-memes-02

Διαγωνισμός The Orange Show: Ποδαρικό τη νέα χρονιά με το Ημερολόγιο των Ancient Memes!

Ας δούμε τώρα όσα συζήτησε η Έρρικα με τον Κώστα Τουλάκη και την Ισμήνη Βιλλιώτη, δύο από τα μέλη της ομάδας που «τρέχει» τα Ancient Memes. Ή μάλλον στοπ. Προέχει ο Orange Show διαγωνισμός γι’ αυτή την εβδομάδα. Εκτός από τα Χριστούγεννα, σε λίγες μέρες αλλάζει και ο χρόνος! Τι καλύτερο δώρο λοιπόν από το υπογεγραμμένο «Ancient Memes αν-ημερολόγιο του 2024». Συμβουλές που πρέπει να αποφύγεις, ξεκαρδιστικές ιστορίες και οι χαρακτήρες των Ancient Memes έρχονται να σου υπενθυμίσουν πως το 2024 θα είναι η χρονιά σου με σύνθημα «Καλά θα πάει αυτό»!

Για να κερδίσεις ένα από τρία μυθικά ημερολόγια, άφησε ένα σχόλιο κάτω από το σχετικό post στα social των Public, γράφοντας την αγαπημένη σου ατάκα από Ancient Memes ή αυτό που θέλεις να σου φέρει το νέο έτος. Εννοείται κάνεις follow το The Orange Show στο Spotify, ενώ πλέον μπορείς να το βρεις και στο YouTube!

Video Duration
31:22

Προβλέψεις που πήγαν (όχι και τόσο) καλά!

Αφού ο Κώστας ξεκίνησε με ένα throwback στα καλτ βίντεο κλαμπ των ‘90s, το λόγο στη συνέχεια πήρε η Ισμήνη σε ρόλο Πυθίας για να μιλήσει για τις μεγάλες μαντικές επιτυχίες της σελίδας. Ο Νοστράδαμος αποδείχθηκε πολύ μικρός μπροστά στη δύναμη των Ancient Memes, ενώ και φέτος το φιλοθεάμον κοινό έχει ήδη υποβάλει τα ερωτήματα του προς το μαντείο. Βέβαια, οι απαντήσεις της Ισμήνης slash Πυθίας μπορεί να μην είναι αυτές που περίμενες. Η συζήτηση κινήθηκε ακόμη πάνω σε αστρολογικούς χάρτες ενώ δεν έλειψαν και οι ερωτήσεις για τα αισθηματικά.

Ancient Memes: Ιστορία, διάσημοι fans και ευχές!

Από ένα βίντεο κλαμπ (see above) ξεκίνησε και το viral φαινόμενο των Ancient Memes. Την αρχή έκανε ο Κώστας, σχεδιάζοντας τα δικά του «μιμίδια», αρχικά στο δικό του προφίλ στο Facebook. Από εκεί και πέρα τα πάντα πήραν γρήγορα το δρόμο τους, με τα «Ancient Memes» να εξελίσσονται γρήγορα σε ένα από τα πιο viral ιντερνετικά trends. Αρκεί μόνο να πούμε πως σήμερα, η σελίδα στο Facebook μετρά περισσότερους από 434Κ followers!

the-orange-show-12-ancient-memes-01

Δηλωμένοι fans της σελίδας είναι η Καίτη Γαρμπή, ο Σάββας Πούμπουρας, ο Αλέξανδρος Τσουβέλας, η Σοφία Μουτίδου και πολλοί ακόμη σταρ της Ελλάδας και του... Hollywood. Στη συνέχεια οι συγγραφείς του «Ancient Memes Ημερολογίου» αναφέρθηκαν στη χρησιμότητα του έργου τους. Έχουμε και λέμε: σαΐτα, καζαμίας, οδηγός για επαγγελματική και προσωπική ζωή, και, εννοείται, άφθονα memes.

Αφού η κουβέντα ξέφυγε για λίγο προς σινεφιλικά μονοπάτια με ένα honorary mention στο θρυλικό «Lost», Κώστας και Ισμήνη έκλεισαν το εορταστικό The Orange Show με πρωτότυπες ευχές για ένα καλύτερο – και όχι καλό – 2024.

Τα καλύτερα Ancient Memes στο podcast του «The Orange Show»

Το The Orange Show δίνει τα δικά του εορταστικά vibes με πολύ γέλιο και ακόμα περισσότερα ξεκαρδιστικά «μιμίδια». Αφού πήρες μια πρώτη γεύση, παρακάτω μπορείς να ακούσεις τα όσα καταπληκτικά μοιράστηκαν οι δημιουργοί του Ancient Memes με την Έρρικα Ρούσσου, πατώντας play στο podcast του The Orange Show.

Καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές!