Θερινό σινεμά: Ένα απαγορευμένος έρωτας στον Πύργο του Eiffel

Περίληψη: Το ομώνυμο ρομαντικό δράμα εποχής του Martin Bourboulon έρχεται στους κήπους των θερινών. Μάθε τα πάντα για το «Eiffel» εδώ!

Έφτασε επιτέλους ο Αύγουστος. Ο μήνας των διακοπών, των ταξιδιών και της χαλάρωσης μακριά από τους ρυθμούς της καθημερινότητας είναι εδώ. Με άλλα λόγια όπου… φύγει φύγει!  Βέβαια αν η πολυπόθητη άδεια ακόμα αργεί ή αν το πρόγραμμα για φέτος λέει διακοπές στην πόλη, εμείς σου λέμε πως δε χρειάζεται να στενοχωριέσαι. Τώρα που οι αδειούχοι του Αυγούστου αρχίζουν και αναχωρούν μαζικά, είναι ευκαιρία να απολαύσεις εναλλακτικές αλλά εξίσου όμορφες διακοπές. Οι δρόμοι αδειάζουν, οι παραλίες δεν ασφυκτιούν από κόσμο, το παρκάρισμα είναι εύκολο ενώ η χαλαρή καλοκαιρινή διάθεση είναι διάχυτη στην ατμόσφαιρα. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι καλή παρέα και μερικές ανάσες δροσιάς γιατί ο καύσωνας δεν παλεύεται. Εκτός από τις κοντινές παραλίες, το θερινό σινεμά είναι ο top προορισμός για μια αναζωογονητική απόδραση. Μετά την κινηματογραφική βιογραφία της πριγκίπισσας Νταϊάνα, αυτή την εβδομάδα μεταφερόμαστε στο μαγευτικό Παρίσι με την ταινία «Eiffel» του Martin Bourboulon.

Gustave Eiffel: Ο μηχανικός που έμελλε να αλλάξει την ιστορία

Video Duration
2:16

Όλοι ξέρουμε τον Πύργο του Άιφελ, το επιβλητικό αξιοθέατο των 330 μέτρων που κοσμεί τον παρισινό ουρανό. Ελάχιστοι όμως είναι αυτοί που γνωρίζουν τη ιστορία πίσω από την ανέγερση του πιο αναγνωρίσιμου κτιρίου της Ευρώπης. Αυτή την άγνωστη ιστορία φέρνει με επιτυχία στη μεγάλη οθόνη ο Martin Bourboulon. Παρίσι, 1889. Μετά τη συμμετοχή στο σχεδιασμό του Αγάλματος της Ελευθερίας, ο διάσημος μηχανικός Gustave Eiffel (Romain Duris) επιστρέφει στη γαλλική πρωτεύουσα. Ενόψει της Παγκόσμιας Έκθεσης στο Παρίσι, ο Eiffel πιέζεται από την γαλλική κυβέρνηση για να δημιουργήσει ένα εξίσου εντυπωσιακό έργο. Ο ίδιος φαίνεται διστακτικός απέναντι σε ένα τέτοιο εγχείρημα, ωστόσο όλα θα αλλάξουν όταν συναντήσει και πάλι τον παλιό του έρωτα, την Adrienne (Emma Mackey). H Adrienne γίνεται η μούσα του Eiffel, δίνοντας στον ιδιοφυή μηχανικό έμπνευση για να ολοκληρώσει το μεγαλεπήβολο έργο του. Σύντομα, οι δύο πρωταγωνιστές θα οδηγηθούν σε μια πολυτάραχη ερωτική περιπέτεια που εκτυλίσσεται στην Πόλη του Φωτός.

Με περίσσεια δεξιοτεχνία ο Martin Bourboulon καταφέρνει να αποδώσει πειστικά την ιστορία του Gustave Eiffel. Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα και εμποτισμένο με στοιχεία μυθοπλασίας, το «Eiffel» είναι ένα απολαυστικό ρομαντικό δράμα εποχής όπου ο απαγορευμένος έρωτας βρίσκεται σε πρώτο πλάνο. Από άποψη ερμηνειών, η ταινία στέκεται αξιοπρεπέστατα. Ο Romain Duris (All The Money In The World) και η Emma Mackey (Sex Education) δείχνουν εξαιρετική χημεία ενσαρκώνοντας με χαρακτηριστική άνεση τους ρόλους τους. Εκεί που όμως η ταινία ξεχωρίζει είναι στο οπτικό κομμάτι. Αξιοποιώντας ένα τεράστιο budget - για τα δεδομένα ευρωπαϊκής παραγωγής - , ο Γάλλος σκηνοθέτης συνθέτει μια εντυπωσιακή εικόνα του Παρισιού της Μπελ Επόκ, που θα σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό.

therino-eiffel-01

Πού παίζεται το Eiffel

Αν θες λοιπόν να πάρεις μια γεύση από το Παρίσι μιας μακρινής εποχής, έχεις πολλές επιλογές στη διάθεσή σου. Την προηγούμενη Πέμπτη, το «Eiffel» έκανε πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες, και από σήμερα Δευτέρα (1/8) προβάλλεται και στα θερινά. Στην Αθήνα, μπορείς να απολαύσεις το «Eiffel», στον Κινηματογράφο Άρτεμις. Σε κοντινή απόσταση από το θερινό του Παπάγου, η ταινία παίζεται επίσης στο Σινέ Μαργαρίτα στο Χαλάνδρι. Ανεβαίνοντας προς τα βόρεια προάστια, μπορείς να κόψεις το εισιτήριό σου και στο καταπράσινο Cine Χλόη της Κηφισιάς, ενώ πηγαίνοντας δυτικά έχεις και την επιλογή του Cine Παράδεισος στον Κορυδαλλό.  Το «Eiffel» προβάλλεται φυσικά και στα θερινά της Θεσσαλονίκης. Αν βρίσκεσαι στη συμπρωτεύουσα, μπορείς να παρακολουθήσεις την ταινία στο ιστορικό CINE ALEX, όπως επίσης και στο Cine Πανόραμα. Όπου και αν πας ετοιμάσου για μια υπέροχη καλοκαιρινή βραδιά! Άλλωστε, ο Αύγουστος στην πόλη έχει τη δική του ομορφιά!

Για να ανακαλύψεις ακόμα περισσότερες προτάσεις σε σινεμά, μουσική, θέατρο και διασκέδαση μείνε συντονισμένος, πού αλλού, στο Public Blog!