Κάνε τη βεράντα σου τον απόλυτο καλοκαιρινό προορισμό!

Περίληψη: Αυτό το καλοκαίρι απόλαυσε το μπαλκόνι σου στην καλύτερη του φάση. Μάθε τι χρειάζεσαι για να μεταμορφώσεις τη βεράντα σου!

Οδεύουμε σιγά σιγά προς τα τέλη του Ιουλίου και το καλοκαίρι δείχνει πλέον για τα καλά τα δόντια του. Οι κοντινές παραλίες, οι δροσερές αυλές και οι ταράτσες με θέα, είναι οι κλασικές επιλογές για μια σύντομη απόδραση από την αποπνικτική ζέστη. Κάθε σπίτι όμως έχει το δικό του καταφύγιο το οποίο με λίγη περιποίηση μπορεί να μεταμορφωθεί σε μια πανέμορφη καλοκαιρινή όαση. Αναφερόμαστε φυσικά στο μπαλκόνι. Το καλό είναι πως δε χρειάζεται να έχεις μια τεράστια βεράντα για να απολαύσεις μοναδικές στιγμές ηρεμίας και διασκέδασης, ούτε να είσαι πιστοποιημένος ντεκορατέρ για να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μερικές έξυπνες παρεμβάσεις αρκούν για να δημιουργήσεις ένα χώρο απόλυτης χαλάρωσης, όπου θα μπορείς να περάσεις όμορφα την αγαπημένη εποχή του χρόνου ακόμα και αν δεν μπαρκάρεις τελικά για το νησί. Διάβασμα, μουσική, καφεδάκιπαιχνίδια με την παρέα, ακόμα και home parties μπορούν να οργανωθούν άνετα στη βεράντα σου. Το μόνο που χρειάζεται είναι καλή διάθεση, υπομονή και όρεξη για ψάξιμο. Πάμε να δούμε μερικά tips για να μεταμορφώσεις τη βεράντα σου!

Μέτρησε το χώρο

Είτε μιλάμε για μερικές μικρές διακοσμητικές πινελιές είτε για μια ολική ανανέωση, το πρώτο πράγμα που έχεις να κάνεις είναι να μετρήσεις το διαθέσιμο χώρο. Έχοντας στο νου σου τις διαστάσεις του μπαλκονιού, μπορείς να επιλέξεις τα κατάλληλα έπιπλα και διακοσμητικά, που θα αναδεικνύουν χωρίς να γεμίζουν ασφυκτικά το χώρο.  Στην ίδια λογική, το μέγεθος των επίπλων είναι εξίσου σημαντικό καθώς σκοπός είναι να εφαρμόζουν όμορφα χωρίς να πιάνουν όλο το μπαλκόνι.

Το παν είναι η άνεση

Καθώς διαλέγεις έπιπλα για το μπαλκόνι, μην ξεχνάς ότι το σημαντικότερο είναι να έχεις άνεση. Δε μιλάμε μόνο για το πόσο αναπαυτικός είναι εκείνος ο ωραίος καναπές που έχεις σταμπάρει, αλλά και για το πόσο καλά δένει με την υπόλοιπη βεράντα. Σίγουρα, ένα εντυπωσιακό σετ επίπλων ή μια βαμβακερή αιώρα ακούγονται θαυμάσιες επιλογές για τη βεράντα σου, όμως αν μετά βίας χωράς να κινηθείς τότε αυτομάτως χάνουν όλη τους τη μαγεία. Καρέκλες, πουφ, σκαμπό και χαμηλά τραπεζάκια μπορούν να δώσουν ξεχωριστό στιλ και cozy χαρακτήρα σε ένα μικρότερο μπαλκόνι, αλλά και λύση στην έλλειψη χώρου.

veranta-kalokairinos-proorismos-01

Εξωτερικός φωτισμός για μαγευτικές βραδιές

Τώρα που έχει καλοκαιριάσει, είθισται να περνάς στο μπαλκόνι μεγάλο μέρος της ημέρας. Ειδικά από τη στιγμή που πέφτει ο ήλιος και αρχίζει κάπως να δροσίζει, το μπαλκόνι είναι μακράν το καλύτερο μέρος του σπιτιού για να αράξεις με την παρέα. Ένα απλό τρικ για ένα αναδείξεις την ομορφιά της βεράντας είναι ο εξωτερικός φωτισμός. Και σε αυτή την περίπτωση έχεις δεκάδες επιλογές στη διάθεσή σου. Φωτιστικά οροφής, κρεμαστά διακοσμητικά λαμπάκια και σποτάκια είναι μερικοί πανέμορφοι τρόποι για να κάνεις το μπαλκόνι σου φιλικό, ζεστό και κομψό.

Μείνε στα απαλά και ουδέτερα χρώματα

Ο χρωματισμός της βεράντας παίζει τεράστιο ρόλο στο τελικό αισθητικό αποτέλεσμα. Για να δώσεις στη βεράντα σου ένα αρμονικό design, διάλεξε μια παλέτα χρωμάτων με απαλούς τόνους, ειδικά εάν ο χώρος είναι σχετικά μικρός. Οι ανοιχτές αποχρώσεις και τα ουδέτερα χρώματα «μεγαλώνουν» τους μικρότερους χώρους του σπιτιού. Φρόντισε τα κύρια χρώματα της βεράντας να ταιριάζουν αρμονικά μεταξύ τους, προσθέτοντας πιο έντονα χρώματα στα έπιπλα, τα χαλιά και τα μαξιλάρια σου.

Κάνε τη βεράντα σου μια μικρή όαση

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να ομορφύνεις το μπαλκόνι από έναν μικρό κήπο. Φυτά σε γλάστρες, βότανα, λουλούδια, ζαρντινιέρες όχι μόνο δίνουν χρώμα και ζωντάνια στη βεράντα σου, αλλά προσφέρουν απλόχερα εκείνη τη χαρακτηριστική δροσιά που κάνει τα καλοκαιρινά βράδια πραγματική απόλαυση. Φρόντισε να επιλέξεις είδη φυτών που ευδοκιμούν σε εξωτερικούς χώρους και δε χρειάζονται πολλή περιποίηση. Σε περίπτωση που είσαι περιορισμένος από άποψη τετραγωνικών, εκμεταλλεύσου τον κάθετο χώρο στους τοίχους. Ένα ραφάκι μαζί με μερικές μικρές γλάστρες ομορφαίνει το μπαλκόνι και ταυτόχρονα γλυτώνει πολύτιμο χώρο.

Φυσικά αυτές δεν είναι παρά μονάχα μερικές ιδέες που μπορείς να ακολουθήσεις ώστε η βεράντα σου να γίνει ο top καλοκαιρινός προορισμός. Άλλωστε, όλη η μαγεία της διακόσμησης κρύβεται στο προσωπικό γούστο, την αισθητική και τη διάθεση για πειραματισμό. Με ένα search μπορείς να βρεις χιλιάδες έτοιμες προτάσεις outdoor διακόσμησης, όμως όπως και να το κάνουμε άλλη αίσθηση έχει η χαρά της ελεύθερης δημιουργίας.