Πώς θα οργανώσεις το τέλειο αποκριάτικο πάρτι στο σπίτι!

Περίληψη: Τα καλύτερα αποκριάτικα πάρτι «παίζουν» στο σπίτι!  Δες χρήσιμα tips για να οργανώσεις φέτος την πιο φαντασμαγορική βραδιά του Καρναβαλιού! 

Ο Φλεβάρης ετοιμάζεται σιγά σιγά να μας αποχαιρετίσει και εμείς ήδη μπαίνουμε στο ρυθμό των Αποκριών και της Άνοιξης. Οι εορτασμοί των Αποκριών πλησιάζουν και δε μπορούμε παρά να λοξοκοιτάμε προς τα εντυπωσιακά καρναβαλικά δρώμενα που σύντομα θα γεμίσουν κάθε γωνιά της πόλης με χορό και τραγούδι. Μιλώντας για Απόκριες, ποντάρουμε πως θα σου έχει περάσει από το μυαλό η ιδέα ενός αποκριάτικου πάρτι στο σπίτι. Αν πέφτουμε μέσα, τότε συνέχισε να διαβάζεις για να δεις τι χρειάζεσαι για διοργανώσεις φέτος το απόλυτο event!

Beginner's guide για ένα φανταστικό αποκριάτικο πάρτι!

apokriatika-party-spiti-04

Εν αρχή ην το... budget!

Η «επιτυχία» κάθε πάρτι ξεκινά από τη σωστή οργάνωση. Όπως θα δεις έχεις ουκ ολίγα πράγματα να φροντίσεις οπότε η σωστή διαχείριση του budget είναι βασική ώστε να μην βρεθείς την επόμενη μέρα προ (αρνητικής) εκπλήξεως. Φτιάξε μια checklist με όλα τα απαραίτητα, ενώ μη ξεχνάς πως υπάρχει πάντα και η επιλογή να κάνεις το πάρτι «ρεφενέ». Βάζεις την ιδέα και το σπίτι, και η παρέα μοιράζεται τα υπόλοιπα. Παλιά, καλή και δοκιμασμένη συνταγή!

Διάλεξε το κατάλληλο καρναβαλικό theme!

Απόκριες έρχονται και αν μη τι άλλο θες το πάρτι σου να θυμίζει κάτι από Ρίο (Ντε Τζανέιρο όχι Αντίριο). Βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει και διάλεξε ένα θέμα που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σου. Ταινίες, σειρές, μουσική, βιβλία, video games, οι επιλογές τείνουν στο άπειρο. Εμπνεύσου από το σύγχρονο - και ρετρό - pop culture και ετοιμάσου για την πιο fun βραδιά των Αποκριών!

Αποκριάτικη διακόσμηση για καρναβαλική ατμόσφαιρα!

Αφού βρεις το θέμα που θα δώσει χαρακτήρα στο αποκριάτικο πάρτι, σειρά έχει η διακόσμηση. Γιρλάντες, σερπαντίνες, κομφετί, καπέλα και περούκες είναι must. Στις Απόκριες το minimal δεν είναι επιλογή, οπότε μη φοβηθείς να το παρακάνεις. Γέμισε το σπίτι με πολύχρωμα αποκριάτικα στολίδια ή ακόμα καλύτερα δημιούργησε τις δικές σου DIY κατασκευές για να δώσεις το δικό σου προσωπικό touch.

apokriatika-party-spiti-02

Απογείωσε το πάρτι με τα καλύτερα αποκριάτικα hits!

Πάρτι και δη αποκριάτικο χωρίς μουσική γίνεται; Ρητορική φυσικά η ερώτηση. Η σωστή αποκριάτικη playlist θέλει λίγο απ' όλα. Νέες επιτυχίες, 80s-90s throwbacks, trash hits και guilty pleasures που ακόμα και ο πιο φανατικός φίλος της ροκ λατρεύει να χορεύει. Όπως επίσης και τα διαχρονικά αποκριάτικα hits που όσα χρόνια και αν περάσουν θα μας θυμίζουν τη μαγεία και την ξεγνοιασιά των παιδικών μας χρόνων.

Snacks & drinks: Απαραίτητο συνοδευτικό σε κάθε πάρτι

Εκτός από την «κάβα», ένας μικρός homemade μπουφές με σνακ και αναψυκτικά θα δώσει γεύση στο πάρτι και ενέργεια στους καλεσμένους σου. Καλά τα ποπ κορν και τα πατατάκια, γιατί όμως να μην κάνεις φέτος τη διαφορά φτιάχνοντας δικά σου σπιτικά εδέσματα; Στην τελική δες το σαν μια καλή ευκαιρία να εξασκήσεις τις γαστρονομικές σου δεξιότητες.

Party games και η διάθεση στα ύψη!

Πολλές φορές τα παιχνίδια είναι το highlight ενός καλού πάρτι. Μας φέρνουν κοντά, σπάνε τον πάγο και είναι η τέλεια αφορμή για να χαλαρώσουμε, να τσακωθούμε, να γελάσουμε και να διασκεδάσουμε. Ρίξε μια ματιά online για ενδιαφέρουσες παραλλαγές των κλασικών party games, ενώ ένα επιτραπέζιο που παίζεται με πολλούς παίκτες είναι επίσης μια επιλογή που συστήνεται ανεπιφύλακτα.

apokriatika-party-spiti-01

Ενημέρωσε από νωρίς καλεσμένους και γείτονες!

Είτε προετοιμάζεσαι για μια «χαλαρή» αποκριάτικη βραδιά με την παρέα, είτε για μια παρτάρα επικών προδιαγραφών, καλό είναι να μην αφήσεις τίποτα για την τελευταία στιγμή. Φρόντισε αρκετές μέρες νωρίτερα να έχεις ενημερώσει όλους τους καλεσμένους για το πάρτι (ώρα, τοποθεσία, dress code) αλλά και τους γείτονες, ζητώντας την κατανόησή τους. Το τελευταίο που θες είναι ενοχληθούν οι υπόλοιποι ένοικοι όσο εσείς «το ζείτε» καρναβαλικά!

Extra tips για το τέλειο αποκριάτικο πάρτι!

Tip #1: Φώτα, κάμερα, πάμε!

Αφού μιλήσαμε για τα basics ενός αποκριάτικου πάρτι, πάμε τώρα να δούμε μερικά extras που συχνά κάνουν τη διαφορά. Ο κατάλληλος φωτισμός μπορεί πραγματικά να απογειώσει ένα πάρτι. Το Καρναβάλι είναι η γιορτή της υπερβολής, οπότε ακόμα και αν «ξεφύγεις» σε ένταση και χρώματα, το πιθανότερο είναι πως θα εκτιμηθεί από τους καλεσμένους σου.

Tip #2: Ντυθείτε καρναβαλικά!

Προ ημερών μιλήσαμε για αποκριάτικες στολές, με κλασικές και πρωτότυπες ιδέες για μικρούς και μεγάλους. Ένα αποκριάτικο πάρτι στο σπίτι είναι η αφορμή που έψαχνες για να προβάρεις χωρίς ενδοιασμούς την καρναβαλική στολή που διάλεξες, ενόψει και των πολλών αποκριάτικων εκδηλώσεων που ξεκινούν σιγά σιγά τις επόμενες μέρες!

Tip #3: Απαθανάτισε τις ωραιότερες στιγμές του πάρτι

apokriatika-party-spiti-03

«Pics or it didn't happen» λέει πλέον ο θυμόσοφος λαός και εμείς δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε μαζί του. Όσο όμως και αν οι blurry φωτογραφίες των πάρτι έχουν τη δική τους ομορφιά, αξίζει να έχεις και μερικές λήψεις που να μπορείς να «καδράρεις». Αν εκτός από οικοδεσπότης έχεις αναλάβει και χρέη φωτογράφου, αφιέρωσε λίγο χρόνο παίζοντας με τις ρυθμίσεις του smartphone, ή ακόμα καλύτερα, της φωτογραφικής σου μηχανής, ώστε να είσαι έτοιμος να απαθανατίσεις εκείνες τις στιγμές που οφείλουν να μείνουν αξέχαστες!

Ζήσε ένα αξέχαστο αποκριάτικο πάρτι με βοηθό τα Public!

Καρναβαλικό night out με την παρέα ή αποκριάτικο παρτάρισμα στο σπίτι; Γιατί όχι και τα δύο; Αν σκοπεύεις να υποδεχτείς το Μάρτιο και τις Απόκριες με ένα δυνατό πάρτι, ακολούθησε τις παραπάνω συμβουλές και πέρνα μια βόλτα από τα καταστήματα Public και το Public.gr. Εκεί που (και) φέτος χτυπά η καρδιά του Καρναβαλιού!

Καλά μασκαρέματα και καλή διασκέδαση!