Monopoly Stranger Things; Ναι και μπορείς να την κάνεις δική σου

Περίληψη: Η νέα έκδοση της Monopoly είναι αφιερωμένη στο Stranger Things και παίζει αποκλειστικά στα Public. Μάθε τα πάντα εδώ και μπες στον διαγωνισμό για να την κερδίσεις!

Το φετινό καλοκαίρι είναι γεμάτο από συναρπαστικές σειρές. Όντας φανατικοί binge-watchers έχουμε ήδη απολαύσει φανταστικές παραγωγές όπως το Obi-Wan Kenobi, το τρίτο κύκλο του The Boys, την έκτη season του Better Call Saul κ.α. Όμως ας μην κρυβόμαστε. Στο πίσω μέρος του μυαλού όλων υπήρχε ένα μόνο όνομα. Stranger Things. Μετά από διάλειμμα τριών ετών, η καθηλωτική σειρά του Netflix επέστρεψε κάνοντας πάταγο. Έκτοτε, όλος ο πλανήτης κινείται στους ρυθμούς της γνωστής παρέας από το Hawkins. Μια ματιά στα ξένα και ελληνικά διαδικτυακά fora θα σε πείσει για του λόγου το αληθές.

Μάλιστα, το τεράστιο hype γύρω από τη σειρά των αδερφών Duffer, έχει τραβήξει το ενδιαφέρον αρκετών μεγάλων brands στο χώρο της ψυχαγωγίας. Ένα από αυτά είναι η Hasbro, η εταιρεία πίσω από την αγαπημένη μας Monopoly. Με αφορμή την κυκλοφορία της τέταρτης σεζόν, η αμερικανική εταιρεία λάνσαρε μια εντυπωσιακή special edition του κλασικού επιτραπέζιου, αντλώντας έμπνευση από τον κόσμο του Stranger Things. Ως die-hard fans της σειράς δε θα μπορούσαμε να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Τώρα στο Public μπορείς να βρεις σε αποκλειστικότητα τη νέα Monopoly Stranger Things Edition, και να παίξεις το κλασικό «παιχνίδι του νοικοκύρη» με ένα horror twist.

Monopoly Stranger Things Edition

«Μια σκοτεινή δύναμη γνωστή ως Vecna ανοίγει τις πύλες του Πάνω Κάτω στο Χόκινς και παραπέρα!». Με αυτό το premise αρχίζει η νέα Stranger Things έκδοση της Monopoly. Ως παίκτης καλείσαι να εντοπίσεις και να κλείσεις τις πύλες του Πάνω Κάτω ώστε να γλυτώσεις από τα χέρια του δαίμονα ο οποίος παραμονεύει συνεχώς. Προχωρώντας στο ταμπλό θα συναντήσεις πολλές από τις iconic τοποθεσίες του Hawkins που έχουμε δει μέχρι τώρα στη σειρά. Για να βγεις νικητής, θα πρέπει να αγοράσεις όσες περισσότερες ιδιοκτησίες μπορείς και να χτίσεις forts και hideouts, επικρατόντας έναντι των άλλων παικτών. Θα πρέπει όμως να έχεις το νου σου, γιατί μπορείς να βρεθείς εύκολα στη φυλακή ή ακόμα χειρότερα, να παγιδευτείς στο Πάνω Κάτω!

Η νέα Monopoly διατηρεί τα κλασικά στοιχεία του παιχνιδιού αγοραπωλησίας, με την ανατριχιαστική ατμόσφαιρα του Stranger Things να είναι διάχυτη παντού. Το ταμπλό, οι κάρτες, τα tokens και τα χρήματα είναι εμπνευσμένα από τον κόσμο και τους χαρακτήρες της σειράς. Το στοιχείο που κάνει τη διαφορά στο παιχνίδι είναι το μυστηριώδες ρολόι του παππού του Vecna. Ας δούμε τι σημαίνει αυτό πρακτικά. Ένα από τα ζάρια φέρει το σύμβολο ενός ρολογιού. Όταν φέρεις αυτό το σύμβολο πρέπει να γυρίσεις τον δείκτη του ρολογιού. Το σημείο που σου δείχνει είναι η τοποθεσία στην οποία ο Vecna άνοιξε μια πύλη για το Πάνω Κάτω, και ο αριθμός του ρολογιού αντιστοιχεί με μια θέση στο ταμπλό. Οι πύλες αλλάζουν τα δεδομένα για τις ιδιοκτησίες σου, ενώ αν ο Vecna ανοίξει πολλές πύλες τότε όλοι οι παίκτες κινδυνεύουν. Να σημειώσουμε εδώ ότι το επιτραπέζιο είναι στα αγγλικά, ωστόσο οι βασικοί κανόνες της Monopoly ισχύουν κανονικά. 

monopoly-stranger-things-01

Μιας και το καλοκαίρι τα επιτραπέζια με την παρέα είναι must, η Stranger Things Edition είναι από τα πιο διασκεδαστικά παιχνίδια που μπορείς να πάρεις μαζί στις διακοπές σου. Παίζοντας, μπορείς να κάνεις ένα recap τις καλύτερες στιγμές της τέταρτης σεζόν αλλά και να μυήσεις στο Stranger Things τους λίγους εναπομείναντες που δεν έχουν ασχοληθεί. Μη ξεχνάς όμως πως μιλάμε για παιχνίδι Monopoly. Οπότε η ένταση, οι φωνές και οι διαφωνίες είναι επίσης στο πρόγραμμα!

Για μικρότερες ηλικίες το Dungeons & Dragons: Η περιπέτεια ξεκινά είναι η top επιλογή επιτραπέζιου παιχνδιούΑπευθύνεται σε ηλικίες από 10 και άνω, ενώ είναι ιδανικό για τα πρώτα βήματα στον μαγικό κόσμο των tabletop RPGS. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως σε ένα επεισόδιο του Stranger Things βλέπουμε τους πρωταγωνιστές να παίζουν D&D!

Η σειρά που έγινε φαινόμενο

To Stranger Things είναι αυτή τη στιγμή η πιο πολυσυζητημένη σειρά στην πλατφόρμα του Netflix. Μάλιστα η τέταρτη σεζόν κατάφερε να σπάσει όλα τα ρεκόρ. Ο τέταρτος κύκλος είχε συνολικά τις περισσότερες ώρες θέασης από κάθε άλλη αγγλόφωνη παραγωγή, φτάνοντας στο νούμερο ένα σε περισσότερες από 83 χώρες. Η μυστηριώδης ατμόσφαιρα, το δουλεμένο σενάριο, οι καθηλωτικές ερμηνείες και η νοσταλγικότητα της δεκαετίας του ’80, έχουν στείλει το Stranger Things στην κορυφή της λίστας με τις must-see σειρές. Εκτός από ένα απόλυτα αφοσιωμένο κοινό, το Stranger Things έχει κερδίσει με το σπαθί του δεκάδες βραβεία (Χρυσές Σφαίρες, BAFTAs, Grammy, Emmy). Μάλιστα, οι δημιουργοί έχουν δηλώσει πως ετοιμάζουν spin-off σειρά αλλά και θεατρικό έργο! Όπως καταλαβαίνεις δηλαδή, οι περιπέτειες της Eleven, του Mike, του Dustin, του Lucas, του Will και της Max θα μας απασχολήσουν για πολλά χρόνια ακόμα.

 Ο αντίκτυπος της σειράς στο παγκόσμιο pop culture έχει αποδειχθεί τεράστια. Η 80s αισθητική και το απολαυστικό soundtrack έχουν ξαναφέρει στο προσκήνιο την πάλαι ποτέ εποχή της χρυσής δεκαετίας. Αρκεί μόνο να αναφέρουμε πως το τραγούδι «Running Up That Hill» της Kate Bush έφτασε στο top 5 του Billboard, 37 χρόνια μετά την κυκλοφορία του χάρη στο Stranger Things. Πλέον, το σύμπαν των αδερφών Duffer έχει δημιουργήσει ένα ολόκληρο franchise με βιβλία, κόμικ, παιχνίδια, mobile games, και πολλά άλλα.

monopoly-stranger-things-01

Stranger Things Monopoly: Διαγωνισμός

Αυτό το καλοκαίρι χαρίζουμε σε τρεις (3) τυχερούς, ισάριθμα σετ της νέας Monopoly για non-stop παιχνίδι και διασκέδαση με θέμα την αγαπημένη μας σειρά. Το μόνο που έχεις να κάνεις για να αποκτήσεις τη Monopoly Stranger Things Edition είναι να συμπληρώσεις τα στοιχεία σου στη φόρμα συμμετοχής μέχρι τις 21/7. Πολλαπλές συμμετοχές δε θα λαμβάνονται υπόψη.

Καλή επιτυχία και καλές διακοπές!