6+1 summer tips από τους Publicistas για φανταστικές διακοπές!

Περίληψη: Οι Publicistas μπήκαν σε ρυθμό διακοπών και δίνουν δοκιμασμένα tips για να περάσεις ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι!

Μετά την επική μάχη των Public Summer Games ανάμεσα στους θαλασσινούς και τους βουνίσιους, οι Publicistas μπαίνουν για τα καλά σε mood καλοκαιριού και μοιράζονται πολύτιμες συμβουλές, ώστε να περάσεις φανταστικές διακοπές. Είτε περάσεις το καλοκαίρι συντροφιά με την παρέα είτε μαζί με την οικογενεια, οι Publicistas δίνουν τα φώτα τους για να οργανώσεις τις διακοπές σου καλύτερα από ποτέ. Αν ετοιμάζεις βαλίτσες και ψάχνεις ιδέες για το φετινό καλοκαίρι, δες παρακάτω τι έχουν να πουν οι αγαπημένοι μας content creators.

Ενυδάτωση: To A και το Ω των διακοπών σου

Καλό και άγιο το καλοκαίρι, αλλά όπως κάθε εποχή έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες. Σίγουρα έχεις ακούσει πόσο σημαντικό είναι πίνουμε νερό, ιδιαίτερα τώρα που τα σαραντάρια βρίσκονται καθοδόν. Ωστόσο, είναι εύκολο να παραμελήσεις το κομμάτι της ενυδάτωσης. Για την missmadden το #1 tip του καλοκαιριού είναι να πίνουμε αρκετό νερό. Με ένα θερμός απολαμβάνεις πάντα παγωμένο νερό, ενώ αν η γεύση του σου φαίνεται αδιάφορη μπορείς να δώσεις υπέροχη γεύση βάζοντας μέσα κομμένα φρέσκα φρούτα και λεμόνι σε φέτες. Φρόντισε να καταναλώνεις γύρω στα 2 λίτρα νερού την ημέρα που είναι και το ιδανικό. Η σωστή ενυδάτωση το καλοκαίρι είναι προτεραιότητα και για την constantina_craftingcooking. Ένα παγούρι με δροσερό νερό ή κάποιο άλλο ρόφημα πρέπει πάντα να βρίσκεται στην τσάντα θαλάσσης. Η πιο υγιεινή επιλογή είναι τα γυάλινα και τα ανοξείδωτα παγούρια. Φρόντισε επίσης να είναι BPA free. Για δροσερό αλλά και νόστιμο νερό μπορείς να προσθέσεις λεπτές φέτες λεμονιού, αγγουριού και φύλλα μέντας.

Βιβλία: Η καλύτερη καλοκαιρινή συντροφιά!

Όπως πολύ καλά ξέρεις καλοκαίρι και βιβλίο πάνε… πακέτο! Αυτό όμως δε σημαίνει ότι στις διακοπές θα πάρεις ένα τυχαίο βιβλίο από τη βιβλιοθήκη σου. Οκ, το είδος είναι καθαρά προσωπική υπόθεση οπότε το αφήνουμε σε σένα. Όπως όμως μας πληροφορεί η Μαριέττα από το mybookmark.gr, το πακετάρισμα των βιβλίων έχει τους δικούς του κανόνες. 1-2 μεγάλα βιβλία είναι ιδανικά για πολυήμερες διακοπές ενώ ένα μαξιλάρι ταξιδιού, κάνει το διάβασμα απόλαυση. Τα δικά του tips για την αγαπημένη μας καλοκαιρινή συνήθεια δίνει και ο giorgos.chatzikonstantinou. Διάλεξε ένα βιβλίο με έντονη και εύκολη πλοκή για στιγμές χαλάρωσης αλλά και μικρό σε μέγεθος για να το έχεις εύκολα μαζί σου. Extra points, αν το βιβλίο εκτυλίσσεται σε καλοκαιρινές διακοπές σαν τις δικές σου. Ρίχνοντας μια ματιά στη summer list της mariannareads_ βρίσκουμε συναρπαστικές προτάσεις σε βιβλία για το καλοκαίρι. H Μαριάννα προτείνει το αριστούργημα της Delia Owens «Εκεί που τραγουδούν οι καραβίδες» και το βραβευμένο best seller της Madeline Miller «Το τραγούδι του Αχιλλέα». To «Beach Read» της Emily Henry, είναι όπως λέει και όνομα, ένα 100% καλοκαιρινό βιβλίο που θα αγαπήσουν οι λάτρεις των rom-coms.

publicistas-summer-tips-02.jpg

Απολαυστικές διακοπές ακόμα και στην πόλη

Όπως χαρακτηριστικά μας λέει το δίδυμο των nonstop_travellers «καλοκαίρι σημαίνει διασκέδαση και ανεμελιά για μικρούς και μεγάλους. Για αυτό οι διακοπές πρέπει να συνδυάζουν την ξεγνοιασιά με την αίσθηση της ελευθερίας. Το φετινό καλοκαίρι, η Όλγα και ο Δημοσθένης ψηφίζουν camping. Τα απαραίτητα είδη κατασκήνωσης μαζί με τα κατάλληλα gadgets της παραλίας μπορούν να απογειώσουν την εμπειρία σου στο έπακρο. Σε κάθε περίπτωση travel light. Δε χρειάζεσαι όσα νομίζεις για αξέχαστες καλοκαιρινές περιπέτειες. Άνετο backpack, καλοκαιρινά βιβλία, φωτογραφική, μαγιό, μερικά ρούχα και είσαι έτοιμος! Αν από την άλλη δεν καταφέρεις να φύγεις από την πόλη, δεν ήρθε το τέλος του κόσμου. Άδραξε την ευκαιρία και κάνε καινούρια πράγματα. Όπως το να επισκεφτείς ένα μουσείο. Τώρα που οι μεγάλες πόλεις σιγά σιγά αδειάζουν από κόσμο, είναι η καλύτερη περίοδος.

Γυμναστική το καλοκαίρι; Και όμως γίνεται!

Η γυμναστική τους καλοκαιρινούς μήνες είναι δύσκολη υπόθεση καθώς ο υδράργυρος  το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας είναι στα ύψη. Όπου όμως υπάρχει θέληση, υπάρχει τρόπος. Η publicista και runner μεγάλων αποστάσεων aspasia_kanta δείχνει το δρόμο. Άσκηση νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ όταν η θερμοκρασία έχει πέσει, τεχνητά ρούχα που αναπνέουν και πάνω από όλα σωστή ενυδάτωση. Με την aspasia_kanta συμφωνεί και ο musafiris ο οποίος για το καλοκαίρι επιλέγει γυμναστική by the sea, με δραστηριότητες όπως κολύμπι, SUP και ρακέτες.

Summer beauty tips

Το καλοκαίρι έχει τα δικά του μυστικά περιποίησης. H beauty blogger cleopatra_black προτείνει ένα εύκολο και γρήγορο μακιγιάζ για τις βόλτες σου στο νησί σε λιγότερο από πέντε λεπτά. Χρησιμοποίησε το κραγιόν αντί για ρουζ, επίλεξε ένα αντηλιακό με χρώμα σαν βάση και ολοκλήρωσε με μάσκαρα στις βλεφαρίδες. Must επιλογή για το καλοκαίρι είναι και τα κρεμώδη ρουζ. Απλώνοντας απλά με τα δάχτυλα δίνεις χρώμα στη στιγμή, ενώ μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις ως tints σε χείλη αλλά και ως σκιά στα μάτια. Και επειδή το καλοκαίρι η προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία είναι απαραίτητη για υγιή και λαμπερή επιδερμίδα, μην ξεχάσεις να ανανεώνεις τακτικά το αντιηλιακό σε πρόσωπο και σώμα. Σημεία όπως τα αυτιά, τα χείλη και ο αυχένας πρέπει επίσης να προστατεύονται επαρκώς από τον ήλιο.

Οικογενειακές εξορμήσεις χωρίς σκοτούρες

Οκ, ξέρουμε τι σκέφτεσαι. Μπορούν να είναι ξέγνοιαστες οι διακοπές με μικρά παιδιά; Σίγουρα όλο και κάτι θα προκύψει, ενώ ως γνωστόν η δουλειά του γονιού δεν τελειώνει ποτέ. Όπως επιβεβαιώνουν και οι εμπειρίες των Publicistas, η οργάνωση των διακοπών μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια και σε αυτή την περίπτωση. Ο Γιώργος και η Ιωάννα, γνωστοί και ως thebigfamily_gr ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνουν οι οικογενειακές εκδρομές. Για ένα road trip συστήνουν ανεπιφύλακτα τη χρήση θερμός αλλά και δοχείων φαγητού, καθώς είναι σχεδόν βέβαιο ότι κάποιο από τα παιδιά θα πεινάσει. Αναλόγως ηλικίας, μια playlist με τραγούδια μπορεί να κάνει το ταξίδι πιο ευχάριστο. Μην παραλήψεις να πάρεις μαζί σου mini επιτραπέζια παιχνίδια και παιχνίδια γνώσεων τα οποία θα απασχολήσουν τα παιδιά αλλά και θα κάνουν πιο fun το ταξίδι.

summer-tips-publicistas-02

Φτάνοντας στην παραλία, οι μικροί μας φίλοι χρειάζονται ουκ ολίγα πράγματα. Επειδή σίγουρα θα τύχει να ξεχάσεις κάτι, η paschalina_atmatzidou ετοίμασε μια λίστα επιβίωσης ειδικά για τους γονείς με μικρά παιδιά. Δεύτερα ρούχα και καπέλα είναι απολύτως απαραίτητα, ενώ μαζί με τα αντηλιακά χρειάζεται και μια ενυδατική κρέμα. Η κρέμα είναι χρήσιμη για τους ερεθισμούς του δέρματος από τον ήλιο, τα μπρατσάκια και τα μαγιό. Ένα διασκεδαστικό παιχνίδι ή ένα συναρπαστικό βιβλίο θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών για να απολαύσεις – όσο γίνεται – μερικές στιγμές ηρεμίας.

Χρήσιμα tips για να ξεκουραστείς περνώντας ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά έχουμε και από τη mamasou.gr. Το καθιερωμένο μασάζ του μικρού μπορεί να γίνει και στην παραλία ώστε να γλυτώσεις χρόνο και να απολαύσετε μαζί τη δροσιά υπό τους ήχους της θάλασσας. Μιας και θα βρίσκεσαι σε διακοπές μπορείς ανά διαστήματα να έχεις  το κινητό σου κλειστό, κάνοντας ένα διάλειμμα με την οικογένειά σου. Ειδικά, οι στιγμές γύρω από το τραπέζι είναι πραγματικά πολύτιμες.

Extra tips για την παραλία

Καλοκαίρι έχουμε και λογικό είναι να περνάς μεγάλο μέρος της ημέρας στην ξαπλώστρα μια πανέμορφης παραλίας. Τα καταγάλανα νερά, το δροσερό αεράκι και η καλή παρέα είναι συνήθως αρκετά για ονειρικές διακοπές. Η ioanna_limberopoulou έχει μερικά ακόμα tips στο μανίκι της. Για το καλοκαίρι η πετυχημένη lifestyle blogger συστήνει ελαφριά διατροφή και άφθονο νερό. Το καλοκαίρι η όρεξη μειώνεται, καθώς το σώμα μας χρειάζεται λιγότερη ενέργεια για να ρυθμίσει τη θερμοκρασία του. Με άλλα λόγια, είναι η κατάλληλη περίοδος για να τρώμε πιο ελαφριά και μικρότερα γεύματα.

Φυσικά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παραλείπουμε το αντηλιακό. Το καλύτερο timing για το αντιηλιακό είναι 30 λεπτά πριν από την έκθεση στον ήλιο. Πριν ξεκινήσουμε για την παραλία εφαρμόζουμε το αντιηλιακό ανανεώνοντάς το ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Σε αυτό μπορούν να βοηθήσει και η τεχνολογία με τα αντίστοιχα mobile apps.

Αν νιώθεις ότι η χνουδωτή πετσέτα θαλάσσης είναι περισσότερο μπελάς παρά διευκόλυνση για τις βουτιές σου, να ξέρεις σε καταλαβαίνουμε απόλυτα. Ευτυχώς υπάρχει εναλλακτική. Οι πετσέτες χαμάμ είναι ελαφριές, φιλικές προς το δέρμα, στεγνώνουν αμέσως, και το καλύτερο, είναι το ίδιο απορροφητικές με τις βαμβακερές πετσέτες που έχουμε συνηθίσει. Δεν είναι τυχαία ένα από τα hot trends του καλοκαιριού. Εξίσου χρήσιμο είναι και ένα τσαντάκι φαγητού, ώστε να διατηρείς το φαγητό και το νερό στις σωστές θερμοκρασίες. Δεν χρειάζεται τίποτα υπερβολικό σε μέγεθος. Μπορείς κάλλιστα να χρησιμοποιήσεις το τσαντάκι που παίρνεις μαζί σου στη δουλειά. Και επειδή όπως είπαμε οι γονείς δικαιούνται επίσης μερικές στιγμές χαλάρωσης, μια μικρή φουσκωτή πισίνα είναι ιδανική για να ευχαριστηθούν το νερό με ασφάλεια.

Το καλοκαίρι είναι εδώ και παίζει δυνατά στα καταστήματα Public και το public.gr. Για ακόμα περισσότερα tips, μείνε συντονισμένος στο Public Blog.

Καλές διακοπές!