Τσικνοπέμπτη: 10 συνταγές για να τσικνίσεις όπως πρέπει στο σπίτι!

Περίληψη: Ψήνεσαι για συνταγές που θα εντυπωσιάσουν τους πάντες τη φετινή Τσικνοπέμπτη; Σου έχουμε 9+1 ιδέες που θα ικανοποιήσουν κάθε ουρανίσκο!

«Κάθε χρόνο και καλύτερα» θα μπορούσε να είναι το μότο των απανταχού foodies που περιμένουν πώς και πώς να γιορτάσουν την φετινή Τσικνοπέμπτη! Η μεγάλη γιορτή των καλοφαγάδων πλησιάζει και εμείς είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε με το μενού της ημέρας. Ο στόχος για φέτος; Να μείνει αξέχαστη και στον ψήστη αλλά και σε όλους όσους θα τον τιμήσουν δοκιμάζοντας το αποτέλεσμα των κόπων του! Αυτό, όμως, προϋποθέτει να έχεις προετοιμαστεί σωστά ώστε να φτιάξεις ένα εντυπωσιακό μενού, με γεύσεις που θα καλύψουν κάθε γούστο. Πάρε χαρτί και μολύβι ή άνοιξε το app με τις σημειώσεις στο smartphone σου, γιατί έχουμε συγκεντρώσει μερικές πεντανόστιμες συνταγές που θα απογειώσουν τη φετινή Τσικνοπέμπτη!

Συνταγές για Τσικνοπέμπτη με όλα τα αγαπημένα σου ορεκτικά!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Μενού χωρίς ορεκτικά δεν γίνεται και γιατί να γίνει μια τέτοια ημέρα όπως είναι η Τσικνοπέμπτη; Το φαγητό θα έχει την τιμητική του και καμία γεύση δεν πρόκειται να λείπει από αυτό το τραπέζι.

#1 Τραγανές ψευτοτηγανιτές πατάτες φούρνου

Αγαπημένο συνοδευτικό των κρεατικών είναι φυσικά οι πατάτες. Αλλά μια τέτοια μέρα, οι τηγανιτές είναι σχεδόν απαγορευτικές αφού θα σου «φάει» πολύ χρόνο το τηγάνισμα και σίγουρα δεν είναι και ό,τι καλύτερο το να κλειστείς σε μια κουζίνα μακριά από το… κέφι του ψησίματος! Προτίμησε, λοιπόν, να αντικαταστήσεις το τηγάνι με τον φούρνο και να τις ψήσεις σε υψηλή θερμοκρασία και με μπόλικα μπαχαρικά. Σου εγγυόμαστε ότι η γεύση και το τραγάνισμα τους θα είναι ακριβώς όπως τα θες!

#2 Τσιπς από γλυκοπατάτα που θα λατρέψουν τα παιδιά

Δώσε στα παιδιά της παρέας την καλύτερη εκδοχή του αγαπημένου τους φαγητού. Φτιάξε τα τσιπς που λατρεύουν αλλά αυτή τη φορά από γλυκοπατάτα. Τα άδεια μπολ στο τέλος της ημέρας θα δικαιώσουν την επιλογή σου!

#3 Από τις συνταγές της Τσικνοπέμπτης δεν γίνεται να λείπει το τζατζίκι!

Ένα ακόμα ορεκτικό πάνω στο τραπέζι της Τσικνοπέμπτης και αυτό δεν είναι άλλο φυσικά από το τζατζίκι. Δεν λέμε όχι σε οποιαδήποτε σως θέλεις να προσθέσεις στο μενού αλλά λέμε όχι στο να αφαιρέσεις το τζατζίκι από την Τσικνοπέμπτη! Η συμβουλή μας είναι να προτιμήσεις το σπιτικό για να το κάνεις όσο «δυνατό» αντέχει η παρέα σου. Extra tip - πέρα από το βασικό συστατικό του που είναι το αγγούρι να προσθέσεις και καρότο για να δώσεις επιπλέον φρεσκάδα. Μην είσαι προκατειλημμένος δοκίμασέ το και θα μας θυμηθείς!

Συνταγές για Τσικνοπέμπτη με τις πιο νόστιμες σαλάτες!

Ξέρουμε ότι όταν σκέφτεσαι τι θα φας την Τσικνοπέμπτη η σαλάτα δεν είναι μέσα σε αυτή τη σκέψη. Όμως είναι ένα φαγητό που δεν γίνεται να λείπει από το τραπέζι έστω για αυτούς τους λίγους που την επιλέγουν. Κάτι μας λέει, όμως, ότι αυτοί οι λίγοι φέτος θα γίνουν πολλοί γιατί οι δύο παρακάτω προτάσεις είναι πολύ αγαπημένες σε όλους.

#1 Χωριάτικη, σταθερή αξία!

Ένα εύκολο task για την φετινή Τσικνοπέμπτη είναι και η χωριάτικη. Βλέπεις δεν έχουμε σκοπό να σε παιδέψουμε πολύ. Ντομάτα, αγγούρι, ελιές, κρεμμύδι - για τους μερακλήδες- κάπαρη για όσους είναι fans και μπόλικη φέτα.

#2 Δώσε μια ανατολίτικη πινελιά με ταμπουλέ!

Για εσένα που έχεις χρόνο και διάθεση να ικανοποιήσεις και τους πιο «ψαγμένους» ουρανίσκους βάλε στο τραπέζι και μια διαφορετική σαλάτα αλλά εξίσου εύκολη όπως είναι το ταμπουλέ. Ό,τι πρέπει για να «ανοίξει» την όρεξη πριν μπούμε στο ψητό!  

Συνταγές για Τσικνοπέμπτη με κρέατα… της ώρας!

Ήρθε η ώρα για τα «της ώρας»! Μπαίνουμε στο κυρίως θέμα με τις συνταγές που είναι σήμα κατατεθέν της ημέρας. Φέτος ετοιμάσου να κάνεις τη διαφορά  πάνω από την ψησταριά, με μικρές παραλλαγές που όλοι θα λατρέψουν.

#1 Σπιτικός γύρος για την αλλαγή

Πες ναι σε αυτήν την πρόκληση και βάλε στο μενού της Τσικνοπέμπτης τον γύρο. Προτίμησε να κάνεις ο ίδιος το μαρινάρισμά του και να τον ψήσεις ενώ είναι κομμένος σε κομματάκια. Μια πολύ καλή επιλογή για μεγάλη παρέα που ψάχνει πιο πικάντικες και διαφορετικές συνταγές.

#2 Πικάντικα λουκάνικα που δεν θα πει κανείς όχι

Παραμένουμε στις πικάντικες γεύσεις γιατί αυτές είναι που θα κάνουν και τα κρέατα τόσο λαχταριστά. Ψήσιμο χωρίς λουκάνικα, ούτε να το σκεφτείς! Άλλωστε όλοι αυτήν τη στιγμή περιμένουν. Κανέναν δεν σταματάει το ότι μόλις έχουν βγει από τη σχάρα και ζεματάνε σε σημείο εγκαύματος πρώτου βαθμού, αφού «ορμάνε» να αρπάξουν ένα κομμάτι με την οδοντογλυφίδα τους.

#3 Πανσέτες με το κατιτίς τους

Αν νομίζεις ότι τελειώσαμε εδώ με τα κρέατα δεν μας ξέρεις καλά. Αν σου αρέσει να κρατάς την παράδοση της Τσικνοπέμπτης βάζοντας στις συνταγές τη δικιά σου πινελιά φέτος βάλε στις παντσέτες αρκετή BBQ σως. Όχι μετά το ψήσιμο αλλά πριν στο μαρινάρισμα και η διαφορά στη γεύση θα είναι τρομερή.

Συνταγές για Τσικνοπέμπτη για γλυκό σβήσιμο!

Κάθε μενού έχει και ένα τέλος οπότε φρόντισε το δικό σου να είναι το πιο γλυκό. Οι συνταγές τις Τσικνοπέμπτης δεν τελειώνουν αν δεν αναφέρουμε φυσικά και τα γλυκά!

#1 Το πιο σοκολατένιο γλυκό Τσικνοπέμπτης

Το καλύτερο σβήσιμο μετά από τόσο φαγητό είναι σίγουρα μια λαχταριστή μους σοκολάτας. Ένα γλυκό ψυγείου, αρκετά ελαφρύ και πολύ εύκολο στην παρασκευή του. Το ιδανικό κλείσιμο που δεν θα πει κανείς όχι! Και αν θες να δοκιμάσεις κάτι λίγο διαφορετικό, δες μια μους σοκολάτας με κεράσια που μας ετοίμασε η Funky Cook.

#2 Μιλφέιγ με την πιο κρεμώδη γέμιση

Ας συμφωνήσουμε στο ότι δεν πεθαίνουν όλοι για σοκολάτα, ειδικά μετά από τόσο φαγητό, μια τέτοια ημέρα. Έτσι, η καλύτερη επιλογή για ένα μη σοκολατένιο γλυκό είναι σίγουρα ένα αφράτο, πολύ κρεμώδες και φρεσκότατο μιλφέιγ. Οι ζαχαροπλαστικές σου ικανότητες θα τους αφήσουν όλους άφωνους και εσύ θα έχεις βάλει το… κερασάκι στην τούρτα με αυτή τη συνταγή.

Το τσίκνισμα το σωστό, θέλει εξοπλισμό!

Οι συνταγές τελείωσαν αλλά η προετοιμασία όχι ακόμα αφού το τσίκνισμα θέλει και τον απαραίτητο εξοπλισμό.

#1 Ψησταριά με κάρβουνα για αυθεντικό τσίκνισμα!

Ο πιο αυθεντικός τρόπος για να τσικνίσεις όπως πρέπει είναι με μια ψησταριά με κάρβουνα. Όλος ο τόπος θα γεμίσει με μυρωδιές που θα σου «σπάσουν» τη μύτη.

#2 Ψησταριά υγραερίου για εσένα που έχεις αυλή

Για εσένα που ο χώρος του σπιτιού σου δεν εξυπηρετεί μια ψησταριά με κάρβουνα και η Τσικνοπέμπτη σου αναγκαστικά θα περιοριστεί σε ένα μπαλκόνι ή μια αυλή, η ψησταριά υγραερίου είναι εδώ! Το ψήσιμο θα είναι εύκολο και το φαγητό πολύ νόστιμο και ζουμερό.

#3 Μην ξεχάσεις το σερβίρισμα

Μια τέτοια ημέρα που οι καλεσμένοι είναι πολλοί και τα φαγητά εξίσου μπόλικα, προμηθεύσου από νωρίς είδη σερβιρίσματός που μπορεί να μην έχεις ήδη στην κουζίνα σου. Τέλος, μην παραλείψεις τις μεγάλες τσιμπίδες που θα χρειαστείς για το ψήσιμο και τα μπολ σε μέγεθος XXL!

Με αυτές τις συνταγές Τσικνοπέμπτης, δεν θα ψήνεσαι να αφήσεις πιρούνι κάτω!

Όπως και αν σκοπεύεις να περάσεις την φετινή Τσικνοπέμπτη - είτε παραδοσιακά είτε εναλλακτικά – στα Public θα βρεις ό,τι χρειάζεσαι για να σου μείνει η ημέρα αξέχαστη! Και μην ξεχνάς ότι το πιο σημαντικό τέτοιες μέρες είναι πάντα η καλή παρέα και η πιο γιορτινή σου διάθεση. Καλά ψησίματα!