iOS 14.2 & iPadOS 14.2 / Ποιες αλλαγές φέρνουν οι νέες εκδόσεις;

Περίληψη: Τι νέο έρχεται σε iPhone και iPad με την έλευση των iOS 14.2 και iPadOS 14.2;

Το iOS 14 και το iPadOS 14 έχουν πολύ λίγο καιρό που κυκλοφόρησαν. Παρόλα αυτά ξέρουμε πόσο καλή είναι η Apple στην υποστήριξη των προϊόντων της. Έτσι έχουμε φτάσει αισίως στην έκδοση 14.2, η οποία έγινε πρόσφατα διαθέσιμη για iPhone και iPad. Τι αλλαγές φέρνει; Διάβασε παρακάτω!

Τόσο στα iPhone όσο και στα iPad η έκδοση 14.2 φέρνει τα νέα emoji για τα οποία είχαμε μιλήσει πριν από καιρό. Για το iPhone συγκεκριμένα, το iOS 14.2 προσθέτει τη λειτουργία Intercom, την οποία είδαμε για πρώτη φορά στο «Hi, Speed» event, εκεί όπου παρουσιάστηκαν τα νέα iPhone 12 αλλά και το HomePod Mini. Το Intercom λειτουργεί σαν ενδοεπικοινωνία μεταξύ των Apple συσκευών μίας οικογένειας και μπορεί να μεταφέρει ένα μήνυμα ταυτόχρονα σε όλους. Η νέα έκδοση λογισμικού φέρνει στο iPhone και την ενσωμάτωση Shazam, κάτι το οποίο περιμέναμε από το Σεπτέμβριο.

Για το iPad τώρα, οι σημαντικότερες αλλαγές μετά την αναβάθμιση σε iPadOS 14.2 εντοπίζονται στη φωτογραφική μηχανή των tablet. Η εφαρμογή της κάμερας διαθέτει πλέον λειτουργία Scene Detection, για αυτόματη αναγνώριση του θέματος και εφαρμογή αυτόματων ρυθμίσεων. Επίσης, προστίθεται και η λειτουργία Auto FPS στο βίντεο, η οποία προσαρμόζει το ρυθμό καταγραφής σε χαμηλό φωτισμό. Σε άλλες βελτιώσεις, οι νέες εκδόσεις iOS 14.2 και iPadOS 14.2 φέρνουν καινούργιους τρόπους ελέγχου μέσω AirPlay και βελτιστοποιημένο τρόπο φόρτισης για τα AirPods.

Τσέκαρε αν έχει έρθει και στο δικό σου iPhone ή iPad η αναβάθμιση στην έκδοση 14.2 πηγαίνοντας σε: Settings > General > Software Update. Αν την έχεις λάβει, θα δεις στη συσκευή σου ένα ακόμα πιο αναλυτικό changelog με όλες τις αλλαγές και βελτιώσεις. Εγκατέστησε το update και θα έχεις κι εσύ πρόσβαση σε όλα όσα αναφέρουμε παραπάνω.