5 tips για καθαρό σπίτι σε χρόνο dt!

Περίληψη: Μάθε πώς μπορείς να διατηρείς το σπίτι σου καθαρό και τακτοποιημένο εύκολα, χωρίς να τρέχεις συνεχώς για να μαζέψεις τα... ασυμμάζευτα.

Γυρνάς σπίτι κατάκοπος από τη δουλειά – ή τον καφέ, εμείς δε κρίνουμε 😉 – και συνειδητοποιείς πως πρέπει να ασχοληθείς επιτέλους με το συμμάζεμα. Άστο λες θα ασχοληθώ το ΣΚ. Στο μεταξύ, οι δουλειές συσσωρεύονται με αποτέλεσμα να κάνεις τελικά το διπλό κόπο. Κλασική ιστορία.

Ας μην κρυβόμαστε, όλοι λίγο πολύ το έχουμε κάνει αυτό, για να το μετανιώσουμε φυσικά στην πορεία. Το καθαρό και συμμαζεμένο σπίτι, ως γνωστόν, δε θέλει κόπο θέλει τρόπο. Τώρα που οι οικιακές συσκευές έφτασαν στο Public, ήρθε η στιγμή να δούμε μερικά smart tips για να μην αναβάλεις ξανά τις δουλειές του σπιτιού.

Video Duration
1:10

Tip #1 – Συμμάζεψε το σπίτι ένα βήμα τη φορά

Όπως προαναφέραμε, το χειρότερο που μπορείς να κάνεις είναι να αφήσεις τις δουλειές για το σαββατοκύριακο. Το σπίτι παραμένει ασυμμάζευτο μέσα στην εβδομάδα και το ΣΚ αναγκαστικά τρέχεις και δε φτάνεις! Άσε που θα μπορούσες κάλλιστα να περάσεις το σαββατοκύριακο χαλαρώνοντας εντός και εκτός σπιτιού. Για να γλυτώσεις, χρόνο, κόπο και… νεύρα, μια καλή λύση είναι φτιάξεις ένα πρόγραμμα όπου θα μοιράζεις τις δουλειές του σπιτιού μέσα στην εβδομάδα. Έτσι και δε θα πελαγώνεις όταν έρχεται σαββατοκύριακο και θα απολαμβάνεις καλύτερα τις καθημερινές επιστρέφοντας σε ένα συμμαζεμένο σπίτι. Θα εντυπωσιαστείς με το πόσο πιο τακτοποιημένο μπορεί να γίνει το σπίτι σου αν αφιερώνεις λίγα μόλις λεπτά κάθε μέρα.

Tip #2 – Ξεκίνα με τα «δυσκολότερα» δωμάτια

Αυτό το tip «κουμπώνει» εξαιρετικά με το προηγούμενο. Ξεκίνα με τα δωμάτια και τις δουλειές που θέλουν τον περισσότερο χρόνο. Π.χ. το καθάρισμα του μπάνιου και το σιδέρωμα παίρνουν συνήθως περισσότερο από όσο φαντάζεσαι. Συμφέρει επίσης, να ξεμπερδεύεις με τις «βαριές» δουλειές στην αρχή της εβδομάδας. Μεταξύ μας, όσο περνούν οι μέρες και πλησιάζει το σαββατοκύριακο είναι λογικό να προτιμήσεις ένα ξεχωριστό event ή μια συναρπαστική συναυλία από το να κάνεις φασίνα. Όταν τελειώσεις με τα «δύσκολα» μπορείς με την άνεσή σου να πιάσεις και τις μικροδουλειές του σπιτιού.

Tip #3 – Smart συσκευές = Ευκολία, άνεση και στιλ

Η τεχνολογία κάνει συνεχώς άλματα κάνοντας συνεχώς τη ζωή μας ευκολότερη. Το καθάρισμα του σπιτιού δεν είναι εξαίρεση. Οκ, το συμμάζεμα μπορεί φυσικά να γίνει και με τον… πατροπαράδοτο τρόπο, όμως σε πια εποχή που οι ρυθμοί της ζωής τρέχουν non-stop, οι έξυπνες οικιακές συσκευές μπορούν να αποδειχθούν σωτήριες. Από τα βολικά σκουπάκια χειρός, μέχρι τις παιχνιδιάρικες σκούπες ρομπότ, οι οικιακές συσκευές τελευταίας τεχνολογίας έχουν σχεδιασθεί με γνώμονα την ευκολία χρήσης, ενώ πολλές από αυτές φέρουν επίσης και προηγμένες smart λειτουργίες. Δεδομένου ότι λίγοι έχουμε πλέον το χρόνο – και την υπομονή – για να καθαρίζουμε το σπίτι με σκούπα και φαράσι, οι «έξυπνες» οικιακές συσκευές είναι εδώ για να κάνουν το καθάρισμα στο πι και φι.

tips-gia-katharo-spiti-01

Tip #4 – Οργάνωσε τα είδη καθαρισμού

Για να γλυτώσεις ακόμα περισσότερο χρόνο στο καθάρισμα του σπιτιού σου, εκτός από τις κατάλληλες οικιακές συσκευές χρειάζεσαι έναν χώρο όπου θα έχεις οργανωμένα όλα τα είδη καθαρισμού. Απορρυπαντικά, ξεσκονόπανα, σακούλες και λοιπά αξεσουάρ καλό είναι να βρίσκονται συγκεντρωμένα σε ένα σημείο και όχι διάσπαρτα στο σπίτι. Μπορείς πολύ εύκολα να σπαταλήσεις αρκετό χρόνο ψάχνοντας πράγματα από εδώ και από εκεί. Μιας και αναφερθήκαμε στα καθαριστικά θα σε βοηθήσει επίσης να μάθεις κάποια βασικά για τις χρήσεις τους, για να μη γεμίζεις άσκοπα το ντουλάπι με απορρυπαντικά που δεν χρειάζεσαι καν.

Tip #5 – Κάνε το καθάρισμα του σπιτιού διασκέδαση

Προφανώς το καθάρισμα της κουζίνας και το άπλωμα των ρούχων δεν είναι και τα πιο fun πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος. Ωστόσο, η μουσική και εδώ μπορεί να γίνει ο κρυφός σου «σύμμαχος». Αν σου φαίνεται δύσκολη η ιδέα να σηκωθείς από τον καναπέ και να πιάσεις το συμμάζεμα, δοκίμασε να βάλεις μια ανεβαστική playlist να παίζει δυνατά. Θα εκπλαγείς με το πόσο πιο ορεξάτος θα αισθανθείς ακόμα και αν μιλάμε για το σφουγγάρισμα. Στη χειρότερη μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη σφουγγαρίστρα ως stand μικροφώνου και να προβάρεις το αγαπημένο σου κομμάτι. Δε θα σε παρεξηγήσουμε.

Οι οικιακές μικροσυσκευές βρήκαν το σπίτι τους. Μπες τώρα στο public.gr ή πέρασε μια βόλτα από τα καταστήματα Public, και βρες τη λύση που σου ταιριάζει για να έχεις πάντα το χώρο σου καθαρό και τακτοποιημένο.