Δωρεάν events: Σύγχρονη τέχνη, ημερίδες & σινεμά απ΄ όλο τον κόσμο! 

Περίληψη: Άλλη μια εβδομάδα ξεκινά με εκδηλώσεις, καλλιτεχνικά δρώμενα και πολλά ακόμα events που σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις! Πάμε να τα δούμε παρέα;

Όλοι θα θέλαμε το σαββατοκύριακο να διαρκούσε λίγο περισσότερο. Μπορεί το πρόγραμμα τώρα να γεμίζει ασφυκτικά με δουλειές, υποχρεώσεις και τρεξίματα όμως πάντα υπάρχει λίγος χρόνος για μια ωραία βόλτα στην πόλη. Ειδικά από τη στιγμή που και αυτή την εβδομάδα σε περιμένουν φανταστικές προτάσεις ψυχαγωγίας! Όπως πάντα, εμείς είμαστε εδώ για να σε βγάλουμε από τη «δύσκολη» θέση και σου παρουσιάζουμε τα καλύτερα events που μπορείς να απολαύσεις δωρεάν με την παρέα σου. Σε ό,τι mood και αν βρίσκεσαι οι προτάσεις μας κρύβουν σίγουρα επιλογές που θα δώσουν άλλο «αέρα» στην καθημερινότητά σου. Πάμε να τις δούμε!

Για εσένα που λατρεύεις σινεμά και τέχνες!

Την αυλαία των προτάσεων για αυτή την εβδομάδα ανοίγει η έκθεση σύγχρονης τέχνης «Performance ROOMS2024». 17 επιμελητές παρουσιάζουν 15 καλλιτέχνες και καλλιτεχνικές ομάδες από τις εικαστικές τέχνες καθώς και από άλλα καλλιτεχνικά πεδία όπως το θέατρο, τον χορό, τη μουσική και τα πολυμέσα. Στόχος της έκθεσης είναι να παρουσιάσει και να καταγράψει συστηματικά τις σύγχρονες τάσεις στον καλλιτεχνικό χώρο της performance. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα Καπάτος αυτή την Πέμπτη.

dwrean-events-87-01

Πιο νότια, στην περιοχή της Γλυφάδας βρίσκουμε τη The Blender Gallery και την ομαδική έκθεση ἅμαdeus. Μέσα από τα έργα 17 Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών, η έκθεση εξερευνά τα πεδία του φανταστικού και του πραγματικού, του ζωντανού και του άψυχου. Ο τίτλος ἅμαdeus, απηχώντας τον αρχαίο ελληνικό όρο «ἅμα» που σημαίνει «συγχρόνως» και τις λέξεις «amare» και «deus» από τα λατινικά διαμορφώνει μια ταυτότητα στην οποία κεντρικό ρόλο έχει η αγάπη.

Οι φίλοι της κλασικής μουσικής έχουν την ευκαιρία να αποχαιρετίσουν τον Ιανουάριο με ένα αφιέρωμα στο έργο ενός μοναδικού συνθέτη. Στο πλαίσιο του μουσικού κύκλου «Abendmusik» το De Profundis Ensemble, ένα σύνολο εγχόρδων που αποτελείται από νέους και ταλαντούχους μουσικούς, θα παρουσιάσει στο χώρο της Γερμανικής Εκκλησίας ένα ρεπερτόριο από έργα του Felix Mendelssohn. Ο Γερμανός συνθέτης υπήρξε ένας από τις πιο εμβληματικούς μουσικούς του 19ου αιώνα, με συνθέσεις που όρισαν τη ρομαντική περίοδο. Αυτή την Κυριακή.

dwrean-events-87-02

Έχεις όρεξη για σινεμά; Τέλεια, γιατί τις επόμενες μέρες θα βρεις στην Αθήνα δύο συναρπαστικές προβολές με ελεύθερη είσοδο. Στο Γαλλικό Ινστιτούτο ο κύκλος προβολών Ciné-Club επιστρέφει ανανεωμένος και δίνει στον ταλαντούχο σκηνοθέτη Άγγελο Φραντζή «λευκή» κάρτα για να επιλέξει τις ταινίες που θα προβληθούν. Την Τετάρτη θα προβληθεί η ταινία «Τα κορίτσια του Ροσφόρ» σε σκηνοθεσία Jacques Demy, με την Catherine Deneuve και την Françoise Dorléac στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Την Πέμπτη, το Ινστιτούτο Goethe προσκαλεί τους φίλους της έβδομης τέχνης σε ένα κινηματογραφικό πρόγραμμα αφιερωμένο στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας θα προβληθεί στο αμφιθέατρο η ταινία «Ο τελευταίος των αδίκων». Το ντοκιμαντέρ του Claude Lanzmann φέρνει στο προσκήνιο την ιστορία του αμφιλεγόμενου ραβίνου Benjamin Murmelstein ο οποίος κατάφερε να σώσει τις ζωές χιλιάδων Εβραίων από τις ναζιστικές θηριωδίες.

Video Duration
2:08

Βόλτες στο Νιάρχος και αρχαιολογικοί περίπατοι!

Την Παρασκευή, στο χώρο του Μηχανουργείου της Τεχνόπολης θα ξεκινήσει το μεγάλο διήμερο event του Women On Top. Την αυλαία θα ανοίξει μια ειδική ημερίδα με θέμα τη σημασία της ισότητας. Με 9 εργαστήρια, 2 συζητήσεις σε πάνελ και διακεκριμένους ομιλητές, η φετινή ημερίδα του θα αναδείξει πρωτοβουλίες, στοιχεία και εργαλεία με άξονα την προώθηση της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης σε επιχειρήσεις και οργανισμούς. Το Σάββατο θα ακολουθήσει Career Fair με τη συμμετοχή στελεχών HR και μέντορες του Women on Top.

Συνεχίζουμε την περιήγησή μας με με μια στάση στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Ο χειμώνας έχει μπει για τα καλά, όμως οι αθλητικές δράσεις στο ΚΠΙΣΝ συνεχίζονται. Την Τρίτη, την Πέμπτη και το Σάββατο, Το SNFCC Running Team προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν κάθε γωνιά του Πάρκου συνδυάζοντας με τον καλύτερο τρόπο γυμναστική και διασκέδαση! Ανεξάρτητα από το επίπεδο της φυσικής κατάστασης, τα μέλη του Running Team θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα οφέλη της αερόβιας άσκησης σε έναν από τους ομορφότερους χώρους της Αθήνας.

dwrean-events-87-03

Τέλος αν βρίσκεσαι στη Θεσσαλονίκη αυτό το σαββατοκύριακο μη χάσεις την ευκαιρία να ανακαλύψεις από κοντά τη μοναδική ομορφιά των αρχαίων μνημείων της πόλης. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης διοργανώνει αυτή την εβδομάδα έναν ακόμα απολαυστικό κυριακάτικο περίπατο στον αρχαιολογικό χώρο της πλατείας Διοικητηρίου. Ό,τι πρέπει για να χαλαρώσεις μετά από μια κοπιαστική εβδομάδα δε νομίζεις;

Κάπου εδώ κλείνουμε την ατζέντα με τις προτάσεις μας και σε αποχαιρετούμε! Τα λέμε την επόμενη Δευτέρα με ανανεωμένη διάθεση και ακόμα περισσότερα events για να κάνεις την κάθε μέρα σου φανταστική. Μέχρι τότε, να περάσεις καλά ό,τι και αν κάνεις!