Που θα βγεις: Αυτό το ΣΚ οι Slipknot δεν χάνονται με τίποτα

Περίληψη: Έφτασε η ώρα για τη συναυλία που περιμένεις πάνω από δύο χρόνια! Εκτός από Slipknot, το μενού του ΣΚ έχει πολλά ακόμα άχαστα events σε όλη την Ελλάδα!

Δεν πιστεύω να έχεις παράπονο από το φετινό καλοκαίρι; Οι συναυλίες ήταν πάρα πολλές και πάρα πολύ δυνατές! Και η κορύφωση έρχεται αυτό το σαββατοκύριακο, με τους Slipknot να καταφθάνουν επιτέλους για το πολυαναμενόμενο live τους! Από το 2020 τους περιμέναμε και έφτασε σχεδόν η στιγμή να τους δούμε ξανά ζωντανά! Οπότε, όπως καταλαβαίνεις, σήμερα που θα μιλήσουμε για προτάσεις εξόδου το ΣΚ που μας έρχεται, δεν θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε από κάτι άλλο. Δεν θα μείνουμε μόνο εκεί όμως. Οι επόμενες ημέρες είναι γεμάτες από επιλογές, από θέατρο και μουσική μέχρι δωρεάν προγράμματα αθλητισμού και ευεξίας.

Slipknot, stand-up comedy, ή θέατρο;

Είσαι Αθήνα αυτό το ΣΚ και σου αρέσει η metal; Δεν έχεις καμία δικαιολογία για να χάσεις τους Slipknot. Η heavy metal μπάντα από την Άιοβα έρχεται στην Πλατεία Νερού το Σάββατο 23/7, στα πλαίσια του Release Athens. Είμαστε βέβαιοι πως πολλοί από εσάς που μας διαβάζετε έχετε κλείσει θέση εδώ και καιρό, αλλά αν δεν έχεις προμηθευτεί το εισιτήριό σου (ακόμα;;;) προλαβαίνεις να εξασφαλίσεις το μαγικό χαρτάκι πριν εξαντληθούν. Οι πόρτες ανοίγουν από τις 17:00 και μαζί με τους Slipknot θα δεις επίσης τους Sepultura και πολλούς ακόμα.

Το Σάββατο το κλείσαμε, την Κυριακή τι θα κάνεις; Μία πρόταση που σου έχουμε είναι να χαλαρώσεις με stand-up comedy. Ο Σπήλιος Φλώρος συνεχίζει τις εμφανίσεις του στο Χυτήριο όπου κάνει το… NBA Draft των Ελλήνων κωμικών, στην παράσταση Spilios Floros Presents: The Comedians Draft.

Αν δεν είσαι της metal (ή του stand-up), δεν σημαίνει ότι δεν έχεις επιλογές αυτό το Π-Σ-Κ! Μέσα στις επόμενες μέρες έχουμε πολλές επιλογές σε θέατρο για να διαλέξεις. Στην Αθήνα ξεχωρίζουμε την παράσταση «Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέυ», το οποίο παίζει 21, 22 και 23 Ιουλίου στο θέατρο του Μουσείου Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών στην οδό Θόλου, στους Αέρηδες στην Πλάκα. Το θέατρο μπορείς να το συνδυάσεις και με εκδρομή αυτό το ΣΚ. Ο προορισμός, όπως σωστά μάντεψες, δεν είναι άλλος από την Επίδαυρο. Στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου ανεβαίνει στις 22 και 23 Ιουλίου ο «Αγαμέμνων»  του Αισχύλου, ενώ στο Μικρό Θέατρο Επιδαύρου μπορείς να παρακολουθήσεις τους «Επιτρέποντες», τις ίδιες ημερομηνίες.

Ακόμα περισσότερη μουσική στις διακοπές σου

Και αφού είδαμε τι παίζει στην Αθήνα (και την Επίδαυρο), ψάξαμε και βρήκαμε μερικά events που πολύ θα θέλαμε να δούμε αν ήμασταν διακοπές αυτές τις ημέρες. Μπορεί εμείς να τη βγάλουμε με Slipknot αυτό το ΣΚ (και με Netflix όταν δεν την παλεύουμε να βγούμε από το σπίτι με τη ζέστη), αλλά εσύ που έχεις ήδη φύγει για διακοπές πρέπει σίγουρα να τσεκάρεις τα παρακάτω events από όλη την Ελλάδα.

Πρώτη στάση η Χαλκιδική γιατί σαν τη Χαλκιδική δεν έχει, όπως όλοι ξέρουμε. Τι «τρέχει» στη Χαλκιδική αυτές τις μέρες; Το Sani Festival 2022, το οποίο κλείνει φέτος 30 χρόνια! Σε αυτό θα εμφανιστεί ο Jack Savoretti με τη μπάντα του, το Σάββατο 23 Ιουλίου. Το νέο του album, «Europiana», έφτασε στο νούμερο 1 και φέτος, ως μέρος του Europiana Tour, η Χαλκιδική και το Sani Festival θα είναι μία από τις στάσεις της περιοδείας. Παραμένουμε στη Βόρεια Ελλάδα και πάμε λίγο πιο ανατολικά. Αν αυτό το ΣΚ σε βρει στην Καβάλα (ή κάπου εκεί κοντά), ένα από τα events που πρέπει να βάλεις στα πλάνα σου είναι το Εμείς Fest. Το ραπ φεστιβάλ θα είναι διήμερο, 22 και 23 Ιουλίου, και διεξάγεται στον χώρο πολιτισμού Ακόντισμα.

Πάμε τώρα και στα νησιά! Τη βγάζεις στα Δωδεκάνησα αυτή την περίοδο; Τότε είναι πολύ πιθανό να βρίσκεσαι στη Ρόδο! Κάνε ένα διάλειμμα από τις όμορφες παραλίες και τις βόλτες σου εντός των τειχών της Παλιάς Πόλης και δες από κοντά τον Κωνσταντίνο Αργυρό. Το Σάββατο 23/7 στις 21:00 το Konstantinos Argiros - Eleftheros Tour σε περιμένει στο Δημοτικό Στάδιο Διαγόρας. Η δικής μας περιοδεία, αυτή στα καλύτερα events του σαββατοκύριακου, τελειώνει με μία στάση στη Σκιάθο. Αν διαβάζεις αυτό το άρθρο σε κάποια παραλία του πανέμορφου νησιού των Σποράδων τότε έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις την παράσταση σύγχρονου χορού Eros-Hero αυτές τις μέρες. Βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (γενέτειρα του οποίου είναι η Σκιάθος), πρόκειται για μία παράσταση με σύγχρονη χορογραφία και πρωτότυπη μουσική, εμπνευσμένη από την παράδοση και εκφρασμένη με σύγχρονο τρόπο.

Τα ενδιαφέροντα events δεν σταματούν ποτέ, ειδικά τώρα το καλοκαίρι. Οπότε μην ξεχνάς να τσεκάρεις κάθε εβδομάδα το Public blog για τις καλύτερες προτάσεις!