Πώς θα κάνεις tech τη σούπερ μαμά σου!

Περίληψη: Η γιορτή της μητέρας έφτασε! Τώρα είναι η ευκαιρία να κάνεις το τέλειο δώρο στη σούπερ μαμά σου και να τη βάλεις στον κόσμο της τεχνολογίας!

Η Γιορτή της Μητέρας έφτασε! Αν το έχεις ξεχάσει και δεν ξέρεις πότε είναι, να σε πληροφορήσουμε πως είναι την Κυριακή! Κάθε χρόνο, η Γιορτή της Μητέρας έχει οριστεί να είναι η δεύτερη Κυριακή του Μαΐου, επομένως… σε δύο μέρες, δηλαδή στις 8 Μαΐου. Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε πως η γιορτή αυτή δεν είναι "καινούριο φρούτο", μιας και οι περισσότεροι λαοί της υφηλίου είχαν κάποια εορτή, η οποία συνήθως συνδεόταν με κάποια θεότητα ή ιερή μορφή η οποία αντιπροσώπευε την έννοια της "μητρότητας". Όπως άλλωστε ισχύει και στην Ορθόδοξη εκκλησία, με την μορφή της Παναγίας (Υπαπαντή), αλλά και στην αρχαία Ελλάδα, με την Κυβέλη. Βέβαια, στις μέρες μας δεν χρειαζόμαστε κάποιο τέτοιο "abstraction" για να γιορτάσουμε τη δική μας μαμά και τις μαμάδες όλου του κόσμου.

Δώρα τεχνολογίας για τη σούπερ μαμά

Δοθείσης της ευκαιρίας, λοιπόν, τώρα είναι η τέλεια στιγμή για να διαλέξεις ένα δώρο το οποίο δεν θα έκανες σε άλλη στιγμή στη σούπερ μαμά σου. Γιατί "σούπερ"; Γιατί πολύ απλά, όλες οι μαμάδες είναι "σούπερ". Άκου εκεί…

Η τεχνολογία, λοιπόν, όπως λέγαμε, μας έχει δώσει πολλές συσκευές οι οποίες πλέον είναι πολύ εύχρηστες και μπορούν να αλλάξουν τη ζωή των μαμάδων μας. Εμείς διαλέξαμε μερικά τέτοια δώρα υψηλής τεχνολογίας, για να κάνεις το ιδανικό δώρο στη δική σου μαμά! Για πάμε να δούμε.

Smartphone

Εντάξει, εντάξει, ξεκινάμε από τα προφανή, αλλά ως προφανές, θα πρέπει να το αναφέρουμε. Ένα smartphone μπορεί να προσφέρει στη μαμά σου δυνατότητες που δεν φανταζόταν. Όπως, για παράδειγμα, το να είναι σε θέση να σου στέλνει μηνύματα μέσω WhatsApp ή Viber, ακόμη και να κάνει βιντεοκλήσεις για να σε βλέπει κι όλας! Αλλά θες μια συσκευή αξιόπιστη, γρήγορη και ισχυρή, για να μην κολλάει. Δες, για παράδειγμα, το Samsung Galaxy A52s, το οποίο έρχεται με δυνατό επεξεργαστή, μπόλικη μνήμη, αρκετό αποθηκευτικό χώρο και για φωτογραφίες, ενώ έχει και μεγάλη οθόνη για να μπορεί η μαμά σου να βλέπει καλύτερα.

Tablet

Η φυσική επέκταση του smartphone είναι το tablet. Σε αυτό, όμως, η σούπερ μαμά σου θα μπορεί πιο άνετα να χαζεύει και βίντεο στο YouTube, αλλά και να διαβάζει βιβλία, ειδήσεις, ακόμη και να βλέπει συνταγές μαγειρικής και να έχει το tablet στην κουζίνα! Ρίξε ένα βλέμμα στο Samsung Galaxy Tab A8, το οποίο είναι ιδανικό για τέτοιες καταστάσεις, ενώ μπορεί να κάνει και βιντεοκλήσεις για καλύτερη ορατότητα!

Smartwatch

Τα σύγχρονα smartwatches δεν σταματούν μόνο στο να δείχνουν… την ώρα ή τις ειδοποιήσεις. Υπάρχουν μοντέλα τα οποία ανιχνεύουν μέχρι και καρδιακούς παλμούς! Όπως, για παράδειγμα, το Huawei Watch GT3 Elegant σε χρώμα χρυσό, το οποίο έχει και αρκετές λειτουργίες για την παρακολούθηση της υγείας, του ύπνου, ακόμη και tracker για τις βόλτες! Παράλληλα, εμφανίζει και ειδοποιήσεις, ώστε η μαμά σου να μη χάνει ούτε τα δικά σου μηνύματα, ούτε να ξεχνά σημαντικά πράγματα!

IP camera

Μήπως ανησυχείς για τη μαμά σου; Ή μήπως η ίδια ανησυχεί για το σπίτι, όταν λείπει; Για κάθε περίπτωση, μια (ή και περισσότερες) IP camera είναι αυτό που θέλεις! Πλέον η τιμή τους είναι πάρα πολύ προσιτή, ενώ μπορείς να βλέπεις τον χώρο του σπιτιού από οπουδήποτε, μέσα από το app του smartphone. Ακόμη, μπορείς και να μιλήσεις, αν χρειαστεί, ενώ "βλέπει" και στο σκοτάδι. Ένα τέτοιο μοντέλο είναι η TP-Link Tapo C200 η οποία μπορεί και να περιστραφεί, ώστε να καλύπτει περισσότερο χώρο, ενώ διαθέτει και έξυπνη λειτουργία ανίχνευσης κίνησης!

Smart TV

Στη σημερινή εποχή, τα παραδοσιακά "κανάλια" είναι ξεπερασμένα. Υπηρεσίες streaming τύπου Netflix είναι το μέλλον, ενώ υπάρχουν άπειρα πράγματα να δει κανείς, από το YouTube μέχρι και το δικό μας ertflix! Η μαμά σου θα εκτιμήσει δεόντως μια τηλεόραση η οποία θα της ανοίξει τις πύλες της ιντερνετικής τηλεόρασης, ενώ πλέον τα μεγέθη έχουν εκτοξευτεί! Δες για παράδειγμα την LG 50UP75006, η οποία έρχεται στις 50 ίντσες, με ανάλυση 4k, πολύ μικρό πάχος για να μην πιάνει χώρο, ενώ είναι και… smart!

Πικάπ

Εδώ έχουμε ένα… blast from the past! Είναι σχεδόν βέβαιο πως και η μαμά σου μεγάλωσε με δίσκους βινυλίου και πως μπορεί ακόμη να έχει μερικούς. Κάνε της δώρο ένα πικάπ όπως το Lenco TT-28C και είναι βέβαιο πως θα ξαναθυμηθεί τους δίσκους και τα δικά της νιάτα. Μάλιστα, το Lenco διαθέτει και ραδιόφωνο αλλά και ηχεία, για να ακούει τη μουσική της χωρίς να χρειάζεται να συνδέει στερεοφωνικά και ενισχυτές.

Ακουστικά

Βασικό συνοδευτικό του smartphone, τα ακουστικά δεν είναι μόνο για να μιλάει στο τηλέφωνο, αλλά μπορεί να βοηθήσουν και σε αυτό. Τα ασύρματα ακουστικά θα λύσουν τα χέρια της μαμάς σου, επιτρέποντάς της να συνεχίζει τις δουλειές της, όταν μιλάει στο τηλέφωνο. Αλλά και όταν ακούει μουσική ή βλέπει βίντεο, να μην ενοχλεί τον… μπαμπά σου! Τα Crystal Audio είναι ασύρματα μεν, συνδέονται όμως μεταξύ τους με καλώδιο, για να μην τα χάνει. Αν θέλεις κάτι πιο… outdoorsy, όμως, δες τα Iluv Bubble Gum True Wireless τα οποία έχουν και noise cancellation, αν ο μπαμπάς θέλει να δει μπάλα στην τηλεόραση!

Εκτός από αυτά, βέβαια, στο Public θα βρεις πολλά περισσότερα δώρα, τεχνολογικά και μη, για να διαλέξεις το τέλειο για τη μαμά σου! Μπες στο Public.gr ή πέρνα μια βόλτα από το κοντινότερό σου κατάστημα Public και… θα δεις! Χρόνια πολλά στις σούπερ μαμάδες μας!