5 expert tips για να απογειώσεις το επόμενο brunch σου!

Περίληψη: Το επόμενο Instagram story με brunch θα γίνει από το σπίτι σου! Ακολούθησε ψαγμένα tips από αγαπημένους food bloggers για να αναβαθμίσεις κάθε συνταγή!

«Το ιδανικό πρωινό για εμένα, συνήθως περιλαμβάνει ζεστό ψωμί. Άλλωστε, και μόνο η μυρωδιά του με «ξυπνά» τόσο μοναδικά». Θα συμφωνήσουμε απόλυτα με την Funky Cook! Έχοντας όρεξη για avocado toast πέσαμε πάνω στη συνταγή της και με το που διαβάσαμε την πρώτη γραμμή είπαμε ένα «ε ναι!». Και κάπως έτσι, το ένα κλικ έφερε το άλλο και αντί για πρωινό φάγαμε όλη την ώρα να λιγουρευόμαστε συνταγές για brunch. Pancakes, smoothies, scrambled eggs, κις λορέν, και η λίστα δεν έχει τελειωμό. Φαντάζομαι μας νιώθεις. Δεν γίνεται δουλειά έτσι όμως, οπότε είπαμε να βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά. Για να φτιάξουμε το brunch που θέλουμε, όχι μόνο σήμερα άλλα κάθε μέρα, είπαμε να δημιουργήσουμε έναν οδηγό με έξυπνα tips για τέλειο brunch κάθε φορά! Ψάξαμε λοιπόν όλους τους αγαπημένους μας food bloggers και συγκεντρώσαμε σε ένα άρθρο τις καλύτερες συμβουλές και ιδέες που εντοπίσαμε.

Το μπλέντερ θα γίνει ο καλύτερος φίλος σου

Αν ένα πράγμα έγινε απόλυτα ξεκάθαρος ψάχνοντας για συνταγές brunch, αυτό είναι ότι σε κάθε κουζίνα πρέπει να υπάρχει ένα μπλέντερ! Για να δώσεις τέλεια υφή στα smoothie bowl που μας προτείνει ο Ευθύμης από το The Hungry Bites, για να φτιάξεις την πανεύκολη λεμονάδα της Madame Ginger, και για τόσες άλλες παρασκευές, το μπλέντερ θα γίνει η αγαπημένη σου συσκευή στην κουζίνα. Και μην ξεχνάς πώς το brunch θέλει πολλές φορές και το cocktail του από δίπλα, οπότε ένα μπλέντερ χρειάζεται και για να θρυμματίσεις πάγο.😉

Βάλε τις κρέπες στην κατάψυξη!

Οι κρέπες παραμένουν μία αγαπημένη απόλαυση, είτε τις φτιάξουμε για brunch είτε για οποιαδήποτε άλλη ώρα της ημέρας. Αν σου περισσέψουν όμως, τι τις κάνεις; Όπως μάθαμε από τον @_thefoodarchitect_, οι κρέπες καταψύχονται πολύ καλά. Μπορείς να τις αποθηκεύσεις στον καταψύκτη ή την κατάψυξη του ψυγείου για καιρό και μόλις σου έρθει ξανά η διάθεση για κρέπες τις ξεπαγώνεις και τις απολαμβάνεις σαν να ήταν φρέσκες. Οπότε την επόμενη φορά που θα φτιάξεις κρέπες μήπως να ετοιμάσεις επίτηδες περισσότερες, για να έχεις μερικές μερίδες διαθέσιμες ανά πάσα στιγμή στην κατάψυξή σου; 

Το ήξερες ότι μπορείς να φτιάξεις pancakes στο φούρνο;

Οι κρέπες έχουν χάσει την πρωτοκαθεδρία στις επιλογές μας από τα pancakes. Τα τελευταία χρόνια οι αφράτες κρέπες (όπως θα μπορούσε να τις χαρακτηρίσει κανείς – όχι εμείς) έχουν γίνει η νούμερο ένα προτίμηση σε κάθε brunch. Το να παραγγέλνεις pancakes και να σου έρχονται έτοιμα είναι πολύ διαφορετικό από το να τα φτιάχνεις στο σπίτι όμως. Γιατί όπως λέει και η Madame Ginger, «αν υπάρχει ένα πράγμα που βαριέμαι στα pancakes είναι το ατελείωτο φλιπάρισμα στο τηγάνι». Τι έκανε λοιπόν γι’ αυτό; Αποφάσισε να δημιουργήσει chocolate chip pancakes στο φούρνο! Ομολογούμε πως δεν μας είχε περάσει από το μυαλό να βάλουμε το μίγμα για pancakes στο φούρνο, αλλά τώρα απορούμε πώς δεν το είχαμε σκεφτεί τόσον καιρό! Δοκίμασέ το κι εσύ την επόμενη φορά!

Keep it simple

Καλοκαίρι είναι, κανείς δεν θέλει να παιδεύετε με τις ώρες στην κουζίνα, πριν αλλά και μετά το brunch. Εκτός κι αν εσύ απολαμβάνεις να ανοίγεις το φούρνο για να τσεκάρεις αν είναι έτοιμα όσα ετοιμάζεις και να νιώθεις σαν να βρίσκεσαι επάνω από τον κρατήρα ενεργού ηφαιστείου. Γι’ αυτό και κάνοντας την βόλτα μας στο Instagram και στα blogs των food bloggers που ακολουθούμε, εστιάσαμε σε συνταγές με λίγα υλικά και εύκολη προετοιμασία. Οι συνταγές που αποθηκεύσαμε για αργότερα είναι τα εύκολα κρουασάν της Funky Cook και τα bagels ολικής της @thehealthycookblog, ενώ από τον Άκη Πετρετζίκη ξεχωρίσαμε τα pancakes με 3 μόνο υλικά! Όλα μπορούν να προετοιμαστούν με ελάχιστα υλικά και δεν θα σε αφήσουν με πολύ καθάρισμα μετά!

Brunch χωρίς καφέ δεν γίνεται

Ωραίες οι μιμόζες, αναζωογονητικός ο χυμός πορτοκάλι, αλλά σε κάθε brunch πρέπει να υπάρχει πάντα και ο καφές, ειδικά αν περιμένεις μεγάλη παρέα για να φάτε όλοι μαζί το χαλαρό πρωινο-δεκατιανό σας κάποιο από τα πολλά τεμπέλικα ΣΚ του καλοκαιριού. Οπότε δεν γίνεται από το σπίτι να λείπει και μία μηχανή για espresso. Και φυσικά, o καφές μπορεί να έχει ακόμα πιο διευρυμένο ρόλο στο brunch σου! Τι εννοούμε; Ότι μπορείς να φτιάξεις το κέικ σοκολάτας με espresso που εντοπίσαμε στο Instagram του @gabnikolaidis. Είναι κι αυτό εξαιρετικά εύκολο καθώς θα λερώσεις μόνο ένα μπολ για να ανακατέψεις όλα τα υλικά και θα χρειαστείς λιγότερο από 10 λεπτά για να το φτιάξεις, όπως μας αποκαλύπτει ο Γαβριήλ Νικολαΐδης στο site του. Δεν έχεις καμία δικαιολογία για να μην ολοκληρώσεις με μία γλυκιά νότα το brunch σου λοιπόν!

Τώρα που έχεις τα tips και τις συνταγές, φτιάξε το πιο Instagrammable brunch για εσένα και τους αγαπημένους σου! Για ό,τι χρειαστείς από συσκευές για την κουζίνα σου, εμείς είμαστε εδώ για να το αποκτήσεις, και μάλιστα με έκπτωση αυτή τη στιγμή! Τώρα ζεις το σπίτι με το δικό σου τρόπο!