Δωρεάν events: Εβδομάδα με Meet Market, φιλοσοφία και πολλή jazz!

Περίληψη: Άλλη μια εβδομάδα φουλ σε συναρπαστικά events για να καλωσορίσεις το φετινό καλοκαίρι με την πιο fun διάθεση δωρεάν!

Τελευταία εβδομάδα του Μαΐου και η αντίστροφη μέτρηση για το καλοκαίρι έχει ξεκινήσει. Η θερμοκρασία ανεβαίνει, τα μεγάλα φεστιβάλ σηκώνουν αυλαία, η πρώτη σέντρα του Euro πλησιάζει και η πόλη γεμίζει πλέον «ασφυκτικά» με εκλεκτές προτάσεις ψυχαγωγίας για όλους. Συναυλίες, θερινά σινεμά, θεατρικές παραστάσεις, street πάρτι και πολλές ακόμη προτάσεις εξόδου σε περιμένουν για να καλωσορίσεις ένα ακόμα μαγικό καλοκαίρι. Φρόντισε μόνο να αφήσεις «χώρο» στο πρόγραμμά σου και για κάμποσα δωρεάν events. Εμείς ήδη έχουμε κάνει την έρευνά μας και σου παρουσιάζουμε τη λίστα με τους καλύτερους προορισμούς της εβδομάδας που αξίζει να επισκεφθείς με την παρέα σου - ή και μόνος. Όπως πάντα με ελεύθερη είσοδο, για να είσαι άνετος από θέμα budget. Φύγαμε!

Jazzy vibes, σινεμά και βόλτες στην Τεχνόπολη!

Το βλέμμα κάθε μουσικόφιλου είναι στραμμένο στο Release Athens Festival. Πρώτοι στο stage της Πλατείας Νερού θα εμφανιστούν οι The Offspring στις 9/6, μέχρι το live των θρυλικών punk rockers όμως μεσολαβεί ένα ακόμα μεγάλο μουσικό fest. Και τι fest! Από τις 26/5 έως τις 3/6, το 23ο Athens Jazz Festival αναλαμβάνει να καλωσορίσει πρώτο το φετινό συναυλιακό καλοκαίρι εκπέμποντας jazzy vibes. 9 μέρες μουσικής γιορτής σε περιμένουν στην Τεχνόπολη παρέα με τα μεγαλύτερα ονόματα της σύγχρονης jazz σκηνής!

dwrean-events-102-01

Παράλληλα με το Athens Jazz Festival, η Τεχνόπολη θα φιλοξενήσει για ακόμα μια φορά το αγαπημένο μας Meet Market. Για μια ολόκληρη εβδομάδα (27/06-2/6), οι μπλε τέντες του Meet Market θα «σκεπάσουν» το Μηχανουργείο και το Προαύλιο Μηχανουργείου. 100+ makers θα συστηθούν στο κοινό, μέσα από τις φανταστικές handmade δημιουργίες τους. Ρούχα, αξεσουάρ, κοσμήματα, αντικείμενα τέχνης και διακόσμησης μέχρι προϊόντα wellness, βιολογικά και είδη για όλη την οικογένεια σε περιμένουν στο Meet Market, τη μεγαλύτερη «νομαδική γιορτή καινοτομίας».

Αφήνουμε τον Κεραμεικό και κατεβαίνουμε στο λιμάνι του Πειραιά. Το Piraeus Port Film Festival ετοιμάζεται να καλωσορίσει για πρώτη φορά το σινεφίλ κοινό στο νέο κινηματογραφικό θεσμό της πόλης. Από την Πέμπτη και για 4 ημέρες, θα προβληθούν μεγάλου μήκους παραγωγές του ελληνικού́ και ξένου κινηματογράφου, μικρού́ μήκους ταινίες Ελλήνων δημιουργών και εκπαιδευτικά προγράμματα. Η αυλαία θα πέσει το βράδυ της Κυριακής με την ταινία «Το Λιμάνι της Χάβρης», του μεγάλου Φινλανδού σκηνοθέτη Aki Kaurismäki.

dwrean-events-102-02

Συνεχίζουμε τις κινηματογραφικές μας προτάσεις, κάνοντας αυτή τη φορά μια στάση στο ΚΠΙΣΝ. Στο Ξέφωτο θα στηθεί και πάλι το πιο fun θερινό, με ταινίες που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι. Αρχαίοι μύθοι, κλασικά παραμύθια, ιστορίες με φαντασία και μυστήρια «ζωντανεύουν» μέσα από μοναδικές live action παραγωγές και ταινίες κινουμένων σχεδίων. Στο πλαίσιο του φετινού Park Your Cinema Kids θα προβληθεί το ερχόμενο Σάββατο η ταινία «Αργοναύτες: Η Οργή του Ποσειδώνα», μια ευφάνταστη καρτουνίστικη περιπέτεια με θέμα την αργοναυτική εκστρατεία.

Ακόμα μια δράση αφιερωμένη στα παιδιά διοργανώνει αυτή την εβδομάδα το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς. Από τις 25/05 έως και τις 05/06, θα φιλοξενηθούν δράσεις φιλαναγνωσίας στις βιβλιοθήκες της περιοχής Μοσχάτου-Ταύρου. Στόχος τα παιδιά να αγαπήσουν από μικρά το βιβλίο και να εξοικειωθούν με την ανάγνωση. Το πρωινό του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί  δημιουργικό εργαστήρι για γονείς και παιδιά, ηλικίας 3-5 ετών στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μοσχάτου «Μιχάλης Κατσαρός».

dwrean-events-102-03

Ραντεβού για λογοτεχνικές και φιλοσοφικές συζητήσεις!

Για τους λίγο πιο μεγάλους αναγνώστες, στην ατζέντα της εβδομάδας βρίσκουμε τη Λέσχη Ανάγνωσης στο ΚΠΙΣΝ. Την Τρίτη, ο συντονιστής της λέσχης και συγγραφέας του «Γκιακ» Δημοσθένης Παπαμάρκος θα υποδεχτεί τους φίλους της λογοτεχνίας στον Πύργο Βιβλίων για να ανταλλάξουν απόψεις, με αφετηρία το βιβλίο του μήνα, «Ν’ ακούω καλά τ’ όνομά σου». Το μυθιστόρημα του Σωτήρη Δημητρίου είναι μια λογοτεχνική περιπλάνηση στο χώρο και στο χρόνο. Από τα προεμφυλιακά χρόνια μέχρι τη Μεταπολίτευση και από την Αθήνα έως τη Βόρεια Ήπειρο.

Οι εξελίξεις στο χώρο του AI προκαλούν δέος και είναι σίγουρο πως το θέμα της Τεχνητής Νοημοσύνης θα μας απασχολήσει για πολλά χρόνια ακόμα. Αν ταινίες όπως το 2001: A Space Odyssey, το Matrix, το Terminator και λοιπά sci-fi διαμαντάκια είναι μόνιμα στη watchlist σου, τότε μη χάσεις το Φεστιβάλ Φιλοσοφίας που διοργανώνει το Γαλλικό Ινστιτούτο. Όπως κατάλαβες, η φετινή διοργάνωση (31/5 & 1/6) είναι αφιερωμένη στο AI, και πιο συγκεκριμένα στις δυνατότητες της ΤΝ και τις δυνητικές της επιπτώσεις στις ανθρώπινες κοινωνίες.

dwrean-events-102-04

Κλείνοντας τα δωρεάν events της εβδομάδας θα περάσουμε από δύο εκθέσεις με μεγάλο ενδιαφέρον. Επιστρέφουμε στην Τεχνόπολη εκεί όπου βρίσκουμε την έκθεση φωτογραφίας «Unique». Η νέα καλλιτεχνική πρωτοβουλία της φωτογραφικής ομάδας METApolis μελετά τις έννοιες της φωτογραφίας δρόμου, της σκηνοθετημένης φωτογραφίας, του αστικού τοπίου και του μεταμοντέρνου urban περιβάλλοντος μέσα από το φακό 139 φωτογράφων.

Τελευταία μας πρόταση γι’ αυτή την εβδομάδα η έκθεση «Whose History is it Anyway» της Αμερικανίδας εικαστικού Susan Daboll. Στον χώρο της γκαλερί του ιστορικού Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσού θα παρουσιασθεί μια ιδιαίτερη εικαστική δημιουργία που αγγίζει έννοιες όπως η πολυπλοκότητα της ζωής, η ανθρώπινη ύπαρξη και ο αντίκτυπος των προσωπικών βιωμάτων. Έως και τις 15/6.

dwrean-events-102-05

Ώρα λοιπόν να γεμίσεις σιγά σιγά την ατζέντα σου με τις πιο hot δωρεάν εκδηλώσεις και εμείς σου εγγυόμαστε πως θα περάσεις τέλεια! Καλή διασκέδαση! 😊