Back to School: Επιστροφή στα θρανία με οικονομικά σχολικά είδη!

Περίληψη: Η ώρα για το πρώτο κουδούνι πλησιάζει και εμείς ετοιμαζόμαστε για την επιστροφή στις τάξεις με οικονομικά σχολικά είδη για κάθε μαθητή!

Ο Αύγουστος βαίνει προς το τέλος του και με την επιστροφή τους από τις διακοπές, οι γονείς  αρχίζουν να σκέφτονται σιγά σιγά και την επιστροφή των παιδιών στις τάξεις. Μαζί με αυτή έρχεται και η ώρα για την αγορά των σχολικών. Και εδώ η ανανέωση μπορεί να γίνει έξυπνα, με οικονομικά σχολικά είδη, για τα βασικά που χρειάζεται να έχει μαζί του κάθε μαθητής. Κάνοντας από νωρίς τις αγορές σου για τη νέα χρονιά, αποφεύγεις το στρες αλλά και τις πιθανές σπατάλες στα ψώνια της τελευταίας στιγμής. Ας δούμε λοιπόν τι πρέπει να έχει μαζί του ο μικρός πριν το πρώτο κουδούνι.

School packs: Όλα τα σχολικά βιβλία έτοιμα για κάθε τάξη

Ξεκινάμε, με τι άλλο, τα σχολικά βιβλία. Εγχειρίδια, τετράδια εργασιών και βοηθήματα είναι, όπως ξέρεις, το βασικό εργαλείο για τη μελέτη στο σχολείο και το σπίτι. Αντί να ψάχνεις τα βιβλία κάθε μαθήματος ξεχωριστά, στα Public σου έχουμε ήδη έτοιμο το school pack της νέας χρονιάς για όλες τις τάξεις του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου. Απλά επιλέγεις την τάξη που θα πάει ο μικρός, και έχεις έτοιμα όλα τα σχολικά βιβλία, με ντύσιμο ή χωρίς.

back-to-school-oikonomika-eidh-02

Βρες όλα τα σχολικά βιβλία με ένα κλικ

Αν ανήκεις στους προνοητικούς που έχουν ξεκινήσει από τώρα να… ετοιμάζουν τη σχολική τσάντα, καλού κακού κάνε ένα τσεκ πως έχεις προμηθευτεί τα σωστά σχολικά βιβλία και δεν υπάρχουν ελλείψεις. Σε περίπτωση που ξέχασες κάποιο, μπορείς να το εντοπίσεις πανεύκολα με μια γρήγορη αναζήτηση ανά τάξη ή μάθημα για να ξεκινήσει η νέα χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Σχολικά βοηθήματα για μελέτη σε βάθος

Μπορεί όταν ακούμε για σχολικά βοηθήματα να φέρνουμε στο νου ακόμα το διαβόητο «λυσάρι», ωστόσο όταν αξιοποιούνται σωστά κάνουν το έργο μαθητών – και εκπαιδευτικών -  αρκετά ευκολότερο. Καλό σχολικό βοήθημα είναι πρωτίστως αυτό που λειτουργεί σαν οδηγός, βοηθώντας τους μαθητές να κατανοήσουν σε βάθος τη διδακτέα ύλη μέσα από μια μεγάλη ποικιλία παραδειγμάτων και ασκήσεων.

Οικονομικά σχολικά είδη: Σωστή οργάνωση με τσάντες & κασετίνες

Καλά τα βιβλία, αλλά για τους περισσότερους μαθητές – ιδιαίτερα αυτούς των μικρών τάξεων - η πιο fun αγορά σχολικών είναι αυτή της σχολικής τσάντας και της κασετίνας. Μέσα από την τσάντα και την κασετίνα, τα παιδιά αναδεικνύουν την προσωπικότητα, τον χαρακτήρα και τα ενδιαφέροντά τους. Εκτός από όμορφα χρώματα και σχέδια, τα αγαπημένα σχολικά είδη των παιδιών θα πρέπει να προσφέρουν άνεση, ευκολία και να είναι φτιαγμένα από ανθεκτικά υλικά. Μην ξεχνάς πως εκεί θα τακτοποιούν όλα τους τα πράγματα μέσα στη χρονιά, οπότε η αγορά τους θα πρέπει να γίνει με προσοχή.

back-to-school-oikonomika-eidh-01

Σχολικές τσάντες που κάνουν τη διαφορά

Μπορεί ο μικρός να θέλει μια τσάντα με τον αγαπημένο του ήρωα που θα τραβά τα βλέμματα, πρωταρχική σημασία όμως έχει να είναι ανατομικές και να έχουν το σωστό μέγεθος, ώστε να μην επιβαρύνεται η σπονδυλική του στήλη. Φρόντισε επίσης η τσάντα που θα επιλέξεις να έχει επαρκή χωρίσματα για να τακτοποιεί όλα του τα πράγματα χωρίς προβλήματα, και φυσικά να μη βγάλει εκτός budget τη λίστα των σχολικών.

Κασετίνες σε σχέδια και χρώματα που εντυπωσιάζουν

Μολύβια, στυλό, γόμες, μαρκαδόροι. Η οργάνωση της γραφικής ύλης χρειάζεται μια κασετίνα, ειδάλλως δε θα περάσει πολύς καιρός προτού χρειαστεί να κοιτάξεις και πάλι για καινούρια τσάντα. Και σε αυτή την περίπτωση οι επιλογές είναι πολλές. Βαρελάκια, οβάλ ή γεμάτες, οι κασετίνες έρχονται σε εντυπωσιακά σχέδια και χρώματα ώστε να βρεις εύκολα αυτή που ταιριάζει στις ανάγκες αλλά και το προσωπικό γούστο του μικρού.

Τσαντάκια, δοχεία και παγούρια για την ώρα του φαγητού

Στα απαραίτητα κάθε σχολικής λίστας, περιλαμβάνονται ακόμη το φαγητοδοχείο και το παγούρι του μικρού για να απολαμβάνει στο διάλειμμά του υγιεινό σπιτικό φαγητό. Καλό είναι να προμηθευτείς ένα ξεχωριστό τσαντάκι φαγητού που θα παίρνει μαζί στο σχολείο αλλά και στις εκδρομές του. Μπορείς να επιλέξεις μία ισοθερμική τσάντα με πολλαπλές θήκες και φερμουάρ για εύκολη αποθήκευση.

back-to-school-oikonomika-eidh-04

Όλη η γραφική ύλη που θα χρειαστείς

Αν και απαραίτητη για τους μαθητές όλων των τάξεων, η γραφική ύλη μπορεί να αυξήσει κατακόρυφα το συνολικό κόστος της λίστας με τα σχολικά. Τετράδια, μολύβια, στυλό, διορθωτικά, γεωμετρικά όργανα, μαρκαδόροι, μπλοκ και λοιπά είδη ζωγραφικής θα χρειαστούν σίγουρα και τη νέα χρονιά. Δε χρειάζεται όμως να προμηθευτείς τα πάντα από το μηδέν. Ένα καλό tip που θα σε βοηθήσει να εξοικονομήσεις χρήματα είναι να δεις τι έχει μείνει από την περσινή σχολική σεζόν και να αντικαταστήσεις μόνο ό,τι χρειάζεται. Για τα νέα σχολικά είδη συμφέρει η αγορά σε σετ, ώστε το παιδί να είναι εξοπλισμένο όπως πρέπει καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Κάνε BTS με οικονομικά σχολικά είδη στα Public!

Στη διάθεσή σου έχεις ακόμα αρκετό χρόνο για να οργανωθείς σωστά ώστε να είστε πανέτοιμοι για τη μεγάλη επιστροφή στο σχολείο. Ωστόσο μην περιμένεις να τρέξουν όλα τις τελευταίες μέρες. Το αποτέλεσμα θα είναι περιττό άγχος και κούραση. Βγάλε χαρτί και μολύβι, όρισε budget, φτιάξε τη λίστα των σχολικών και πέρνα μια βόλτα από τα καταστήματα Public και το Public.gr για να κάνεις φέτος το καλύτερο Back To School!