Μαγειρεύουμε με τη Funky Cook: Λαχταριστά burgers με τόνο

Περίληψη: Ανάλαφρα, εύκολα και πεντανόστιμα, τα μπιφτέκια τόνου θα γίνουν η αγαπημένη σου επιλογή για ανεπανάληπτα burgers!

Φοιτητική ζωή σημαίνει βόλτες, καφέδες, διασκέδαση, φιλίες, άντε και και λίγο διάβασμα πού και πού. Όμως με φαγητό μόνο απ' έξω και τάπερ το πράγμα δε βγαίνει. Τι χρειάζεσαι επομένως; Όχι καμιά μεγάλη εμπειρία στο μαγείρεμα, αλλά μερικές πανεύκολες και πενανόστιμες συνταγές που θα μπορείς να ετοιμάζεις σε λίγα μόνο λεπτά, χωρίς να παιδεύεσαι. Ειδικά σε περιστάσεις όπως γιορτές, φοιτητοσυγκεντρώσεις και movie nights, ένα ωραίο πιάτο μπορεί να απογειώσει τα βράδια με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

Τα μπιφτέκια/κεφτεδάκια κάθε είδους είναι το θέμα μας σήμερα, αφού τα μπιφτέκια είναι φαγητό που ανήκει, οπωσδήποτε, στο top 5 των συνταγών που αναζητούν οι φοιτητές/ριες!

Όλες οι ιδέες και τα tips που σου δίνουμε παρακάτω αφορούν συνταγές για μπιφτέκια που θα ψήσεις στον φούρνο, θα αποθηκεύσεις στο ψυγείο και θα φτιάξεις με τη βοήθεια ενός πολυκόφτη. Για τον πολυκόφτη μπορούμε να γράψουμε κατεβατά, πραγματικά είναι η πιο αγαπημένη συσκευή στην κουζίνα όλων! Πάρε τη μαμά σου στο τηλέφωνο, ρώτησέ την ποια είναι η αγαπημένη της συσκευή στην κουζίνα και σίγουρα θα σου πει τον πολυκόφτη.

Πίσω στο θέμα μας, για τα μπιφτέκια με τα οποία μπορείς να φτιάξεις burger ή απλά να τα συνοδεύσεις με ρύζι ή λαχανικά, ο πολυκόφτης θα σε βοηθήσει να προετοιμάσεις όλα σου τα υλικά χωρίς κόπο. Κρεμμύδι, καρότο, σκόρδο, μυρωδικά και επιπλέον να πολτοποιήσεις υλικά όπως τα ρεβύθια, τα φασόλια, τον αρακά κ.α. Γιατί εκτός από τα κλασικά μοσχαρίσια μπιφτέκια υπάρχουν και τα αλλιώτικα! Πλέον στα ράφια μπορείς να βρεις έτοιμα βρασμένα όσπρια τα οποία θα γίνουν τα βασικά υλικά για τα μπιφτέκια σου. Δοκίμασε τα ρεβύθια, τις γλυκοπατάτες, τα παντζάρια, το μπρόκολο και το κουνουπίδι.

Με τη βοήθεια του πολυκόφτη μπορείς να φτιάξεις ακόμη τα τέλεια μπιφτέκια/κεφτεδάκια κοτόπουλο. Χρησιμοποίησε επίσης την συνταγή για μπιφτέκια τόνου αντικαθιστώντας τον τόνο με κιμά κοτόπουλο. Τον κιμά κοτόπουλο δεν θα τον βρεις αλλά θα τον φτιάξεις ψιλοκόβοντας ένα στήθος κοτόπουλο στον πολυκόφτη. Για πραγματικά απίστευτα μπιφτέκια, θα χρειαστείς τόνο σε κονσέρβα. Εξαιρετικά μπιφτέκια μπορείς να φτιάξεις και με μαύρακόκκινα φασόλια ή αρακά που θα βρεις επίσης σε κονσέρβα. Αυτό που σου προτείνω είναι να φτιάξεις διπλάσια ποσότητα και να αποθηκεύσεις τα μπιφτέκια άψητα στη κατάψυξη για μελλοντική χρήση, στην κατάψυξη κρατάνε περίπου 1 μήνα ενώ στην συντήρηση 2 μέρες.

Βάλε λοιπόν τη φαντασία σου σε συνδυασμούς και υλικά, αναζήτησε επιπλέον συνταγές στο διαδίκτυο, ψήσε στον φούρνο και το αποτέλεσμα θα σε ενθουσιάσει!

Burgers με μπιφτέκια τόνου

Χρόνος Προετοιμασίας: 10’
Xρόνος Ψησίματος: 25’
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Μερίδες: 4

funky-cook-biftekia-tonou-01

Υλικά

Για τα μπιφτέκια τόνου

  • 200 γρ. τόνο σε νερό
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • 50 γρ. ψωμί του τοστ
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

Για το σερβίρισμα

  • Ψωμί για burgers
  • 1 αβοκάντο, κομμένο σε κυβάκια
  • 4 φέτες ντομάτα
  • 4 φύλλα μαρούλι
  • Πιπεριά τουρσί
  • Μαγιονέζα

Εκτέλεση

Στο πολυκόφτη κόβουμε όλα τα λαχανικά.

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια.

Με λαδωμένα χέρια πλάθουμε 4 μπιφτέκια τα οποία ακουμπάμε σε ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25’.

Φρυγανίζουμε τα ψωμιά στην τοστιέρα.

Αλείφουμε κάθε ψωμάκι με μαγιονέζα, τοποθετούμε το μαρούλι, την ντομάτα, το μπιφτέκι, το αβοκάντο και τις πιπεριές, κλείνουμε τα burgers και σερβίρουμε.

Όπως βλέπεις, δε χρειάζεται να φας ώρες από το διάβασμα ή τις εξόδους σου για να απολαύσεις μια υγιεινή και πεντανόστιμη συνταγή. Την επόμενη φορά που θα υποδεχθείς τα παιδιά στο σπίτι, μην μπεις στον κόπο να παραγγείλεις απ' έξω. Βάλε τα μπιφτέκια που έχεις έτοιμα να ψήνονται στο φούρνο και σε λίγη ώρα το σπίτι θα μοσχοβολά από υπέροχα αρώματα. Και που να τα δοκιμάσεις κιόλας!

Σε περίπτωση που στο ντουλάπι της κουζίνας σου έχεις μόνο πιάτα, ποτήρια και μαχαιροπίρουνα, don't worry. Στα Public θα βρεις όλα τα απαραίτητα σκεύη και αξεσουάρ μαγειρικής για να γίνεις ο αγαπημένος σεφ της παρέας. Καλή όρεξη!