Μαγειρεύουμε με τη Funky Cook: X-mas συνταγές με άρωμα Nespresso

Περίληψη: Τα φετινά Χριστούγεννα ανάλαβε χρέη barista για όλη την παρέα, φτιάχνοντας απολαυστικά mocktails και coffee drinks με υπογραφή Nespresso!

Αν υπάρχει κάτι που μας «φτιάχνει» όσο τίποτα άλλο τα πρωινά αυτός είναι ο  καφές, ειδικά όταν μιλάμε για ένα απολαυστικό φλιτζάνι καφέ Nespresso. Ο espresso, εκτός από μία γευστική πανδαισία που μας γεμίζει ενέργεια και καλή διάθεση, «χωράει» άνετα τόσο στη μαγειρική αλλά και τη ζαχαροπλαστική.

Ο καφές ταιριάζει τέλεια με το κρέας, δίνοντας μια συναρπαστική γήινη επίγευση. Επίσης πάει πολύ και με τα μανιτάρια. Οι γαστρονομικές επιλογές που έχεις στη διάθεσή σου είναι πολλές και πεντανόστιμες. Πρόσθεσε μια δόση καφέ σε σάλτσες για κρέατα όπως η gravy, ή ετοίμασε μια σάλτσα espresso για να συνοδεύσεις ένα ονειρεμένο μοσχαρίσιο φιλέτο. Μη διστάσεις να δώσεις νότες καφέ και σε γλυκά, καθώς ο espresso πάει πολύ με κέικ, τσιζκέικ, μους, παγωτά, μπισκότα και το αγαπημένο μου σοκολατένιο γλάσο. Δίνω ιδέες για το γιορτινό τραπέζι όπως κατάλαβες!

Εγώ δοκίμασα κάποιες από τις προτεινόμενες συνταγές με espresso από το site της Nespresso και ενθουσιάστηκα με το γιορτινό Raspberry & Rose Mocktail. Σίγουρα θα το εντάξω στο χριστουγεννιάτικο μενού και σου συστήνω ανεπιφύλακτα να κάνεις το ίδιο. Να σε ενημερώσω, ότι δεν είναι καθόλου μπελαλίδικο, καθώς με τα κατάλληλα υλικά φτιάχνεται σε λίγα μόνο λεπτά.

Raspberry & rose mocktail

Υλικά

230ml καφέ Infiniment Fruité
20ml σιρόπι τριαντάφυλλο
80ml ανθρακούχο νερό
6 φρέσκα σμέουρα
1 ροδοπέταλο
7 παγάκια 30gr 

Εκτέλεση

Άρχισε βάζοντας 7 παγάκια σε μια κούπα VERTUO Alto. Πρόσθεσε 20 ml σιρόπι τριαντάφυλλου, μαζί με 80 ml κρύο ανθρακούχο νερό. Ανακάτεψε απαλά και έπειτα ρίξε γύρω στα 230 ml καφέ Infiniment Fruité με γεύση σμέουρο. Η λεπτή γεύση του σμέουρου σε συνδυασμό με τις νότες δημητριακών του καφέ, δημιουργεί ένα απολαυστικό ρόφημα που δεν έχεις ξαναπιεί. Σ’ ένα ξυλάκι πρόσθεσε φρέσκα σμέουρα και ένα βρώσιμο ροδοπέταλο ως γαρνιτούρα.

Τώρα που έρχονται γιορτές, ευκαιρία να δοκιμάσεις ένα μοναδικό γιορτινό καφέ που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σου. Πώς θα σου φαινόταν ένας crème brûlée espresso macchiato για μετά το μεσημεριανό τραπέζι; Δεν μπορείς να πεις; Από το όνομα και μόνο ακούγεται yummy! Χορταστική, πεντανόστιμη και πανεύκολη, αυτή η X-mas παραλλαγή του espresso θα γίνει η νέα αγαπημένη σου συνταγή. Δοκίμασέ τη και θα με θυμηθείς!

Lime & basil crème brûlée double espresso macchiato

Υλικά

80ml καφέ Infiniment Double Espresso
40ml γάλα 1,5%
3gr καστανή ζάχαρη
2 ξύσματα lime
1 φύλλο φρέσκου βασιλικού

Εκτέλεση

Ρίξε 100 ml γάλακτος με 1,5% λιπαρά στη συσκευή Nespresso Barista ή σε ένα Aeroccino. Κλείσε το καπάκι και πάτησε το κουμπί έναρξης αφού επιλέξεις τη συνταγή «Cappuccino». Φτιάξε μια δόση 80 ml καφέ Espresso Infiniment σε μία κούπα διπλού espresso. Πρόσθεσε λίγο ζεστό αφρό γάλακτος πάνω από τον καφέ, φρόντισε όμως το κουτάλι να μην είναι μεταλλικό. Πασπάλισε με 3 γραμμάρια καστανή ζάχαρη και καραμελοποίησε το γλυκό καφεδάκι με τη βοήθεια ενός φλόγιστρου «façon crème brûlée». Για τη γαρνιτούρα τρίψε τη μη επεξεργασμένη φρέσκια φλούδα lime πάνω από τον αφρό και σέρβιρε με λίγα φύλλα βασιλικού.