Samsung AI: Το σπίτι του μέλλοντος στο σήμερα!

Περίληψη: To Samsung AI έρχεται στις οικιακές μας συσκευές, μαζί με όλες τις καινοτομίες και τα οφέλη της Τεχνητής Νοημοσύνης!

Από το «Έρεβον» του Samuel Butler μέχρι το Space Odyssey του Kubrick και το WALL-E, η Τεχνητή Νοημοσύνη συναρπάζει εδώ και δεκαετίες την ανθρώπινη φαντασία. Στην επιστήμη, τη λογοτεχνία, τη μουσική, τον κινηματογράφο και τις τέχνες. Σήμερα, το hype γύρω από τη λέξη AI είναι μεγαλύτερο από ποτέ. Όχι αδίκως φυσικά, μιας και έχουμε περάσει για τα καλά από τη θεωρία στην πράξη. Πέρα από τις αμιγώς υπολογιστικές της δυνατότητες, η Τεχνητή Νοημοσύνη ζωγραφίζει, συνθέτει ποίηση, γράφει κείμενα, ακόμα και… ευχές για τον Άγιο Βαλεντίνο. Ανάμεσα στους πρωτοπόρους στο χώρο της Τεχνητής Νοημοσύνη βρίσκεται και η Samsung. Η Samsung την έφερε στα δάχτυλά μας με τα smartphone της σειράς Galaxy S24. Τώρα οι AI τεχνολογίες της νοτιοκορεατικής εταιρείας έρχονται σε κάθε χώρο του σπιτιού με ακόμα περισσότερες δυνατότητες που αλλάζουν την καθημερινότητά μας.

Ψυγεία Samsung: Φουτουριστικός σχεδιασμός & καινοτομίες που ξεχωρίζουν

Το ψυγείο είναι, θα λέγαμε, ο στυλοβάτης της κουζίνας και ως εκ τούτου είναι μία από τις συσκευές που μπορεί να ωφεληθεί σημαντικά από τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη. Η σειρά BESPOKE της Samsung ενσωματώνει το Samsung AI στις οικιακές της συσκευές, με στόχο την έξυπνη χρήση ενέργειας, κάνοντας έτσι τη ζωή ευκολότερη. Ας δούμε πιο συγκεκριμένα τι είναι αυτό που κάνει τα Samsung ψυγεία με AI να ξεχωρίζουν και, φυσικά, τα οφέλη που σου προσφέρουν. Στη μακρά λίστα των smart λειτουργιών των ψυγείων έρχεται τώρα να προστεθεί η λειτουργία AI Energy. Δεδομένου ότι το ψυγείο είναι η μόνη συσκευή που «δουλεύει» 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο, καταλαβαίνεις πως η έξυπνη διαχείριση ενέργειας είναι κάτι παραπάνω από σημαντική.

samsung-ai-oikiakes-syskeyes-03-v02

Μέσα από το AI Energy Mode μπορείς να παρακολουθείς τις σημαντικότερες παραμέτρους λειτουργίας του ψυγείου. Ειδικά report σε ενημερώνουν για την ενεργειακή κατανάλωση, μαζί με ειδοποιήσεις και προτάσεις για αποδοτική χρήση του ψυγείου και της ενέργειας που καταναλώνει. Ακόμα ένα feature που μας έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον είναι το View Inside. Η λειτουργία View Inside χρησιμοποιεί εσωτερική κάμερα όπου δείχνει τα τρόφιμα που υπάρχουν μέσα στο ψυγείο, ώστε να μπορείς να τα ελέγχεις εύκολα χωρίς να ανοίγεις την πόρτα ή όταν είσαι για ψώνια, δημιουργώντας αυτόματα τη… λίστα για το σούπερ μάρκετ. Αποτέλεσμα: ευκολότερη οργάνωση και ακόμα καλύτερη διαχείριση.

Πλυντήρια Samsung: Ενισχυμένη απόδοση & λειτουργικότητα

Άλλες συσκευές της σειράς BESPOKE αξιοποιούν, επίσης, τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη. Το πλυντήριο ρούχων είναι εξίσου απαραίτητο σε κάθε νοικοκυριό και φοιτητικό σπίτι. Οι smart λειτουργίες είναι από μόνες τους μια εξαιρετική προσθήκη στα πλυντήρια νέας γενιάς. Η Samsung πάει τώρα ένα βήμα παραπέρα, ενσωματώνοντας την τεχνητή νοημοσύνη (και) στα πλυντήρια και τα στεγνωτήρια της γκάμας της. Χάρη στις βελτιώσεις που φέρνει το AI στους αλγόριθμους λογισμικού, σου επιτρέπει να ελέγχεις εύκολα την κατανάλωση ενέργειας. Ειδικότερα, εκτός από το AI Energy Mode που είδαμε και προηγουμένως, στα πλυντήρια ρούχων η λειτουργία ρυθμίζει αυτόματα τον κύκλο πλύσης, προσαρμόζοντας έξυπνα τη συνολική απόδοση της συσκευής.

samsung-ai-oikiakes-syskeyes-02-v02

Η λειτουργία AI Wash χρησιμοποιεί αισθητήρες για να ανιχνεύει το βάρος και την ποιότητα του υφάσματος και να παρακολουθεί συνεχώς το επίπεδο των λεκέδων, προσαρμόζοντας έξυπνα το νερό και το απορρυπαντικό μαζί με τους χρόνους μουλιάσματος, ξεβγάλματος και στυψίματος. Έτσι, εξασφαλίζεις ισχυρό καθαρισμό και τέλεια φροντίδα για τα ρούχα σου. Σε κάθε περίπτωση, και εδώ έχεις στη διάθεσή σου λεπτομερή στοιχεία για τη λειτουργία και κατανάλωση της συσκευής σου καθημερινά, εβδομαδιαία ή μηνιαία. Σε ό,τι αφορά στο σχεδιασμό των πλυντηρίων, όπως και στα ψυγεία, το κομψό φουτουριστικό στιλ της σειράς BESPOKE ταιριάζει γάντι με τον AI χαρακτήρα τους.

Τηλεοράσεις Samsung: Ψυχαγωγία κάθε στιγμή της ημέρας

Η επόμενη μεγάλη AI καινοτομία της Samsung αφορά τις τηλεοράσεις. Μοντέλα τηλεοράσεων τελευταίας γενιάς με κορυφαίες τεχνολογίες πάνελ, όπως Neo QLED, QLED και OLED ενισχύονται τώρα με ΑΙ features που θα σου χαρίσουν εμπειρία κινηματογραφικών προδιαγραφών. Έχουμε και λέμε: λειτουργία AI Upscaling για αυτόματη αναβάθμιση της ανάλυσης, AI Motion Enhancer για ακόμα μεγαλύτερο ρεαλισμό και φυσικότητα, ενώ η λειτουργία AI Customization βάζει τις ρυθμίσεις εικόνας στον… αυτόματο, πάντα με βάση το περιεχόμενο που απολαμβάνεις. Στις τηλεοράσεις της Samsung, η τεχνητή νοημοσύνη φροντίζει και για τα του ήχου, με τη λειτουργία Active Voice Amplifier Pro. Όπως και στις υπόλοιπες οικιακές συσκευές με AI της Samsung, έτσι και στις τηλεοράσεις το AI Energy Mode φροντίζει να σε κρατά διαρκώς ενημερωμένο για την ενεργειακή σου κατανάλωση. Όλες αυτές τις συναρπαστικές AI – και όχι μόνο – λειτουργίες θα τις βρεις στις νεότερες οικιακές συσκευές Samsung. Εδώ μπορείς να δεις αναλυτικά μερικά από τα μοντέλα που ξεχωρίζουν από τη φετινή σειρά, για να φέρεις, με κάθε επισημότητα, την τεχνητή νοημοσύνη στο... σαλόνι σου.

samsung-ai-oikiakes-syskeyes-01

SmartThings: Όλο το σπίτι σου, με μια ματιά

Όσο για τον έλεγχο των συμβατών smart οικιακών συσκευών της Samsung, το SmartThings κάνει τη διαχείρισή τους ευκολότερη από ποτέ. Μέσα από το app (συμβατό και με το Matter) μπορείς να ρυθμίσεις τη λειτουργία των οικιακών σου συσκευών, να ορίσεις αυτοματισμούς αλλά και να ενημερωθείς για την κατάστασή τους μέσα από χρήσιμα reminders. Εννοείται όλα αυτά χωρίς καν να σηκωθείς από τον καναπέ. Τηλεχειριστήριο και ψηφιακό hub μαζί, το SmartThings είναι μια all-in-one «λύση» που έρχεται στο smartphone σου, για να απολαμβάνεις με άνεση κάθε στιγμή που περνάς στο σπίτι. Από το μαγείρεμα, και το πλύσιμο των ρούχων μέχρι το binge-watching των αγαπημένων σου σειρών και τα movie nights με όλη την παρέα.

O θαυμαστός κόσμος του ΑΙ στα Public!

samsung-ai-oikiakes-syskeyes-04

Το AI είναι πολλά παραπάνω από ένα ακόμα buzzword. Η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι πλέον ένα μακρινό sci-fi κόνσεπτ αλλά μια πραγματικότητα που έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Στα καταστήματα Public και Public.gr σε περιμένουμε για να ανακαλύψουμε μαζί το θαυμαστό κόσμο του AI, εκεί όπου πρωταγωνιστούν οι οικιακές συσκευές της Samsung!