Ποιο βιβλίο θα χαρίσεις στα παιδιά το φετινό Πάσχα; Κάνε το quiz!

Περίληψη: Το Πάσχα είναι εδώ! Μαζί με τη λαμπάδα, χάρισε στο μικρό και ένα παιδικό βιβλίο! Κάντε παρέα το quiz που ετοιμάσαμε και βρείτε τι θα διαβάσετε τις γιορτές!

Τα βιβλία αγαπούν τα παιδιά και τα παιδιά (πρέπει να) αγαπούν τα βιβλία. Πριν λίγες μέρες είχαμε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και όπως καταλαβαίνεις ο Απρίλιος είναι ο μήνας που τα παιδικά αναγνώσματα και μυθιστορήματα είναι στα καλύτερα τους. Από αυτή τη γιορτή δε θα μπορούσαμε να λείπουμε και εμείς. Γι' αυτό ο Απρίλιος στα Public είναι Mήνας Παιδικού Βιβλίου. Η καλύτερη στιγμή δηλαδή για να γνωρίσουν τα παιδιά την μαγεία της λογοτεχνίας και να αποκομίσουν τα πολυάριθμα οφέλη της ανάγνωσης. Εξάλλου, τώρα που τα σχολεία είναι κλειστά, οι μικροί μας φίλοι έχουν αρκετό χρόνο για να ξεκουραστούν, να παίξουν, να διασκεδάσουν αλλά και να ταξιδέψουν σε κόσμους φαντασμαγορικούς, αγκαλιά με ένα συναρπαστικό βιβλίο.

Τι θα διαβάσουν τα παιδιά στις πασχαλινές τους διακοπές;

Όπως γνωρίζεις, για εμάς κάθε βιβλίο είναι ένας θησαυρός. Δε μπορούμε να μην παραδεχθούμε όμως την αδυναμία που τρέφουμε για το παιδικό βιβλίο. Η Public γιορτή του παιδικού βιβλίου θα κρατήσει όλο τον Απρίλιο. Με πολυβραβευμένα έργα αλλά και νέες κυκλοφορίες από αναγνωρισμένους συγγραφείς, οι οποίοι με αστείρευτο ταλέντο διεγείρουν τη φαντασία και την περιέργεια των μικρών μας φίλων.

paidiko-vivlio-pasxa-quiz-03

Επειδή, όμως, τα παιδικά βιβλία που μπορείς να βρεις πλέον στα ράφια μας είναι άπειρα, αποφασίσαμε να τα χωρίσουμε σε θεματικές κατηγορίες, προκειμένου να εντοπίσεις εύκολα αυτό που ταιριάζει καλύτερα στον χαρακτήρα και την προσωπικότητα του παιδιού. Πάσχα έχουμε, και τι καλύτερο δώρο άραγε από ένα παιδικό βιβλίο γεμάτο φαντασία και αξέχαστες ιστορίες;

100 χρόνια από τα αγαπημένα μας Ζ: Άλκη Ζέη – Ζωρζ Σαρή

Η Άλκη Ζέη και η Ζωρζ Σαρή δεν είναι απλά δύο συγγραφείς που έχουν πλάσει αγαπημενες παιδικές ιστορίες. Είναι δύο από τα σημαντικότερα κεφάλαια στην ιστορία της ελληνικής λογοτεχνίας, έχοντας μεγαλώσει με τα μυθιστορήματά τους γενιές και γενιές νεαρών αναγνωστών. Τα σπουδαία κοινωνικά μηνύματα στα βιβλία της Άλκης Ζέη και της Ζωρζ Σαρή παραμένουν αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου και συνεχίζουν να δίνουν μαθήματα ζωής σε ανθρώπους κάθε ηλικίας.

Captain Planet Earth: Βιβλία για ένα «πράσινο» μέλλον

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι ανάγκη να φροντίσουμε το κοινό μας σπίτι. Η προστασία του περιβάλλοντος οφείλει να είναι προτεραιότητα για όλους μας. Η οικολογική συνείδηση είναι μία από τις σημαντικότερες αξίες που μπορεί να αποκτήσει ένα παιδί. Το φετινό Μήνα Παιδικού Βιβλίου, καλωσορίζουμε τον Captain Planet Earth, ο οποίος έχει το δικό του αφιερωματικό section για να μάθουμε πώς μπορούμε όλοι μαζί να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο.

Μαθήματα για έναν καλύτερο κόσμο

Πλέον, τα παιδία δεν παίζει απλά, αλλά... ακτιβίζει. Εκτός από την αξία της οικολογίας, ο καλύτερος κόσμος του αύριο περνά μέσα από το σεβασμό, τη διαφορετικότητα, τη συμπερίληψη, τους κοινωνικούς αγώνες και την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το παιδικό βιβλίο εξελίσσεται και πλέον μπορεί να μιλήσει στη γλώσσα των παιδιών, για σημαντικά ζητήματα που επηρεάζουν τις ζωές όλων μας. Μικρών και μεγάλων.

Μαθαίνω να αγαπώ εμένα και τους γύρω μουpaidiko-vivlio-pasxa-quiz-02

Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό για ένα παιδί από την αγάπη. Την αγάπη που εισπράττει και μοιράζεται. Την αγάπη προς τους γύρω του αλλά και προς τον ίδιο του τον εαυτό. Πόσο εύκολο είναι όμως να δείξουμε στο παιδί την πραγματική αξία της αγάπης; Τα παιδικά βιβλία είναι αυτά που έχουν τον τρόπο να μιλήσουν απευθείας στην ψυχή των παιδιών, με έναν τρόπο πραγματικά μαγικό.

Φυσικά αυτές είναι μόνο μερικές από τις ειδικές κατηγορίες που θα βρεις για να γιορτάσεις μαζί μας τον Μήνα Παιδικού Βιβλίου. Στα καταστήματα Public και το public.gr σε περιμένουν ακόμα περισσότερες μοναδικές παιδικές ιστορίες από Έλληνες και ξένους συγγραφείς γεμάτες χιούμορ, φαντασία και πολύτιμα μαθήματα ζωής.

Ποιο παιδικό βιβλίο θα γίνει το καλύτερο πασχαλινό δώρο; Κάνε το quiz!

Οι επιλογές πολλές και η απόφαση μπορεί να αποδειχθεί πιο δύσκολη απ' όσο φαίνεται. Για να σε βοηθήσουμε, λοιπόν, ετοιμάσαμε ένα quiz με αγαπημένες πασχαλινές ερωτήσεις, προκειμένου να βρείτε μαζί εκείνο το βιβλίο με το οποίο θα περάσετε παρέα τις πιο fun πασχαλινές γιορτές. Ποιο χρώμα θέλει να έχουν τα πασχαλινά αυγά; Τι δώρο θα έπαιρνε το βαφτιστήρι στο νονό ή τη νονά; Ποιος είναι ο σημαντικότερος λόγος που αγαπάει ο μικρός το Πάσχα; Κάντε το παρακάτω quiz και βρείτε το κατάλληλο βιβλίο!

Χρόνια πολλά και καλή Ανάσταση!