Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης Στέφανος Ντούσκος στο The Orange Show

Περίληψη: Τι κοινό έχουν κωπηλασία, Jenga, Παρίσι, ιατρική; Μας μίλησε γι’ αυτά (και πολλά άλλα) ο Ολυμπιονίκης κωπηλασίας μονού σκιφ Στέφανος Ντούσκος στο νέο επεισόδιο του The Orange Show!

We could be Heroes! Με αυτή τη φράση να μας εμψυχώνει, η Έρρικα Ρούσσου υποδέχτηκε στο The Orange Show έναν σύγχρονο ήρωα του ελληνικού αθλητισμού. Στο νεότερο επεισόδιο του podcast μας καλεσμένος ήταν ο Χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο Στέφανος Ντούσκος! Δεν τα είπαν μόνο για κωπηλασία, αλλά συζήτησαν για τα επιτραπέζια που παίζουν στο κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά, τη σχολή στην οποία πέρασε, τα χόμπι του στον ελεύθερό του χρόνο και πάρα πολλά ακόμα. Εννοείται πως δεν έλλειπαν και οι σταθερές αξίες του podcast, όπως η μηνιαία ατζέντα. Πάμε να πάρουμε τα θέματα από την αρχή!

Η συναρπαστική ιστορία της Μαρία Μοντεσσόρι στο The Orange Show

Ένα από τα πρώτα θέματα του τρίτου επεισοδίου του podcast μας είναι η Μαρία Μοντεσσόρι! Πρόσφατα συμπληρώθηκαν 71 χρόνια από το θάνατό της, οπότε ήταν η κατάλληλη στιγμή για μιλήσουμε για το διαχρονικό της έργο, το οποίο μέχρι και σήμερα παραμένει εξαιρετικά επιδραστικό. Η Ιταλίδα παιδαγωγός θεωρείται η πρώτη γυναίκα που τελείωσε την ιατρική αλλά αυτό που τη καταξίωσε είναι η παιδαγωγική της δράση και η Μοντεσσοριανή μέθοδος που ανέπτυξε, η οποία αποτελεί πρότυπο εκπαιδευτικής μεθόδου ακόμα και σήμερα! Στο πρόσφατο επεισόδιο του The Orange Show λοιπόν θα γνωρίσεις καλύτερα την συναρπαστική πορεία της Μαρία Μοντεσσόρι και τους βασικούς πυλώνες της μεθόδου της.

Η ατζέντα του μήνα έχει πολύ θέατρο (και έναν ακόμα διαγωνισμό)

Πόσες εκδηλώσεις να χωρέσουν σε ένα-δυο άρθρα κάθε εβδομάδα; Σίγουρα όχι όλες όσες θέλουμε να συμπεριλάβουμε κάθε φορά! Οπότε είπαμε να μην μείνουμε στα εβδομαδιαία άρθρα με τις πιο ενδιαφέρουσες δωρεάν εκδηλώσεις και τα καλύτερα events για να βγεις το ΣΚ. Έτσι σε κάθε επεισόδιο του podcast μας η Έρρικα Ρούσσου φτιάχνει τη monthly agenda! Τι μας προτείνει λοιπόν για αυτό το μήνα; Σωστή ερώτηση, αλλά δεν θα σου το αποκαλύψουμε 😉 Πάρα play στο Spotify widget που θα βρεις στο τέλος του άρθρου και θα μάθεις! Άντε, OK, θα σου αποκαλύψουμε ένα από τα events που συζητήθηκαν: «Ο Μισάνθρωπος» του Μολιέρου, σε σκηνοθεσία Peter Stein με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, που ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, είναι μία από τις εκδηλώσεις που ξεχωρίζουν αυτό το μήνα.

Αν περίμενες προτάσεις από το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2023, η Έρρικα δεσμεύεται ότι αυτές θα έρθουν στα επόμενα επεισόδια, όσο οι ημερομηνίες των παραστάσεων πλησιάζουν. Μέχρι τότε, σου έχουμε κάτι ακόμα που θα σου φτιάξει τη διάθεση. Και σε αυτό το επεισόδιο σου έχουμε διαγωνισμό, μέσω του οποίου μπορεί να κερδίσεις μία κουζινομηχανή Kenwood! Ακολούθησε το podcast στο Spotify, κάνε like στο επεισόδιο και σχολίασε στο αντίστοιχο post στο Facebook μας για να πάρεις μέρος!

Τι είναι το μονό σκιφ και πώς περνά τον ελεύθερο χρόνο του ο Στέφανος Ντούσκος;

Στις 30 Ιουλίου 2021, στο Τόκιο της Ιαπωνίας καταρρίφθηκε ένα Ολυμπιακό ρεκόρ! Αυτός που το κατέρριψε ήταν ο Στέφανος Ντούσκος, στο μονό σκιφ της κωπηλασίας, και έφερε το χρυσό μετάλλιο στη χώρα μας! Το τι είναι το μονό σκιφ δεν το γνωρίζαμε, γι’ αυτό και αυτή ήταν μία από τις πρώτες ερωτήσεις που έκανε η Έρρικα στον Στέφανο, ο οποίος ήταν καλεσμένος στο 3ο επεισόδιο του The Orange Show. Μην φανταστείς ότι οι ερωτήσεις έμειναν μόνο στα του αθλητισμού όμως. Εντάξει, προφανώς και θέλαμε να μάθουμε πώς ένιωσε ένα αθλητής κατακτώντας την πρώτη θέση σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν χάσαμε την ευκαιρία, όμως, να ρωτήσουμε για τα χόμπι του (hint: 🎸), για το πώς περνά το χρόνο του με τους συναθλητές του στο Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο, αλλά και τις πιο ωραίες πόλεις που έχει επισκεφθεί.

The Orange Show s01e03: Ακούς, μαθαίνεις, κανονίζεις, κερδίζεις

Ήρωες είμαστε όλοι και για ήρωες μιλάμε στο τρίτο επεισόδιο του podcast μας. Για να ακούσεις όλη τη συζήτηση της Έρρικας Ρούσσου με τον Στέφανο Ντούσκο, τα υπόλοιπα θέματα του επεισοδίου, αλλά και να μάθεις περισσότερες λεπτομέρειες για τον τελευταίο μας διαγωνισμό, απλά πάτα play εδώ: