Summer movie night: Όλα όσα χρειάζεσαι για μια επική βραδιά

Περίληψη: Εκτός από το θερινό, το καλοκαίρι είναι η καλύτερη περίοδος και για movie nights στο σπίτι. Δες τι χρειάζεσαι για μια αξέχαστη βραδιά με τους φίλους σου!

Καλοκαίρι και διασκέδαση είναι δύο έννοιες ταυτόσημες. Μαγευτικές παραλίες, ήσυχα ταβερνάκια, ξέφρενα beach parties συναρπαστικές συναυλίες, από όπου και να το πιάσεις οι επιλογές είναι άπειρες. Δε χρειάζεται όμως να είσαι μονίμως στο πόδι για να περάσεις καλά. Tο σπίτι εύκολα μπορεί να γίνει μια εξαιρετική εναλλακτική για τις ημέρες που δε θα παλεύεις μία να ξεμυτήσεις έξω. Cocktail parties, βραδιά επιτραπέζιου, και φυσικά movie nights! Μπορεί ο κήπος του θερινού τώρα το καλοκαίρι να είναι ο βασιλιάς του σινεμά, ωστόσο μια κινηματογραφική βραδιά στο σπίτι δε πάει πίσω. Η αξεπέραστη άνεση, το άρωμα από το ψημένο ποπκόρν, οι καθιερωμένες διαφωνίες για το τι θα δείτε και φυσικά οι ατελείωτες συζητήσεις μέχρι το ξημέρωμα, συνιστούν από μόνα τους μια φοβερή εμπειρία. Την επόμενη φορά που θα πέφτουν σωρηδόν προτάσεις εξόδου στην ομαδική, κάνε τη διαφορά και ψήσε την παρέα να έρθει σπίτι για ταινία.

Επίλεξε την κατάλληλη ταινία ανάλογα την παρέα

Για μια πραγματικά σπέσιαλ κινηματογραφική βραδιά το Α και ο Ω είναι η οργάνωση. Θυμάσαι εκείνη τη φορά που δοκιμάσατε να βάλετε ταινία και τελικά καταλήξατε να scroll-αρετε άσκοπα στο Netflix μπας και βρείτε κάτι ενδιαφέρον; Ναι, σε όλους μας έχει τύχει, και δεν είναι και το καλύτερο. Η επιλογή της ταινίας είναι το κλειδί μιας επιτυχημένης κινηματογραφικής βραδιάς. Ως οικοδεσπότης μπορείς να προτείνεις εσύ την ταινία – ή τις ταινίες - που θα δείτε. Αν μιλάμε για μεγάλη παρέα, μια superhero movie είναι safe bet. Αριστουργήματα όπως το «Black Panther» και η τριλογία του «Σκοτεινού Ιππότη» δύσκολα θα απογοητεύσουν ακόμα και τους σινεφίλ της ομήγυρης, ενώ προσφέρονται άνετα για rewatches. Σε περίπτωση που είστε λιγότερα άτομα και μοιράζεστε κοινό χιούμορ, τότε η ανάλογη κωμωδία μπορεί εύκολα να απογειώσει τη βραδιά.

summer-movie-night-04

 

Φέρε την εμπειρία του σινεμά στο σαλόνι σου

Μετά την επιλογή της ταινίας, σειρά έχει ο εξοπλισμός. Η επένδυση σε μια premium τηλεόραση αξίζει και με το παραπάνω, καθώς θα μπορείς να απολαμβάνεις ταινίες, σειρές και gaming για πολλά χρόνια. Για παράδειγμα, η Samsung LED 75” 4K UE75AU7172 υπόσχεται μια καθηλωτική εμπειρία θέασης, δίνοντας άλλη διάσταση στην έννοια του home cinema. Μάλιστα τώρα είναι μια καλή ευκαιρία να ανανεώσεις τον εξοπλισμό σου μιας και οι καλοκαιρινές εκπτώσεις που τρέχουν φτάνουν έως και το 60%! Σε κάθε περίπτωση, η θέση και το ύψος της τηλεόρασης είναι βασικά. Πειραματίσου με τις θέσεις ώστε να μπορούν όλοι να απολαύσουν απρόσκοπτα την ταινία, ενώ μην ξεχάσεις να ρυθμίσεις σωστά και το φωτισμό.

Αν θες το σαλόνι σου να θυμίζει πραγματική κινηματογραφική αίθουσα, δώσε επίσης βάση στο κομμάτι του ήχου. Ειδικά αν εσύ και οι φίλοι σου είστε ταγμένοι fans των blockbusters, γνωρίζεις πόσο σημαντικό ρόλο παίζει ο δυνατός και πλούσιος ήχος για να ευχαριστηθείς μια ταινία στο full. Η ηχόμπαρα Crystal Audio CASB240 με ενσωματωμένο ενισχυτή, subwoofer και συνολική ισχύ 240W αναδεικνύει κάθε ηχητική λεπτομέρεια. Δοκίμασε να βάλεις μια ταινία δράσης και θα μας θυμηθείς.

Μεταμόρφωσε το μπαλκόνι σου σε θερινό

summer-movie-night-01.jpg

Tώρα, αν το σαλόνι σου είναι περιορισμένο από άποψη χώρου, υπάρχει πάντα και η επιλογή της βεράντας. Καλός ο ανεμιστήρας και το κλιματιστικό όμως το βραδινό αεράκι του καλοκαιριού δε συγκρίνεται. Άσε τα φυτά και οι γλάστρες της βεράντας θα δώσουν μια εσάνς θερινού κινηματογράφου. Διάλεξε έναν φορητό προτζέκτορα υψηλής ποιότητας και δημιούργησε μια μαγευτική κινηματογραφική ατμόσφαιρα.  

Μην ξεχάσεις τα απαραίτητα σνακ

Movie night χωρίς λαχταριστά σνακ απλά δε γίνεται. Μην πέσεις όμως στην παγίδα να πάρεις έτοιμα. Τα σπιτικά ποπκόρν είναι εύκολα, γρήγορα και πεντανόστιμα, ενώ το χαρακτηριστικό βουτυρένιο άρωμα θα σας βάλει με τη μία σε mood ταινίας. Δε χρειάζεται όμως να μείνεις στα τετριμμένα. Μπρουσκέτες, σκορδόψωμα, hot dogs και δροσιστικά cocktails ταιριάζουν γάντι σε μια καλοκαιρινή κινηματογραφική βραδιά. Αφιέρωσε λίγο έξτρα χρόνο και πίστεψέ μας, θα εκτιμηθεί δεόντως.

Τώρα αν η παρέα δεν είναι και πολύ της ταινίας, δεν υπάρχει θέμα. Μια κινηματογραφική βραδιά με τα φιλαράκια είναι απόλαυση, αλλά λίγο ποιοτικό me time δεν έβλαψε πότε κανέναν. Άλλωστε, ας μην κρυβόμαστε, κάποιες ταινίες δε θέλουν πολυκοσμία. Πόσω μάλλον αν αρέσκεσαι σε ασταμάτητο binge watching. Εκεί παίζεις solo. Για ακόμα περισσότερες προτάσεις ψυχαγωγίας αυτό το καλοκαίρι, stay tuned στο Public Blog!