Quiz time: Ποια διάσημη τηλεοπτική μαμά είσαι;

Περίληψη: Μάνα είναι μόνο μία. Ή μήπως όχι; Τώρα που πλησιάζει η Γιορτή της Μητέρας, μπορείς να βρεις ποια fiction μαμά θα μπορούσες να είσαι με το quiz που ετοιμάσαμε!

Προικισμένοι superheroes, ευρηματικοί ντετέκτιβ, αινιγματικοί αντί-ήρωες, αδυσώπητοι villains. Πολλά είναι τα αρχέτυπα χαρακτήρων που έχουν διαμορφώσει το σύγχρονο pop culture, πρώτα στη λογοτεχνία, και έπειτα στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Οι τηλεοπτικές μαμάδες είναι μια κατηγορία που συχνά προσπερνάμε, παρά το γεγονός πως πολλοί από τους πιο iconic γυναικείους χαρακτήρες που έχουμε δει στη μικρή οθόνη, είχαν την τύχη – ή την ατυχία σε κάποιες περιπτώσεις – να «μεγαλώσουν» παιδιά.

Από την γλυκύτατη Carol Brady στο The Brady Bunch, μέχρι την εκκεντρική Morticia Addams της διάσημης οικογένειας και τη δυναμική Lorelai Gilmore που απολαύσαμε στο The Gilmore Girls, οι TV moms μάς έχουν κάνει να σκεφτούμε, να προβληματιστούμε να συγκινηθούμε και να γελάσουμε. Λίγες μέρες πριν τη φετινή Γιορτή της Μητέρας, θυμόμαστε τις μαμάδες που μας χάρισαν απίστευτες στιγμές μαζί με ένα quiz για να βρεις ποια θα μπορούσες να ήσουν σε μια άλλη ζωή.

Μαμάδες που σημάδεψαν το pop culture

tv-moms-quiz-02

Από ξεκαρδιστικά sitcoms, μέχρι rom-coms και απολαυστικά comedy-dramas, οι τηλεοπτικές μαμάδες παίζουν εδώ και δεκαετίες το δικό τους ξεχωριστό ρόλο στο χώρο της τηλεόρασης. Πότε με το ισχυρό τους ταπεραμέντο και πότε με μια πιο διακριτική παρουσία, οι τηλεοπτικές μαμάδες έχουν πλέον αποποιηθεί το ρόλο ενός ακόμα sidekick χαρακτήρα. Ιδιαίτερα σήμερα, οι μαμάδες δεν συμπληρώνουν απλά το κάδρο της οικογένειας του κεντρικού ήρωα, αλλά σε πολλές περιπτώσεις είναι οι ίδιες που πρωταγωνιστούν.

Είτε μιλάμε για κωμωδία, σάτιρα ή δράμα, πολλές από τις μαμάδες που απολαμβάνουμε στη μικρή οθόνη, φέρνουν στο προσκήνιο ευαίσθητα ζητήματα όπως η έννοια της γονεϊκότητας, οι προκλήσεις της μητρότητας και η εύθραυστη ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική, την επαγγελματική και την οικογενειακή ζωή. Δε διστάζουν μάλιστα να σταθούν απέναντι στο στερεοτυπικό ρόλο της μητέρας, ενσαρκώνοντας μοναδικές ηρωίδες. Ποιος έμεινε ασυγκίνητος από την ανιδιοτελή αγάπη της Kristina Braverman στο Parenthood, ή την ακεραιότητα της Cora Crawley στο Downton Abbey;

Αλλά και στην ελληνική τηλεόραση ακόμα βρίσκουμε γυναίκες που έγραψαν ιστορία με την παρουσία τους, προσφέροντας άφθονο γέλιο. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την larger-than-life Ντένη Μαρκορά, ή τις σουρεαλιστικές περιπέτειες της βιομήχανου Χριστίνας Μαρκάτου; Για να μην πιάσουμε την πιο καλτ φιγούρα τηλεοπτικής μαμάς, γνωστή και ως «μάνα raver» η οποία δεν είναι καν προϊόν μυθοπλασίας. Απόδειξη, οι trademark ατάκες τους που ακούγονται ακόμη, δύο και πλέον δεκαετίες μετά την πρώτη τους εμφάνιση.

Η Γιορτή της Μητέρας έρχεται!

Όπως κάθε χρόνο, η Γιορτή της Μητέρας έρχεται τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου (φέτος πέφτει στις 12/5), μια ημέρα αφιερωμένη στις μαμάδες όλου του κόσμου. Πρόκειται για μια παράδοση που μετρά πάνω από έναν αιώνα ζωής ενώ σήμερα έχει φτάσει στις περισσότερες γωνιές της γης, όπου γιορτάζεται με events και εκδηλώσεις.

tv-moms-quiz-01

Εκτός από μια καλή ευκαιρία για να μοιραστούμε την αγάπη με τη μαμά μας, η Γιορτή της Μητέρας είναι η τέλεια αφορμή να μιλήσουμε και να ενημερωθούμε για τους αγώνες των γυναικών και να αφουγκραστούμε όλα όσα κάνουν τη μητέρα ένα τόσο σημαντικό κομμάτι της ζωής μας. Stay tuned λοιπόν, γιατί και φέτος τα Public θα γιορτάσουν τη Mother’s Day, με πολλά και ξεχωριστά δώρα για να κάνεις surprise με τον καλύτερο τρόπο.  

Ποια τηλεοπτική μαμά είσαι; Κάνε το quiz!

Και ήρθε η ώρα για το quiz μας. Όση ώρα θυμάσαι punchlines που άφησαν εποχή μπορείς να κάνεις το quiz που ετοιμάσαμε για να ανακαλύψεις με ποια τηλεοπτική μαμά ταιριάζεις περισσότερο. Δεν έχεις λοιπόν παρά να απαντήσεις σε 6 μικρές ερωτήσεις και εμείς θα καταλάβουμε ποιον ρόλο θα μπορούσες άνετα να ενσαρκώσεις. Πάτα start στο quiz που ακολουθεί!