Οι σημαντικότερες ανακοινώσεις από τη CES 2022

Περίληψη: Άλλη μία CES έφτασε στο τέλος της και έτσι συγκεντρώσαμε σε ένα άρθρο όλες τις μεγάλες ανακοινώσεις από το Las Vegas!

Η καρδιά της τεχνολογίας χτυπούσε στο Las Vegas πριν από μερικές μέρες. Από τις 5 μέχρι τις 7 Ιανουαρίου διεξήχθη η έκθεση CES 2022. Στη φετινή Consumer Electronics Show πήραν μέρος μερικοί από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ηλεκτρονικών συσκευών και οι ανακοινώσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια του show ήταν «αμέτρητες». Τώρα που τελείωσε η έκθεση και έσβησε το hype των ημερών, ας δούμε ποιες από τις ανακοινώσεις της CES 2022 ήταν οι σημαντικότερες και πιο ενδιαφέρουσες.

CES 2022: Οι τηλεοράσεις που έλαμψαν

Η CES είναι παραδοσιακά η έκθεση στην οποία οι κατασκευαστές τηλεοράσεων ανακοινώνουν τα μοντέλα τους για την κάθε χρονιά. Το 2022 δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Στη CES 2022, μικροί και μεγάλοι του κλάδου ανακοίνωσαν τα μοντέλα τηλεοράσεων που θα δούμε τους επόμενους μήνες. Τις εντυπώσεις έκλεψαν, ως συνήθως, οι Sony, LG και Samsung.

Η Sony κατάφερε να ξεχωρίσει παρουσιάζοντας την πρώτη QD-OLED τηλεόραση στον κόσμο, η Samsung μας ξετρέλανε με τις τεράστιες Micro LED που έδειξε, ενώ η LG πρόσθεσε ακόμα πιο εξελιγμένα μοντέλα OLED και Mini LED στη φετινή γκάμα της.

Εντυπωσιακά laptops από τη CES 2022

Οι μεγάλοι κατασκευαστές υπολογιστών δεν θα μπορούσαν και αυτοί να λείπουν από τη CES 2022. Το «μενού» είχε τόσο νέα laptops, όσο και ανακοινώσεις από τους τρεις μεγάλους προμηθευτές microchip, δηλαδή AMD, Intel και Nvidia. Πάμε να δούμε πρώτα τα laptops.

Από την πλευρά των φορητών υπολογιστών, τρεις ήταν οι κατασκευαστές που μας κέντρισαν το ενδιαφέρον. Αυτοί είναι οι Asus, Lenovo και Dell. Ας ξεκινήσουμε από την Asus. Ο Ταϊβανέζος κατασκευαστής μπήκε κι αυτός στην «αρένα» των foldable laptops ανακοινώνοντας το ZenBook 17 Fold OLED. Από τη γκάμα της Asus μας εντυπωσίασε επίσης το ROG Flow Z13, ένα gaming… tablet! Όσο για τη Lenovo, η πιο σημαντική ανακοίνωση ήταν αυτή την ολοκαίνουργιας σειράς ThinkPad Z, η οποία μάλιστα έρχεται με αποκλειστικούς AMD Ryzen 6000 επεξεργαστές. Η Dell από την άλλη μας παραξένεψε. Ο λόγος; Οι αμφιλεγόμενες σχεδιαστικές επιλογές της στο Dell XPS 13 Plus.

Από την πλευρά των κατασκευαστών microchip, όλοι είχαν φέτος δυναμική παρουσία. Η AMD ανακοίνωσε μία πλήρη γκάμα προϊόντων στη CES 2022. Οι σημαντικότερες ανακοινώσεις αφορούσαν τα νεότερα μοντέλα επεξεργαστών της εταιρίας. Για το κομμάτι των laptops ανακοινώθηκαν οι Ryzen 6000, ενώ στα desktop είχαμε την ανακοίνωση του Ryzen 7 5800X3D, του πρώτου επεξεργαστή της εταιρίας με 3D V-Cache. Ο μεγάλος αντίπαλος της AMD, η Intel, είχε κι αυτή πολλά νέα microchip να ανακοινώσει. Στην παρουσίασή της γνωρίσαμε τους νέους επεξεργαστές Intel 12th Gen για laptops και νέα, οικονομικότερα μοντέλα Intel Alder για desktops. Τέλος, από την Nvidia είχαμε την ανακοίνωση της RTX 3050, της οικονομικότερης στην οικογένεια των καρτών RTX 3000 για desktops. Επίσης, στη CES 2022 παρουσιάστηκαν και οι RTX 3070 Ti και RTX 3080 Ti για laptops.

Η ηλεκτροκίνηση κυριάρχησε στη CES 2022

Μπορεί τα αυτοκίνητα να μην θεωρούνται αμιγώς τεχνολογικά προϊόντα, αλλά τα τελευταία χρόνια, με την ταχύτατη διάδοση της ηλεκτροκίνησης, μπαίνουν όλο και πιο πολύ στα «χωράφια» των tech εταιριών. Οπότε στη CES 2022 η αυτοκίνηση είχε έντονη παρουσία. Εδώ τα φώτα στράφηκαν κυρίως στη BMW, αλλά και η Sony κατάφερε να μας ξαφνιάσει! Από όλες τις ανακοινώσεις της BMW, αυτή που ξετρέλανε όλους όσους την είδαν live ήταν αυτή του iX Flow με E-Ink οθόνες στο αμάξωμα! Χάρη σε αυτή την καινοτομία, το πρωτότυπο αυτοκίνητο της BMW μπορεί να αλλάζει χρώμα στη στιγμή! Όσο για την Sony, άλλες χρονιές δεν θα τη βλέπαμε στην κατηγορία της αυτοκίνησης. Από εδώ και πέρα, όμως, αυτό αλλάζει καθώς στη CES 2022 η Ιαπωνική εταιρία ανακοίνωσε την είσοδό της στο χώρο της αυτοκίνησης!

Αν κάτι μας έλειψε από την CES 2022 αυτό είναι η ανακοίνωση νέων προϊόντων κινητής τηλεφωνίας. Γι’ αυτό υπάρχει η MWC όμως, η οποία έρχεται πολύ σύντομα, στα τέλη Φεβρουαρίου! Μείνει συντονισμένος στο Public Blog λοιπόν, για να μαθαίνεις πάντα τα νεότερα.