#LessScreenTime4Kids: «‘Ηχητικά παραμύθια και βιβλία σε μία συλλογή» & άλλοι τρόποι να το πετύχεις

Περίληψη: Μια συλλογή που αποτελείται από 300+ παιδικά βιβλία και παραμύθια και πολλές ακόμη προτάσεις σε δραστηριότητες περιμένουν τους μικρούς μας φίλους για μια όμορφη και δημιουργική ζωή!

Η τεχνολογία είναι σήμερα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας ανεξαρτήτου ηλικίας. Οι αγαπημένες μας συσκευές έχουν ενσωματωθεί πλέον για τα καλά στην καθημερινότητα και την εκπαίδευση, φέρνοντας μαζί τους πολλά και σημαντικά πλεονεκτήματα. Ταυτόχρονα όμως ο χρόνος που περνάμε μακριά από οθόνες είναι εξίσου πολύτιμος για τους μεγάλους και ακόμα περισσότερο για τα παιδιά. Η καμπάνια #LessScreenTime4Kids που δημιουργήσαμε σε συνεργασία με το Bookvoice έχει στόχο να προωθήσει την επαφή των παιδιών με το πραγματικό περιβάλλον και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους μέσω των audiobooks, αλλά και μέσα από ένα μεγάλο αριθμό δραστηριοτήτων που μπορείς να οργανώσεις ο ίδιος στο σπίτι. Πάμε να δούμε μερικές ενδιαφέρουσες προτάσεις!

Ηχητικά παραμύθια και ιστορίες για μικρούς και μεγάλους

Το διάβασμα είναι μία από τις πιο ωφέλιμες συνήθειες που μπορεί να αναπτύξει ένα παιδί, η οποία μάλιστα θα το συνοδεύσει σε όλη την πορεία της ζωής του. Η πλατφόρμα Book Voice Kids έρχεται τώρα να δώσει μια νέα διάσταση στην απόλαυση του καλού βιβλίου με μια φαντασμαγορική συλλογή ηχητικών παραμυθιών, επιλεγμένων για παιδιά που συναρπάζουν τη φαντασία!

bookvoice-kids-campaign-01

Ψυχαγωγία και διασκέδαση μετά μουσικής!

Η μουσική και ο χορός προσφέρονται ώστε τα παιδιά να μειώσουν το συνολικό χρόνο που περνούν μπροστά από οθόνες. Μια μουσική «βραδιά» στο σπίτι με χορό και τραγούδι είναι το ίδιο συναρπαστική για τα παιδιά όσο και για εμάς τους μεγάλους. Μη ξεχνάς πως ένα τέτοιο αυτοσχέδιο «πάρτι» μπορεί να γίνει η τέλεια αφορμή ώστε τα παιδιά να αγαπήσουν τη μουσική και να ασχοληθούν με ένα νέο χόμπι.

Ανακαλύπτοντας τον κόσμο!

Η εκμάθηση της γεωγραφίας μπορεί εύκολα να γίνει μία από τις πιο fun δραστηριότητες στις οποίες μπορείς να συμμετάσχεις και εσύ. Χρησιμοποίησε τη φαντασία σου για να δημιουργήσεις ένα διασκεδαστικό μάθημα με θέμα τον πλανήτη μας. Φτιάξε flashcards, παιχνίδια με λέξεις και γεωγραφο-quiz με εικόνες από τα πιο εντυπωσιακά μέρη του κόσμου.

Εκπαιδευτικά επιτραπέζια που μας φέρνουν κοντά!

Ποιος καλύτερος τρόπος για να κάνεις το #LessScreenTime τρόπο ζωής από ένα οικογενειακό επιτραπέζιο που θα σας φέρει όλους πιο κοντά. Μπορείς να καθιερώσεις μια μέρα της εβδομάδας ως board game day παίζοντας διαφορετικά παιχνίδια κάθε φορά. Επιτραπέζια σκέψης, φαντασίας, επιδεξιότητας, και λογικής είναι ο καλύτερος δρόμος προς τη γνώση και τη διασκέδαση!

bookvoice-kids-campaign-02

Ευ ζην για όλη την οικογένεια!

Ο χρόνος που περνάμε μικροί και μεγάλοι μπροστά από μια οθόνη είναι άμεσα συνυφασμένος με το ευ ζην. Η ουσία του well-being όμως δε σταματά εκεί. Η γυμναστική και η άθληση είναι τρόπος ζωής αλλά και μια καλή ευκαιρία να περάσετε δημιουργικό χρόνο οικογενειακά και, όπως, είπαμε, μακριά από οθόνες. Νους υγιής εν σώματι υγιεί για να θυμηθούμε και το αρχαίο ρητό.

Μικρά «πειράματα» για μεγάλες ιδέες!

Η παιδική περιέργεια μπορεί να γίνει η αφορμή για να εντρυφήσουν οι μικροί μας φίλοι στο θαυμαστό κόσμο των φυσικών επιστημών. Διενεργώντας απλά και ασφαλή πειράματα μέσα στο σπίτι, τα παιδιά μπορούν να γνωρίσουν τη χημεία, τη φυσική, τη γεωμετρία και άλλες επιστήμες, με τον πιο δημιουργικό και λιγότερο βαρετό τρόπο.

Ζωγραφική και η φαντασία γίνεται ελεύθερη!

Η ζωγραφική είναι από τις αγαπημένες ασχολίες των παιδιών και όχι άδικα. Αφήνουν τη φαντασία τους ελεύθερη, εκφράζουν τη σκέψη τους και δημιουργούν. Αντί για τις «συμβατικές» ζωγραφιές με χαρτιά και μαρκαδόρους, μπορείς να ετοιμάσεις ένα μικρό χώρο όπου θα μπορείτε να ζωγραφίσετε με κηρομπογιές, πινέλα ή ακόμη και τα χέρια. Παίξτε, διασκεδάστε και ζωγραφίστε άφοβα λοιπόν φτιάχνοντας τη δική σας «έκθεση» ζωγραφικής.

bookvoice-kids-campaign-03

Στην κουζίνα ολοταχώς!

Δεν είναι λίγες οι φορές που το «μικρόβιο» της μαγειρικής κολλάει από μικρή ηλικία. Περνώντας δημιουργικό χρόνο εντός της κουζίνας, τα παιδιά μπορούν να δοκιμάσουν από πρώτο χέρι τη χαρά της μαγειρικής να υιοθετήσουν υγιεινές διατροφικές συνήθειες και να αναπτύξουν χρήσιμες δεξιότητες. Quick tip: μη διστάσεις να αναθέσεις αρμοδιότητες και καθήκοντα στα παιδιά, ώστε να ξεκινήσουν να αναπτύσσουν από νωρίς το γαστρονομικό τους ταλέντο.

Μπείτε μαζί στο πνεύμα της εποχής!

Σε περίπτωση που, λέμε τώρα, ξέμεινες από ιδέες, πάρε έμπνευση από το κλίμα των ημερών. Αυτές τις ημέρες διανύουμε την περίοδο των Αποκριών και τα καρναβαλικά δρώμενα δίνουν και παίρνουν σε όλη την πόλη. Σε λίγες μέρες έρχεται και η Καθαρά Δευτέρα οπότε έχεις ακόμα μια καλή «δικαιολογία» για μια να περάσεις φανταστικές δημιουργικές στιγμές, μακριά από οθόνες.

LessScreenTime4kids @ Public!

Όπως βλέπεις λοιπόν, η συλλογή με τα «300+ Παιδικά Βιβλία και Παραμύθια», έρχεται να προστεθεί μια τεράστια γκάμα επιλογών σε δημιουργικές δραστηριότητες που μπορεί να απολαύσει όχι μόνο το μικρό σου αλλά όλη η οικογένεια. Για τις περισσότερες από αυτές, η φαντασία και η καλή σου διάθεση είναι όλα όσα χρειάζεσαι. Τώρα αν θες να το πας ένα βήμα παρακάτω, στα καταστήματα Public και το Public.gr σε περιμένουν όλα τα απαραίτητα «υλικά» για να περάσεις ποιοτικό offline χρόνο με τα παιδιά μέσα και έξω από το σπίτι.